:

Hvad betyder tallene på et cykeldæk?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad betyder tallene på et cykeldæk?
  2. Hvordan vælger man cykeldæk?
  3. Hvordan finder jeg dækstørrelse?
  4. Hvordan finder jeg den rigtige slange til min cykel?
  5. Hvad betyder 94v på dæk?

Hvad betyder tallene på et cykeldæk?

Vælg den korrekte dækstørrelse til din cykel Lad os antage at der på et dæk står en størrelse 23-622 og du skal have fat i et nyt dæk. Så er meget vigtigt at tallet 23-622 ( mm) står på dækket. De 622 beskriver diameteren på dækket og de 23 beskriver bredden af dækket.

Hvordan vælger man cykeldæk?

Næsten alle cykeldæk har indgraveret dækstørrelsen på siden af dækket. Kig på siden af dit nuværende dæk efter nogle tal med et x imellem eks. (27.5×2.x32C) Denne størrelse giver en god indikation af hvilken størrelse tannusdæk du skal montere. Nogle dæk har også indgraveret en størrelse med et (-) imellem.

Hvordan finder jeg dækstørrelse?

Er du i tvivl om hvilke dækstørrelser, der passer til din bil, kan de i mange tilfælde findes på indersiden af fordøren i førersiden på bilen. Her viser en mærkat de størrelser dæk, bilen er godkendt til samt det anbefalede dæktryk og loadindeks. Tallene findes også i bilens manual/servicebog.

Hvordan finder jeg den rigtige slange til min cykel?

Der er dog en række ting man skal være opmærksom på ved valg af slange, uanset cyklens type.

  • Størrelsen: Den skal passe til cykelhjul og dæk. ...
  • Ventil-type: Sørg for at vælge en der passer til dine fælge, normalvis enten auto (schrader) eller racerventil (presta). ...
  • Vægt: Jo lettere, jo mindre roterende vægt!

Hvad betyder 94v på dæk?

Koden V betyder fx. at dækket er godkendt til 240 km/t. Hastighedskoder – sommerdæk: Dækket skal have en hastighedskode, der svarer til de hastigheder, bilen maksimalt er typegodkendt til at køre med.