:

Hvad er et slangudtryk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er et slangudtryk?
 2. Hvad gør slang ved en tekst?
 3. Hvor kommer slang fra?
 4. Hvad betyder slanget cap?
 5. Hvornår kom slang til Danmark?
 6. Hvad er en sølvkikkert?
 7. Hvad er prototypiske ord?
 8. Er altså talesprog?
 9. Hvad er ungdomssprog?
 10. Hvad er en fitter?
 11. Hvad betyder POV på Tiktok?
 12. Hvad sagde man i 90 erne?
 13. Hvad betyder Yalla?
 14. Hvad betyder Næsebajer?
 15. Hvad betyder durum?

Hvad er et slangudtryk?

Slang er uformelle ord og udtryk med legende og ekspressivt præg. Slang tilhører især talesproget og er alment kendt og udbredt i modsætning til argot og jargon.

Hvad gør slang ved en tekst?

Slang kan bruges til at distancere sig fra noget. Slang kan gøre det lettere at klare og »overleve« noget, hvad enten det er noget direkte ubehageligt eller noget man har svært ved at få sagt.

Hvor kommer slang fra?

Ordet slang er lånt fra engelsk. Ordet dukkede op i engelsk omkring 1750. Det blev oprindeligt brugt i betydningen 'forbrydersprog' og blev brugt af tidens britiske kriminelle der altså kaldte deres eget særlige sprog for slang. En af de første gange ordet forekommer på dansk er i 1848..

Hvad betyder slanget cap?

3. Cap. At “capbetyder at lyve. Dette specifikke udtryk kan blive brugt i skeptiske situationer (“he's capping”) eller til at overbevise nogen om ægtheden af dit udsagn (“no cap”).

Hvornår kom slang til Danmark?

Den første danske slangordbog (Ordbog over Gadesproget og saakaldt daglig Tale) er fra 1866 og er ifølge oplysningerne i selve ordbogen skrevet af V. Kristiansen.

Hvad er en sølvkikkert?

På Sjælland kaldes dette en 'durum', men vidste du, at en durum nogle steder i Jylland bliver kaldt en rullekebab? Den går altså ikke på Sjælland. Til gengæld hedder den på sjællandsk slang 'en arm', 'en sølvkikkert' (fordi den ofte er pakket ind i stanniol), og nogle gange kaldes den også bare 'en kebab'.

Hvad er prototypiske ord?

Overvægt af prototypiske ord. En prototype er et ord, der er så almindeligt og forventeligt inden for sin gruppe, at det er det første, man kommer i tanker om, når man bliver spurgt. Fx er det inden for farver 'rød' og ikke 'auberginefarvet; inden for grønsager er det 'gulerødder' og ikke 'rosenkål'.

Er altså talesprog?

Talesproget er også fuld af fyldord, eksempelvis altså, ligesom, faktisk, bare, dybest set, man kan roligt sige, i grunden: Altså, psykoanalysen er en …

Hvad er ungdomssprog?

Ungdomssprog er ofte uformelt og indeholder mange tabubelagte ord, engelske låneord, slangord osv. Det er ofte kilde til stor diskussion, især blandt ældre sprogbrugere.

Hvad er en fitter?

Slangordet 'fitter' indiker altså, hvilken størrelse den pågældende vare passer. Det kan være en stor hjælp, da producentens størrelser ofte kan være meget svingende. Ligesom 'fitter' er 'TTS' med til at indikere en vares størrelse.

Hvad betyder POV på Tiktok?

POV er en forkortelse af "Point of View".

Hvad sagde man i 90 erne?

“Hvis den bliver varm, skal du bare puste på den” – sagt om ALT elektronisk udstyr. 1. “Kigger du lige på kortet?” I 90'erne stolede vi fuldt ud på det gode gammeldags kort i papir – selv når vi kom til en gade, som ikke eksisterede på kortet. Det var jo bare en del af eventyret!

Hvad betyder Yalla?

Yalla stammer fra arabisk og betyder omtrent 'kom, lad os gå' og bruges i denne betydning af de unge.

Hvad betyder Næsebajer?

Fra 'stråhat' og 'hvid selvtillid' til 'næsebajer' og 'bønne' – din narkoterminologi siger mere om dig, end du tror.

Hvad betyder durum?

Etymologi. Navnet er sammensat at det tyrkiske ord dürüm, der betyder rulle og det danske ord rulle.