:

Hvad tjener Indien penge på?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad tjener Indien penge på?
 2. Hvornår fik Indien sin uafhængighed?
 3. Er indisk mad stærk?
 4. Hvad hedder den indiske hovedstad?
 5. Hvor rig er Indien?
 6. Hvor mange mennesker dør årligt i Indien?
 7. Hvornår kom islam til Indien?
 8. Hvornår trak England sig ud af Indien?
 9. Hvad er den indiske nationalret?
 10. Er indisk mad sundt?
 11. Hvad hedder hovedstæderne i Europas ti største stater?
 12. Hvad kaldes den indiske variant af det største indoeuropæiske sprog der tales i Indien og Pakistan?
 13. Hvor mange rige er der i Indien?
 14. Hvor mange analfabeter er der i Indien?
 15. Hvad er børnedødeligheden i Indien?

Hvad tjener Indien penge på?

Indien har udviklet en atomkraftindustri. De er en stor våbenproducent og bygger egne rumskibe. Landet er også en af de store inden for IT-branchen.

Hvornår fik Indien sin uafhængighed?

Indien blev et selvstændigt land i 1947. De mange hundrede indiske fyrstedømmer, der havde udgjort den britiske kronkoloni, blev her indlemmet i de nye lande, Pakistan og Indien, der blev etableret som selvstændige stater.

Er indisk mad stærk?

Fælles for al indisk mad er dog, at der bruges flere og stærkere krydderier end i vestlig mad; jo sydligere, jo stærkere. I det nordlige Indien spiser man normalt ugærede, flade hvedebrød (naan og chapati); i Sydindien lægger kogt ris bunden, og vegetarretter er udbredt.

Hvad hedder den indiske hovedstad?

New DelhiIndien / HovedstadNew Delhi er anlagt hovedstad i Indien siden 1912 lige syd for Delhi. New Delhi har 249.998 indbyggere mens New Delhi metroområde har 26.495.000 indbyggere. Wikipedia

Hvor rig er Indien?

Atlas

Befolkning1008,9 mio.
ValutaIndiske rupies
Areal3.287.588 Km2
HovedstadNew Delhi
Befolkningstæthed306,8 indb./Km2

Hvor mange mennesker dør årligt i Indien?

Omsat til tal for hele den indiske befolkning betyder det omkring 239.000 dødsfald hvert år.

Hvornår kom islam til Indien?

Islam kom med arabiske handlende til Indien allerede i 700-t., men det var først med de muslimske erobringer i Nord- og Centralindien fra 1000-t., at islam blev en betydelig religiøs faktor på subkontinentet.

Hvornår trak England sig ud af Indien?

Britisk Indien (en: British India eller British Raj) er betegnelsen på Storbritanniens tidligere koloniområde på det indiske subkontinent. Ved en vedtagelse i det britiske parlament den 2. august 1858 blev Britisk Indien formelt nedlagt, og området lagt under den britiske krone.

Hvad er den indiske nationalret?

Nationalretten er – ikke overraskende – rice and curry. Faktisk er rice and curry mange steder nærmest synonymt med et måltid mad.

Er indisk mad sundt?

De fleste glemmer dog at tænke på indisk mad. Det er både lækkert og sundt. Derudover er der mange forskellige råvarer i retterne og man får derfor alle de vitaminer, som kroppen har brug for! Der er derfor mange gode grunde til at bestille indisk mad, når man ikke kan overskue madlavningen!

Hvad hedder hovedstæderne i Europas ti største stater?

Største byer i EU

Nr.ByIndbyggere
2Paris12.341.418
3Madrid6.489.162
4Frankfurt am Main5.500.000
5Barcelona5.375.774

Hvad kaldes den indiske variant af det største indoeuropæiske sprog der tales i Indien og Pakistan?

Hindustani er en folkelig variant af hindi og urdu og er udbredt i det nordlige Indien, men har ingen officiel status. Hinduismens hellige sprog sanskrit er uddødt som talesprog, men studeres af hindupræster. Bengali, marathi, assami, oriya, punjabi, kashmirisk og sindhi er andre større indoariske sprog.

Hvor mange rige er der i Indien?

World Wealth Report anslår således at hele 127.000 indere er ”meget rige”, hvilket vil sige, at de har investerbare aktiver for mere end en million dollar, udover deres primære bolig. Derudover har de inderne de sidste par år i stor stil indtaget Forbes liste over verdens mest velhavende.

Hvor mange analfabeter er der i Indien?

Ifølge de officielle statistikker (1990) deltager 90% af børnene i grundskolen i undervisningen, mens det samme kun gælder for 50% af de 11-13-årige og 30% af de 14-17-årige. Analfabetisme er stadig udbredt; først i 1991 oversteg andelen af læsekyndige (52,9%) andelen af analfabeter.

Hvad er børnedødeligheden i Indien?

Af 1000 levendefødte børn dør 79 inden etårsdagen (1994) mod 1; dødeligheden er ca. 50% højere i landdistrikter end i byerne. Også mødredødeligheden er høj med ca. fire pr.