:

Kan jeg forsikre min bil i en andens navn?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan jeg forsikre min bil i en andens navn?
 2. Hvis nogen kører ind i min bil?
 3. Hvem er omfattet af en bilforsikring?
 4. Hvem må køre i min bil?
 5. Hvordan bliver man medejer af bil?
 6. Hvilke forpligtelser har du hvis du bliver involveret i et færdselsuheld?
 7. Hvad er et Fordelsværksted?
 8. Hvem skal stå som bruger af bilen?
 9. Hvem skal stå på registreringsattesten?
 10. Hvem skal stå som ejer af bil?
 11. Kan der være to ejere af en bil?
 12. Hvad betyder det at være sekundær ejer af bil?
 13. Hvordan skal du forholde dig hvis du er indblandet i et færdselsuheld?
 14. Hvem har skylden i trafikuheld?
 15. Hvad er et tryg Fordelsværksted?
 16. Kan du trække din bil fra værksted?
 17. Kan du trække en bil?
 18. Hvad vejer en trækkende bil?

Kan jeg forsikre min bil i en andens navn?

Uden dækning Det kan eksempelvis være, hvis du ikke har registreret en fast bruger i din police, eller dit barn tegner en bilforsikring i dit navn – det er nemlig muligt at tegne bilforsikring i andens navn, hvorved dit barn for eksempel vil kunne optjene anciennitet.

Hvis nogen kører ind i min bil?

Anmeld skaden Det er vigtigt, at du får anmeldt uheldet til dit forsikringsselskab snarest muligt. Har du kaskoforsikring, skal skaderne på din bil anmeldes til dit eget kaskoselskab. Har du ikke kaskoforsikring, skal du anmelde skaderne til modpartens forsikringsselskab. Det samme gælder, hvis der er sket personskade.

Hvem er omfattet af en bilforsikring?

Det er den faste bruger af bilen, der bør stå som ejer af en bilforsikring. Er I flere om at bruge bilen, kan det være, at det skal tilføjes forsikringspolicen.

Hvem må køre i min bil?

Det korte svar er ja. Og sker der en skade, er føreren dækket på samme måde, som hvis du selv kørte bilen. Låner du din bil ud, er det derfor en god idé at aftale med låneren, at han dækker den selvrisiko, du skal betale, hvis låneren laver en skade.

Hvordan bliver man medejer af bil?

Privatpersoner kan selv registrere sig som primær ejer på et køretøj ved at foretage et privat ejer-/brugerskifte i Motorregistret:

 1. Log på TastSelv Borger.
 2. Vælg Motorregistret.
 3. Vælg fanen Registrering.
 4. Vælg Privat ejer-/brugerskifte.
 5. Fremsøg køretøj via stelnummer eller registreringsnummer.

Hvilke forpligtelser har du hvis du bliver involveret i et færdselsuheld?

Efter færdselslovens § 9, stk. 1, skal en trafikant, der med eller uden egen skyld bliver indblandet i et færdselsuheld, straks standse og i muligt omfang yde hjælp til tilskadekomne.

Hvad er et Fordelsværksted?

Hvis du ringer til os, kan vi også henvise til et fordelsværksted, som stiller en lånebil til rådighed i reparationsperioden. Er en modpart ansvarlig, og har du udgifter på lejebil, er der tale om et personligt krav (afsavnskrav), som du skal rette direkte over for modpartens forsikringsselskab.

Hvem skal stå som bruger af bilen?

Bruger. Brugeren af bilen er den eller de personer, som fører bilen. Din ægtefælle eller samlever må altid benytte bilen, selvom han/hun ikke er nævnt på forsikringen. Har du et barn, som primært bruger bilen, skal barnet registreres som primær bruger både på registreringsattesten og på forsikringen.

Hvem skal stå på registreringsattesten?

registreringsattesten står der kun én ejer og én bruger af køretøjet. Er der flere ejere eller brugere, står de i Motorregistret. Den primære ejer kan selv slette, rette og tilføje ejere og brugere. Det bliver betragtet som en omregistrering og koster derfor 340 kr., hvis du gør det selv.

Hvem skal stå som ejer af bil?

Brugeren af bilen er den eller de personer, som fører bilen. Din ægtefælle eller samlever må altid benytte bilen, selvom han/hun ikke er nævnt på forsikringen. Har du et barn, som primært bruger bilen, skal barnet registreres som primær bruger både på registreringsattesten og på forsikringen.

Kan der være to ejere af en bil?

Man kan godt være 2 ejere registreret som ejere af en bil, men der er kun plads til en ejer på registreringsattesten. Står bilen i afdødes navn, skal den omregistreres inden 6 måneder. Det siger loven: Registreringsbekendtgørelsen § 63.

Hvad betyder det at være sekundær ejer af bil?

Det er både tidligere ejere eller andet relevant, som bilen har været udsat for. På registreringsattesten står kun én ejer og én bruger. Hvis der er flere ejere, står de i Motorregistret. Flere ejere af en bil kaldes også for sekundære ejere.

Hvordan skal du forholde dig hvis du er indblandet i et færdselsuheld?

Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver involveret i et færdselsuheld....Anmeld skaden til din forsikring.

 • Begræns ulykken. Fjern hurtigst muligt køretøjerne og efterladenskaberne (glas, olie etc.) ...
 • Få oplysninger. ...
 • Skaf vidner. ...
 • Anmeld skaden til dit forsikringsselskab.

Hvem har skylden i trafikuheld?

Det vi kan sige er, at hvis man bliver påkørt bagfra af en anden bil, har den bagfrakommende som hovedregel skylden. Når uheldet derimod er sket i forbindelse med et venstresving, kan din datter få en del af skylden, selvom hun har givet tegn/blinket.

Hvad er et tryg Fordelsværksted?

For at anmelde skade på din bil eller ansvar skal du bruge Når du benytter et af vores fordelsværksteder, får du en gratis lånebil og andre fordele. Tyveri af bil - har du fået stjålet din bil, kan du ikke anmelde det online. Du skal i stedet ringe til os for at få anmeldt tyveriet på 70 11 20 20.

Kan du trække din bil fra værksted?

 • Hvis din bil går i stå eller havarerer og ikke kan køre videre, må du gerne bruge en anden bil til at trække bilen hjem eller på værksted. Du må dog ikke trække bilen, hvis styretøjet eller bremser ikke længere virker. Så skal du have fat i vejhjælp eller anden transport til bilen.

Kan du trække en bil?

 • Der er dog en række regler, du skal være særligt opmærksom på. Læs dem her. Du må gerne bruge en anden bil til at trække eller slæbe en bil, der ikke kan køre. Der er dog en række regler, du skal være særligt opmærksom på. Må din bil trække en anden bil? - Få svaret her | FDM Gå til hovedindhold Bliv medlem Søgning Bliv medlem Alt om biler

Hvad vejer en trækkende bil?

 • Den trækkende bil vejer i alt 1.800 kg. Den må altså trække en anden bil, der vejer højst 3.600 kg. Du skal også være opmærksom på, hvad trækforbindelsen kan holde til af vægt. Kontakt FDM: Spørg rådgivningen, hvis du er i tvivl