:

Hvad er muskelvækst?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad er muskelvækst?
  2. Hvor lang tid tager muskelopbygning?
  3. Hvad får muskler til at vokse?
  4. Hvad er reps og sæt?
  5. Hvor meget skal man træne for at se resultater?

Hvad er muskelvækst?

Det vil sige at man over tid udsætter kroppen for en gradvist kraftigere stimulus, sådan at man bliver ved med at skabe tilpasninger i muskelmasse og styrke. Med andre ord skal din træning vedblive at være udfordrende, i takt med du bliver større og stærkere. Ellers stimulerer du ikke fortsat fremgang.

Hvor lang tid tager muskelopbygning?

1-1.5 % om måneden; øvede kan forvente at øge med 0.5-1 % om måneden, mens meget veltrænede nok kun skal regne med 0.25-0.5% om måneden. Tager vi en person på 70 kg svarer det til g pr. måned for begynderen; 350-700 g for den øvede, og 175-350 g pr. måned for den meget veltrænede.

Hvad får muskler til at vokse?

I bund og grund er den mekaniske spænding på musklen hele grundlaget for det progressive overload princip. Når musklen udsættes for en belastning den ikke er vant til, så reagerer den ved at vokse sig større og stærkere. Når belastningen fjernes, så bliver musklen mindre og svagere.

Hvad er reps og sæt?

Repetitioner er også kendt som reps eller gentagelser. Det er hvor mange gange, man løfter vægten i én runde (et sæt). Nogle kører så lidt som én gentagelse i hvert sæt og andre kører mere en 20. Det mest fornuftige antal sæt og gentagelser afhænger af hvad dit mål med træningen er.

Hvor meget skal man træne for at se resultater?

Man vil kunne se og mærke resultater ret hurtigt, hvis man slet ikke har dyrket motion før og hvis man sørger for at spise sundt og slankt uden sukker og for meget unødig kulhydrat. Efter ca. 10-14 dage, hvis man laver træningen 4 gange om ugen.