:

Hvad er sinus sphenoidalis?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er sinus sphenoidalis?
 2. Hvordan ser en Næsepolyp ud?
 3. Hvad er Vasomotorisk rhinitis?
 4. Hvordan stopper man stoppet næse uden næsespray?
 5. Kan snot give hovedpine?
 6. Kan man få kræft i næsen?
 7. Kan man se næsepolypper?
 8. Hvorfor fjerner man polypper i næsen?
 9. Hvad betyder det hvis man nyser 3 gange?
 10. Kan man være forkølet i flere måneder?
 11. Hvordan kommer man af med stoppet næse?
 12. Hvad kan man bruge i stedet for næsespray?
 13. Kan forkølelse give hovedpine?
 14. Hvordan får man snot ud af bihulerne?
 15. Hvordan ser kræft ud på næsen?

Hvad er sinus sphenoidalis?

Bihulerne er opkaldt efter den knogle, de ligger i: pandehuler (sinus frontalis) i pandebenet. sibensceller (sinus ethmoidalis) i sibenet, som er en del af øjenhulen. kilebenshuler (sinus sphenoidalis) i kilebenet bag næsehulen.

Hvordan ser en Næsepolyp ud?

Ved at undersøge din næse med en "kikkert" kan øre-næse-halslægen ofte ses polypperne som gråblege og glinsende udbulinger i næsehulen. Der kan være flere af dem, og de findes ofte i begge sider i næsen.

Hvad er Vasomotorisk rhinitis?

Hvad er vasomotorisk rinitis? Rinitis betyder betændelse i slimhinden i næsen. I denne sammenhæng betyder betændelse en irritationstilstand, som ikke er forårsaget af virus eller bakterier. Vasomotorisk betyder, at man mener, betændelsen kan have noget at gøre med blodtilførslen til slimhinden i næsen.

Hvordan stopper man stoppet næse uden næsespray?

5 gode råd og tips mod stoppet næse

 1. Skyl næsen med saltvand - det fås som næsedråber og næsespray.
 2. Hæv hovedgærdet i sengen og brug ekstra hovedpuder, når du ligger ned.
 3. Drik rigeligt - vand, te og lun saft.
 4. Hold dig oppegående i dagtimerne.

Kan snot give hovedpine?

Akut bihulebetændelse opstår ofte efter en almindelig forkølelse, der breder sig til slimhinderne i bihulesystemet. De typiske symptomer ligner forkølelse, der trækker ud og efterhånden ledsages af hovedpine og smerter i ansigtet. Du kan også have nedsat lugtesans og ofte også feber.

Kan man få kræft i næsen?

Det mest almindelige symptom på kræft i næse- og bihuler er tilstopning af næsen i den ene side. Man kan ofte samtidigt have blodigt sekret eller betændelse fra næsen. Symptomer på kræft i næse- og bihuler er ofte vage og uspecifikke.

Kan man se næsepolypper?

Lægen stiller diagnosen ved at kigge op i næsen med en lille kikkert, hvor han direkte kan se næsepolypperne. Evt. kan der laves en CT-scanning for at finde ud af, hvor udbredte næsepolypperne er.

Hvorfor fjerner man polypper i næsen?

Fjernelse af børnepolypper ved operation Man kan overveje at operere børnepolypperne, hvis den nedsatte luftpassage gennem næsen medfører: natlige vejrtrækningspauser (apnø) snorken.

Hvad betyder det hvis man nyser 3 gange?

Når Ole så nyser igen og igen, skyldes det formentlig, at der er en kronisk irritation af næsens slimhinde, så hans krop giver den et forsøg mere. Og ét mere, hvis der er behov for det.

Kan man være forkølet i flere måneder?

Tilbagevendende svære forkølelser kan have flere årsager: Der kan være tale om kronisk bihulebetændelse som da i perioder blusser op og ligner en forkølelse med løbende næse, let feber, hovedpine og evt. hoste.

Hvordan kommer man af med stoppet næse?

Hvad kan du selv gøre ved forkølelse

 1. Te.
 2. Halspastiller.
 3. Næsedråber/ -spray, der virker mod tilstoppet næse.
 4. Sugetabletter, der virker let bedøvende.
 5. Smertestillende lægemidler.
 6. Hostesaft, spørg evt. ...
 7. Rygepause (eller -stop).

Hvad kan man bruge i stedet for næsespray?

Hvis man ikke ønsker at bruge eller ikke kan tåle spray med binyrebarkhormon, kan man skylle næsen med en overmættet saltopløsning. Det trækker lidt væske ud af næseslimhinden og skaber bedre plads.

Kan forkølelse give hovedpine?

Akut bihulebetændelse opstår ofte efter en almindelig forkølelse, der breder sig til slimhinderne i bihulesystemet. De typiske symptomer ligner forkølelse, der trækker ud og efterhånden ledsages af hovedpine og smerter i ansigtet. Du kan også have nedsat lugtesans og ofte også feber.

Hvordan får man snot ud af bihulerne?

Fyld en stor skål med kogende vand og sæt dig med hovedet indover skålen med et klæde over hovedet. Træk vejret dybt, så dampen indåndes. Dette kan gøres flere gange dagligt efter behov. Sov med hovedet hævet: Forsøg altid at sove med hovedet hævet, hvis du har bihulebetændelse.

Hvordan ser kræft ud på næsen?

Symptomer på kræft i næse- og bihuler er ofte vage og uspecifikke. Et symptom på kræft i næse- og bihuler kan også være, at man opdager en nyopstået knude i næsen eller en knude på halsen. Man kan opleve svækkelse af en eller flere af musklerne i ansigtet, tungen eller svælget, hvis kræftknuden rammer nerverne.