:

Hvad er forskellen på 4G og 5G?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er forskellen på 4G og 5G?
 2. Kan man bruge 4G på en 5G telefon?
 3. Hvad er et Datadelingskort?
 4. Hvor hurtigt er 5G i forhold til 4G?
 5. Hvornår udgår 4G netværk?
 6. Hvorfor købe 5G?
 7. Hvad er bedst 4G eller 5G?
 8. Kan man få et ekstra simkort til samme nummer?
 9. Hvordan deler man data?
 10. Hvor mange mbit er 5G?
 11. Hvor lang rækkevidde har 5G?
 12. Er 3 net nede?
 13. Hvorfor har jeg 3G og ikke 4G?
 14. Kan 5G betale sig?
 15. Hvorfor står der ikke 5G på min mobil?

Hvad er forskellen på 4G og 5G?

5G er den femte generation af mobilt netværk, og når det bliver udrullet fuldstændigt, vil det give mulighed for ekstremt pålidelig kommunikation, hastigheder der er op til 100 gange hurtigere end i de nuværende 4G-net og håndtering af endnu flere brugere og enheder på samme tid.

Kan man bruge 4G på en 5G telefon?

Du behøver dog ikke fare ud for at købe ny 5G-telefon kun med henblik på 5G, for også i 2021 vil det være uhyre begrænset, hvad du kan bruge 5G-teknologien til på en mobil. Det kan måske undre lidt med tanke på, at 5G-udrulningen foregår langt hurtigere end tilfældet var med 4G.

Hvad er et Datadelingskort?

Datadeling giver dig et ekstra SIM-kort, så du kan dele mobildataen i dit abonnement med andre. Del data med dine børn eller vær online på flere telefoner eller tablets på samme tid. Datadeling kan være en rigtig god løsning til fx en studiecomputer eller børnenes iPads.

Hvor hurtigt er 5G i forhold til 4G?

Hvor meget hurtigere er 5G i forhold til 4G? Du kan mærke markant hurtigere hastigheder på 5G i forhold til 4G. Med 5G kan du opleve fra Mbit. Med 4G ligger hastigheden fra 17 til 71 Mbit.

Hvornår udgår 4G netværk?

Foto: Thomas Breinstrup/Berlingske. I vores nabolande er udviklingen den samme. Telia og Telenor lukker begge for 3G-dækningen i løbet af 2021, mens 2G-/GSM-nettet lukkes i løbet af 2025, så også denne kapacitet – i fagsprog kaldet spektrum – i stedet kan bruges på 4G og 5G.

Hvorfor købe 5G?

5G er langt bedre på disse punkter: Hastighed. 5G er gange hurtigere end 4G! Det betyder, at du kan downloade en to-timers film på næsten 10 sekunder, hvilket normalt tager omkring 7 minutter med 4G.

Hvad er bedst 4G eller 5G?

Står du og skal vælge mellem mobilt bredbånd over 4G og 5G, så er svaret ganske enkelt 4G. Vi er ikke langt fra at være halvvejs gennem 2021, og det bedste valg af mobilt bredbånd er stadig 4G. Man kan opnå en højere hastighed med 5G, hvis altså der er dækning til det – og der er der kun få steder.

Kan man få et ekstra simkort til samme nummer?

Hvis du hører til dem, der har et mobilabonnement med en masse tale og mange GB data, så er det ikke sikkert, at du kan nå at bruge det hele, hvis du kun har ét sim-kort. Det er dog muligt at bestille flere sim-kort til samme mobilabonnement enten med alt inkluderet, tale, sms/mms og data eller bare data.

Hvordan deler man data?

De fleste Android-telefoner kan dele mobildata via Wi-Fi, Bluetooth eller USB....Slut en anden enhed til telefonens hotspot

 1. Åbn listen over Wi-Fi-muligheder på den anden enhed.
 2. Vælg navnet på telefonens hotspot.
 3. Angiv adgangskoden til telefonens hotspot.
 4. Klik på Opret forbindelse.

Hvor mange mbit er 5G?

Her har du et overblik over de teoretiske hurtigste hastigheder for mobilt netværk gennem tiden:

NetværkstypeDownload hastighedUpload hastighed
3G HSPA+42 Mbps22 Mbps
4G LTE150 Mbps50 Mbps
4G LTE-Advanced300 Mbps150 Mbps
5G10Gbps+1 Gbps

Hvor lang rækkevidde har 5G?

5G mm-WAVE kan nu række dobbelt så langt Qualcomm og Ericsson har samarbejdet i forskellige test for at forlænge rækkevidde fra under 1,6 kilometer til omkring 3,8 kilometer i en test og over 5 kilometer i en anden.

Er 3 net nede?

Er du privatkunde, kan du ringe til os på . Er du erhvervskunde, så kan du ringe til os på . Du er også velkommen til at skrive til os - så sørger vi for at vende tilbage hurtigt med svar på dine spørgsmål.

Hvorfor har jeg 3G og ikke 4G?

Hvis du gerne vil bruge 4G på Mobilt Bredbånd, skal du skifte til et nyt modem, hvis dit nuværende ikke understøtter 4G. Er det på tide at få opgraderet dit Mobilt Bredbånd? Du kan også få Bredbånd med trådløs router.

Kan 5G betale sig?

5G-abonnement er dyrt 5G-abonnementer koster i dag typisk fra 200 kroner og giver fri tale og 30-50 GB data. For 99 kroner kan du få samme indhold i et 4G-abonnement. Så vent du bare trygt og roligt med at købe et 5G-abonnement til et senere tidspunkt – lige nu er det penge ud af vinduet.

Hvorfor står der ikke 5G på min mobil?

Før en telefon kan koble på 5G hos en operatør, skal den have de rigtige konfigurationer i softwaren. Er dette ikke tilfældet, vil telefonen ikke få adgang til 5G-nettet. Derfor kan du ikke købe en tilfældig 5G-telefon og få hul igennem på 5G. Telefoner som er 5G-Ready vil dog fungere på 4G, 3G osv.