:

Er det ulovligt at køre med 1 lygte?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er det ulovligt at køre med 1 lygte?
  2. Hvad er ECO LED forlygter?
  3. Hvad er HID lys?
  4. Hvad er lovkravet til fjernlys?
  5. Kan man få en bøde for at køre med langt lys?
  6. Hvad er lovkravet til nærlys?

Er det ulovligt at køre med 1 lygte?

færdselslovens §33a, stk. 1, skal du ved kørsel uden for lygtetændingstid (altså i dagstimerne), benytte nærlys/kørelys (kort lys), når du kører i bil. I stedet for nærlys kan du benytte tågeforlygter.

Hvad er ECO LED forlygter?

Meget lavere strømforbrug. I forhold til de første LED-lygter på Astra er strømforbruget på næste generation, kaldet eco-LED, skåret ned til omkring en ottendedel. Det svarer til et reduceret brændstofforbrug på 1,0 liter efter den gamle NEDC-norm (0,7 liter efter den nye WLTP-målemetode).

Hvad er HID lys?

Gasudladningslamper udsender en stor mængde lys. Det skyldes, at de er under tryk af ioniseret gas. Et andet navn for en gasudladningslampe er HID-lampe (High Intensity Discharge). De forskellige gasudladningslamper, der fås hos Lyskilderdirekte, har en levetid på mindst 15.000 timer og er effektive.

Hvad er lovkravet til fjernlys?

Motorvogn skal være forsynet med forlygter efter følgende regler: 1. Et lige antal lygter til fjernlys (langt lys) af hvid eller gullig farve, der kan belyse vejen tilstrækkeligt mindst 100 m foran køretøjet. Lygterne må ikke være anbragt nærmere ved køretøjets yderste kant end lygterne til nærlys.

Kan man få en bøde for at køre med langt lys?

Det er nemlig forbudt at bruge det lange lys til den slags advarsler. Derfor kvitterer politiet med en bøde på 1.000 kroner, hvis de opdager blinkeriet. Også selvom det måske kan få medtrafikanter til at sætte farten ned. - Hvis det er medvirkende til, at folk sætter hastigheden ned, så er det selvfølgelig udmærket.

Hvad er lovkravet til nærlys?

2 lygter til nærlys (kort lys) af hvid eller gullig farve, der uden at blænde kan belyse vejen tilstrækkeligt mindst 30 m foran køretøjet. Lygterne skal være anbragt højst 40 cm inden for køretøjets yderste kant og mellem cm over vejbanen. Lygterne kan være af symmetrisk eller asymmetrisk type.