:

Hvor meget må man ændre sporvidden?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor meget må man ændre sporvidden?
  2. Kan man sætte bredere dæk på en cykel?
  3. Hvad betyder cykeldæk numre?
  4. Hvad vejer en 15 stålfælg?
  5. Hvad betyder sporvidde?
  6. Hvor store dæk må der sidde på min bil?

Hvor meget må man ændre sporvidden?

Sporvidde. Du kan forøge din bils sporvidde med 20 mm (10 mm på hver side) uden dokumentation. Du skal dog regne ud fra den mindste sporvidde anført på bilens standardtypegodkendelsesattest. Bilen kan nemlig være godkendt med flere forskellige fælge, som giver bilen forskellige sporvidder.

Kan man sætte bredere dæk på en cykel?

Det vigtigste er, at din cykel kan håndtere et bredere dæk. Dels skal du sikre dig, at din ramme har “plads” til et større dæk. Her skal der være plads ved sadelstræberne bagtil og ved forgaflen.

Hvad betyder cykeldæk numre?

Vælg den korrekte dækstørrelse til din cykel Lad os antage at der på et dæk står en størrelse 23-622 og du skal have fat i et nyt dæk. Så er meget vigtigt at tallet 23-622 ( mm) står på dækket. De 622 beskriver diameteren på dækket og de 23 beskriver bredden af dækket.

Hvad vejer en 15 stålfælg?

For eksempel vejer en 15 tommer stålfælg til en Mercedes 9,1 kg, men en letmetalfælg af samme størrelse vejer 8,8 kg.

Hvad betyder sporvidde?

Sporvidde er den indvendige afstand mellem jernbaneskinner på en skinnevej – det være sig jernbane, sporvej, rutsjebane, minebane etc. Begrebet bruges også om afstanden mellem (midten af) en bils hjulpar.

Hvor store dæk må der sidde på min bil?

Rulleomkreds/rullediameter: Hjulets samlede rulleomkreds/rullediameter (fælge med dæk) maksimalt afvige 5% fra bilens originale rulleomkreds. Dvs. af du gerne sætte større fælge på din bil, men at dækkets profil skal være tilsvarende lavere, for at holde rulleomkredsen inden for de lovpligtige 5% i afvigelse.