:

Hvilke veje må man ikke cykle på?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke veje må man ikke cykle på?
 2. Er det lovligt at køre 2 på en cykel?
 3. Hvor meget må cyklister fylde på vejen?
 4. Hvem får skylden ved påkørsel af cyklist?
 5. Kan man miste sit kørekort på elcykel?
 6. Er det ulovligt at cykle uden hænder?
 7. Hvor mange på en cykel?
 8. Kan man få en bøde for at køre fuld på cykel?
 9. Hvor hurtigt må cyklister køre?
 10. Hvornår skal man lukke af for cyklister?
 11. Hvad sker der hvis man kører en cyklist ned?
 12. Hvem har skylden ved påkørsel?
 13. Er en elcykel et motorkøretøj?
 14. Kan man miste kørekortet ved at køre fuld på løbehjul?
 15. Er det ulovligt at cykle med telefon i hånden?

Hvilke veje må man ikke cykle på?

Ligesom fodgængere skal holde sig til fortovene, skal du holde dig til cykelstien når du cykler. Ifølge færdselslovens kapitel 7, §49, stk. 5 er det nemlig ikke tilladt at cykle på hverken fortov eller gangstier.

Er det lovligt at køre 2 på en cykel?

Du skal også huske (eller huske din børn på det), at det faktisk ikke er lovligt, at køre to på samme cykel, hvis der kun er et sæde. Politiet kan faktisk give begge på cyklen en bøde på 700 kr. – altså 1.400 kr.

Hvor meget må cyklister fylde på vejen?

I Færdselslovens § 49 fremgår det, at to, men kun to, cykler må køre ved siden af hinanden, hvis der er tilstrækkelig plads hertil, og hvis det sker uden fare og unødig ulempe for den øvrige trafik.

Hvem får skylden ved påkørsel af cyklist?

Det kan både være bilistens og cyklistens skyld, når cyklister bliver påkørt bagfra og dræbt. Nogle ulykker sker, fordi bilisten er uopmærksom, og i andre tilfælde kører cyklisten uden om en parkeret bil eller svinger pludselig ud på vejbanen uden at se sig for.

Kan man miste sit kørekort på elcykel?

Det er dog påkrævet, at du er i stand til at kunne cykle forsvarligt. Dette gælder os for en elcykel, som kan køre op til 25 km/t. Kører du på en Speed Pedelec cykel, er det lovgivningen for knallerter som gælder. Du må derfor ikke køre på din Speed Pedelec elcykel, hvis du er påvirket af alkohol.

Er det ulovligt at cykle uden hænder?

Som cyklist skal du kende de særlige regler for cyklister. For eksempel må du som udgangspunkt ikke cykle på fortov eller gangsti, og du må ikke cykle uden hænder på styret. Vi har samlet Færdselslovens paragraf 49 og 50 til dig.

Hvor mange på en cykel?

90% af danskerne ejer en cykel, og vi cykler i gennemsnit 1,6 kilometer om dagen. Statistikkerne om, hvor cykling som er populært, taler sit tydelige sprog: Cykling er populært i Europe og i Asien, primært i Japan og Kina . Til gengæld er cykling ikke særligt brugt som transportmiddel i USA.

Kan man få en bøde for at køre fuld på cykel?

Kan jeg miste mit kørekort, hvis jeg kører fuld på cykel? Nej, men du kan få en bøde på 1.500 kr., hvis du er så fuld, at du ikke kan køre sikkert.

Hvor hurtigt må cyklister køre?

Du må cykle lige så stærkt som bilerne Det vil sige, at du skal cykle efter de hastighedsregler, som også gælder for bilerne. Det er nok de færreste cyklister, der skal kæmpe for at holde sig under de 50 km/t., men i en 30 km-zone, altså heller ikke cyklisterne køre hurtigere.

Hvornår skal man lukke af for cyklister?

Skal man svinge til højre i et kryds, skal man trække så langt til højre mod kørebanens kant som muligt, for dermed lukke af for cyklister.

Hvad sker der hvis man kører en cyklist ned?

Politiet skal altid tilkaldes hvis der er personskade, for at optage rapport. Hvis der kun er tingsskade, kan det også anbefales at rekvirere politiet, hvis omstændighederne ved ulykken er uklare eller der allerede på dette tidspunkt er uenighed mellem de implicerede.

Hvem har skylden ved påkørsel?

Det vi kan sige er, at hvis man bliver påkørt bagfra af en anden bil, har den bagfrakommende som hovedregel skylden. Når uheldet derimod er sket i forbindelse med et venstresving, kan din datter få en del af skylden, selvom hun har givet tegn/blinket.

Er en elcykel et motorkøretøj?

Elcykler er som udgangspunkt omfattet af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. af 15. januar 2013 om godkendelse og markedsovervågning af to- og trehjulede køretøjer samt quadricykler. Elcykler til brug i trafikken er som udgangspunkt omfattet af krav om typegodkendelse.

Kan man miste kørekortet ved at køre fuld på løbehjul?

Man mister dog ikke sit kørekort, hvis man bliver taget fuld på et el-løbehjul herhjemme. 24 personer blev sigtet for spirituskørsel i København i juli, og fire personer blev sigtet for at køre på el-løbehjul under påvirkning af euforiserende stoffer.

Er det ulovligt at cykle med telefon i hånden?

Husk dette, når du kører på cykel. Det er forbudt at bruge håndholdt mobiltelefon, når du cykler.