:

Hvordan skal man dele sin træning op?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan skal man dele sin træning op?
 2. Hvor meget skal man træne for at få muskler?
 3. Hvad er et 3 split program?
 4. Hvad er et 2 split program?
 5. Hvilke muskler er bedst at træne sammen?
 6. Hvordan får man en trimmet krop?
 7. Hvor mange hviledage skal man have når man træner?
 8. Hvad skal der til for at opbygge muskler?
 9. Hvilket Træningssplit?
 10. Kan man træne bryst og biceps samme dag?
 11. Hvor mange øvelser i 2 split?
 12. Hvad er full body split?
 13. Kan man træne ben og skulder sammen?
 14. Hvordan bliver man trimmet?

Hvordan skal man dele sin træning op?

4 pas om ugen: hvis man skulle splitte sine pas op, så man kom hele kroppen igennem to gange ugentlig og havde 4 pas til rådighed, er der selvsagt ca halvdelen af kroppen til hvert pas. De mest oplagte muligheder her er enten at lave et træk/pres split eller at lave et over/underkrop split.

Hvor meget skal man træne for at få muskler?

En fornuftig frekvens for langt de fleste der træner, lyder på 2-3 gange ugentligt. Sagt på en anden måde, så skal dine muskler stimuleres 2-3 gange per uge, såfremt du vil skabe optimale forhold for muskelvækst.

Hvad er et 3 split program?

3 split programmet består af 3 forskellige split, der hver især omhandler forskellige dele af kropsmuskulaturen. Det vil sige, at du kan træne hele kroppen i løbet af tre på hinanden følgende træningsdage. De muskler du træner på dage 1, træner du ikke på dag 2 og 3, så der får de hvile.

Hvad er et 2 split program?

Et 2-split program giver mere fokus på de enkelte muskelgrupper i samme træningspas, end et fullbody program gør. Da programmet er splittet op i 2 dele, er der mere tid til at træne de muskelgrupper, som programmet foreskriver på den pågældende dag.

Hvilke muskler er bedst at træne sammen?

Et eksempel på et hensigtsmæssigt 3-split kunne se sådan her ud:

 • Mandag: Ryg/biceps.
 • Tirsdag: Bryst/triceps.
 • Onsdag: Ben/skulder.
 • Torsdag: Ryg/biceps.
 • Fredag: Bryst/triceps.
 • Lørdag: Ben/skulder.
 • Søndag: Fri.

Hvordan får man en trimmet krop?

Heldigvis er det ret enkelt: Du skal skære så kraftigt ned på kalorierne, at kroppen bliver tvunget til at tære på sine egne depoter. Men det er vigtigt, at kroppen stadig får alle de nødvendige vitaminer, så du skal putte maksimal næring ind i hver bid.

Hvor mange hviledage skal man have når man træner?

Træn maksimalt tre dage i træk, så har du brug for en hviledag. Når det er sagt, så kan du stadig træne flere sessioner om ugen. Jeg kører mellem 8-10 sessioner om ugen, men har stadig 1-2 hviledage. Mit tip er at hellere køre flere sessioner på én dag end at træne hver dag i ugen.

Hvad skal der til for at opbygge muskler?

Opbyggende mad: Du skal have noget protein til dine muskler. Når muskler vokser, er det, fordi der opbygges mere protein i dem. Den ekstra proteinmængde skal tilføres med kosten. Gode proteinkilder til dine muskler er magert kødpålæg, kylling, kalkun, fisk, rejer, æg, ost, mælk, bønner, ærter og linser.

Hvilket Træningssplit?

Et 2 split kræver fire ugentlige træningsdage, hvilket er meget passende for de fleste. Slutteligt så har vi et 3 split, der primært egner sig til bodybuilding'ish træning, da højere træningssplit tillader dig at træne med højere volumen. Et 3 split er dog krævende, da det fordrer seks ugentlige træninger.

Kan man træne bryst og biceps samme dag?

- Ved at du træner bryst (som aktivere triceps) og bicepsdag 1, ville de være "trætte" og "ødelagt" på dag 2, så når du skal ned og træne ryg, vil du ikke kunne få en ordentlig omgang ryg ud af det, fordi du er træt i biceps. Og når du træner triceps vil du træne en muskel som ikke er restitueret ordentligt..

Hvor mange øvelser i 2 split?

2-split programmer Fordelen ved splitprogrammer er, at du kan fokusere mere på hver enkelt muskelgruppe. Det vil sige du kan restituere dig fra en højere volumen og intensitet eftersom frekvensen er lavere. Du vil typisk benytte dig af 2-3 øvelser pr. muskelgruppe alt efter erfaring.

Hvad er full body split?

Et fullbody-program består normalt af 6-7 øvelser (+ ekstra øvelser, hvis du ønsker det). Det giver ca. tre øvelser til din overkrop og tre øvelser til din underkrop. Et splitprogram består normalt også af 6-7 øvelser, men det er 6-7 øvelser som kun fokuserer på den ene del af din krop.

Kan man træne ben og skulder sammen?

Fullbodyprogram træner som navnet lyder hele kroppen i samme træningsprogram. Til hver træning får du altså trænet hele kroppen igennem på én gang: skuldre, arme, bryst, mave, ryg, baller, ben. Splitprogram deler kroppens muskelgrupper op i minimum to dele.

Hvordan bliver man trimmet?

Heldigvis er det ret enkelt: Du skal skære så kraftigt ned på kalorierne, at kroppen bliver tvunget til at tære på sine egne depoter. Men det er vigtigt, at kroppen stadig får alle de nødvendige vitaminer, så du skal putte maksimal næring ind i hver bid.