:

Hvilke LP plader er penge værd?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke LP plader er penge værd?
 2. Hvem køber brugte LP plader?
 3. Hvad er gamle 78 plader værdi?
 4. Hvor meget er min LP værd?
 5. Hvor kan man få vurderet LP plader?
 6. Hvad er en Lakplade?
 7. Hvad er forskellen på en LP og vinyl?
 8. Hvad er gatefold?
 9. Hvor mange minutter kan der være på en LP?
 10. Hvor meget vejer en LP?
 11. Hvordan laver man en vinylplade?
 12. Er vinyler værd?
 13. Hvor mange vinyler er der i dag?
 14. Hvor meget kan dine gamle cd'er værd?
 15. Hvad er vinyler til salg?

Hvilke LP plader er penge værd?

Hvis vinylen er i perfekt stand, er den mellem 5.000 – 7.000 kroner værd, vurderer Simon Busk. – Niel Youngs live-plade fra 1991, som hedder 'Weld', vinylen 'Harvest Moon” fra 1992, 'Unplugged' fra 1993 og andre vinyler fra 90'erne kan være mellem 200-1.000 kroner værd, siger Simon Busk.

Hvem køber brugte LP plader?

Hos Seebachs Klassikere oplever vi en stigende efterspørgsel efter brugte vinylplader. Vinylplader & LP ér har stor interesse og her er det både nyere og ældre musik vi ønsker at købe. Vi har stor efterspørgsel efter velholdte gamle lp plader (vinylplader) stort set alle genrer inden for rock, pop, blues og jazz.

Hvad er gamle 78 plader værdi?

Pladerne sælges ud til små priser - 25 øre til 25 kroner stykket, alt efter hvor mange og hvilke plader, du slæber af med. Nogle kan du sågar få ganske gratis.

Hvor meget er min LP værd?

Den korte version Sådan finder du priser på brugte vinyl plader. Rock og heavy metal musik er mere værd end klassisk og schlagermusik. Skal du slå dine vinylpladers værdi op, så brug www.discogs.com, der kan du helt nøjagtigt se hvad en plade er værd.

Hvor kan man få vurderet LP plader?

På Discogs kan du ligeledes se, hvad andre har udbudt en udgave af en plade til, men ofte vil der være listet mange plader til salg til en pris som de aldrig vil blive solgt til. Derfor skal Discogs priser også tages med et gran salt, og man bør som regel sætte priserne lidt lavere end de er listet til her.

Hvad er en Lakplade?

De første grammofonplader kom omkring år 1900 og var fremstillet af asbest og shellak (lak-plader) og roterede med en hastighed på 78 omdrejninger i minuttet (80 omdrejninger hos Pathé). I begyndelsen blev de indspillet akustisk via en tragt, der modtog lyd og skar en tilsvarende rille i pladen.

Hvad er forskellen på en LP og vinyl?

En grammofonplade indeholder lagret lyd og afspilles på en grammofon. Betegnelsen grammofonplade bliver kun sjældent anvendt i dag. I stedet taler man om en LP, en vinylplade eller en plade.

Hvad er gatefold?

GF: Gatefold: Omslaget åbner op som en bog. HBO: Højeste Bud Over Et andet udtryk for mindstepris.

Hvor mange minutter kan der være på en LP?

Den maksimale spilletid pr. pladeside var fem minutter for en 10″ (25 cm) plade, på de lidt større plader med en diameter på 12″ (30 cm) op til knap 10 minutter.

Hvor meget vejer en LP?

En LP vejer op til 300 gram inklusiv cover, en dobbelt LP vejer cirka 550 gram.

Hvordan laver man en vinylplade?

Med Phonocut kan du indspille dine egne vinyler. Man lægger en tom (blank) vinylplade i maskinen, tilslutter en stereo kilde via minijack til indgangen, trykker start og så kan Phonocut skære skiven i realtid. Annonce: Resultatet er en vinyl-skive der efterfølgende kan afspilles i en almindelig pladespiller.

Er vinyler værd?

 • Hvis du har LP’er med disse kunstnere, så er det bare om at finde dem frem. Ole, der samler på vinyler, fortæller nemlig i denne podcast, hvilke vinyler der i dag er blevet meget mere værd, end hvad du dengang gav for dem! Ole har selv en vinyl- samling, der har rundet de 10.000 styk.

Hvor mange vinyler er der i dag?

 • Ole, der samler på vinyler, fortæller nemlig i denne podcast, hvilke vinyler der i dag er blevet meget mere værd, end hvad du dengang gav for dem! Ole har selv en vinyl- samling, der har rundet de 10.000 styk. This content requires a premium subscription. Please log in or subscribe to continue.

Hvor meget kan dine gamle cd'er værd?

 • LÆS OGSÅ: Ekspert: Så meget kan dine gamle CD’er være værd! 2.399 kroner. Det er, hvad du skal punge ud med for at få fingrene i denne LP fra Christina Aguilera, som hedder 'Back to basics'. Det er Stinga fra Næstved, der har skiven til salg 3. ’Hottests’ hits er også hottest for samlere

Hvad er vinyler til salg?

 • LP, Vinyl/LP: Dr. Timothy Leary: Turn On, Tune In..., Dr.… LP, The Runaways, Wanted År 1977, Pop, Gammel Ældre Retro… Single, assorteret, assorteret, Andet, Ca. 1000… I skrivende stund er der 27.743 annoncer med vinyler til salg på DBA. Selvom Oles samling tæller 10.000 af de rillede, sorte skiver, så er han langt fra i mål med samlingen.