:

Hvor gamle må dæk blive?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor gamle må dæk blive?
 2. Hvad er minimum dækmønster?
 3. Hvor mange mm skal der være på vinterdæk?
 4. Hvor på dækket måler man dækmønster?
 5. Hvilken måned skifter man til sommerdæk?
 6. Er et dæk for gammelt?
 7. Kan du holde øje med dine dæks alder?
 8. Hvad er serienummeret for et dæk?
 9. Hvad er de bedste helårsdæk?

Hvor gamle må dæk blive?

FDM anbefaler dækmønsteret er på minimum 3 mm, lovkravet er minimum 1,6 mm. Men skulle dine dæk ikke blive slidt ned, bør du ikke lade dem blive ældre end 10 år, da dækkets gummiblanding ændre karakter, og dækket dermed mister nogle af sine oprindelige egenskaber.

Hvad er minimum dækmønster?

Lovkravet siger at minimum dækmønster er 1,6 mm., på sommerdæk, men for ens egen sikkerhed anbefaler vi, at du skifter dine dæk når der er 3 mm. dækmønster tilbage på dine sommerdæk for jo mindre din slidbane er, jo højere risiko er der for, at du mister herredømmet over bilen.

Hvor mange mm skal der være på vinterdæk?

Dæk har i dag en slidindikator der viser, hvornår dækket er slidt ned til lovens minimumskrav på 1,6 mm. Kommer dækmønsteret ned til mærket, skal dækkene skiftes. De fleste nyere vinterdæk har nu også en ekstra slidindikator ved 3-4 mm. FDM anbefaler, at du allerede skifter dækket, når det nærmer sig 3 mm.

Hvor på dækket måler man dækmønster?

En anden nem måde at tjekke mønsterdybden på, er ved at tage en 20-krone og stikke den ned i mønsteret. Er teksten Margrethe II - Danmarks Dronning ikke synlig, er dækmønsteret minimum tre millimeter dybt.

Hvilken måned skifter man til sommerdæk?

April er som udgangspunkt en god måned at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. I april falder risikoen for sne- eller isglatte veje, og vejene bliver igen egnede til sommerdæk. Når påsken falder i april, er helligdagene for mange bilejere et oplagt tidspunkt til dækskifte og forårsrengøring af bilen.

Er et dæk for gammelt?

 • At dækkene på din bil passer til bilen, i god stand og er korrekt monteret, er afgørende for din bils sikkerhed. Men selv om et dæk ikke bliver slidt op, så kan det faktisk blive for gammelt. Overordnet set skal du holde øje med 3 ting i forhold til dine dæks alder: Har dæk en udløbsdato? Der er ingen regler for, hvor gammelt et dæk må være.

Kan du holde øje med dine dæks alder?

 • Overordnet set skal du holde øje med 3 ting i forhold til dine dæks alder: 1 Er gummiet blevet mørt 2 Dækkens mønsterdybde, de må ikke blive for slidt 3 Synlige dækskader More ...

Hvad er serienummeret for et dæk?

 • Efter serienummeret finder du et fire-cifret tal. De to første tal viser ugenummer og de to sidste tal viser årstal. Så hvis der eksempelvis står 2311 på dit dæk, betyder det at dækket er produceret i uge . Det betyder faktisk også, at det er ved at være tid til at skifte til et nyt dæk.

Hvad er de bedste helårsdæk?

 • Men selv de bedste helårsdæk er ikke lige så gode som vinterdæk, når der for alvor er sne på vejen. Se test: Helårsdæktest 2020 Se test: Helårsdæktest 2018 M+S mærket Et såkaldt helårsdæk er mærket med M+S (mud + snow) ligesom et vinterdæk, hvilket betyder, at det grundliggende er et vinterdæk.