:

Hvordan blev Indien koloniseret?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan blev Indien koloniseret?
 2. Hvordan var Indien før koloniseringen?
 3. Hvad hedder den indiske valuta?
 4. Hvornår blev Indien koloniseret?
 5. Hvad hedder gaderne i Trankebar?
 6. Hvad hed Indien før?
 7. Hvad hedder de forskellige valuta?
 8. Hvor meget er en LAKH?
 9. Hvordan danskerne fik magten i Trankebar?
 10. Hvem grundlagde Trankebar i Indien?
 11. Hvorfor begynder Danmark at oprette handelsstationer i Afrika Indien og Kina?
 12. Hvad er definitionen af et kontinent?
 13. Var Indien selvstændigt i 1947?
 14. Hvad er kontinentet?
 15. Er kontinentet en sammenhængende landmasse?

Hvordan blev Indien koloniseret?

Indien blev officielt en britisk koloni den 2. august 1858, hvor det britiske imperium overtog magten i Indien efter Det britiske ostindiske kompagni. Her blev Britisk Indien grundlagt og Indien blev underlagt den britiske krone. Indien forblev en britisk koloni frem til 1947, hvor landet fik sin selvstændighed.

Hvordan var Indien før koloniseringen?

Før briterne underlagde sig det indiske subkontinent, havde det stort set aldrig været samlet under én stat. I stedet var subkontinentet opdelt i en lang række små, regionale kongedømmer og dynastier. Det ændrede sig i 1200-tallet, da muslimer fra Centralasien erobrede store dele af det indiske subkontinent.

Hvad hedder den indiske valuta?

Indisk rupiIndien / ValutaDen indiske rupi er den officielle valuta i Indien. Den opdeles i 100 paisa, hvilket ikke længere er særlig aktuelt som følge af inflationen. Den internationale ISO 4217 kode for den indiske rupi er INR. Wikipedia

Hvornår blev Indien koloniseret?

Artikelstart

ca. 0 f.v.t.Brug af avancerede stenredskaber. Sortér
1799Briterne besejrer Tipu Sultan ved Mysore.
1857-58Oprør (traditionelt kendt som Sepoy-oprøret) i Nordindien, rettet mod briterne.
1858Indien bliver britisk kronkoloni.
1885Den Indiske Nationalkongres, INC, stiftes.

Hvad hedder gaderne i Trankebar?

De fastboende begyndte at bygge huse i byen, som omgav fæstningen,. Husene var for størstedelen opført i sten og lå ud til de store gader i Trankebar, der fik danske navne som Dronningensgade og Tværgade.

Hvad hed Indien før?

Britisk Indien omfattede det, som i dag er Indien, Pakistan, Bangladesh og dele af Burma (Myanmar). Ceylon (Sri Lanka) var også britisk koloni, men indgik ikke i Britisk Indien. Nepal i nord var på papiret en selvstændig stat, men briterne havde stærk indflydelse på landets styre.

Hvad hedder de forskellige valuta?

Valuta tegn - dollar, euro, yen, yuan, vundet, franc, pund, lira, baht, rupee, rubler, pund.

Hvor meget er en LAKH?

En lakh Rupee er et 100.000 rupees, og en crore rupee er ti millioner rupees.

Hvordan danskerne fik magten i Trankebar?

Fra Tranquebars grundlæggelse havde først Ostindisk Kompagni og siden Asiatisk Kompagni haft monopol på besejlingen. I 1772 blev handelen imidlertid givet fri for private, og i 1777 overtog den danske konge administrationen af kolonien.

Hvem grundlagde Trankebar i Indien?

Trankebar, dansk koloni i Indien fra 16. Trankebar blev grundlagt som handelsstation af Ove Gjedde, som også grundlage et fort og en fabrik på stedet. Den primære handelsvare for handelsstationen på Trankebar var bomuldstekstiler. Trankebar blev solgt til England i 1845.

Hvorfor begynder Danmark at oprette handelsstationer i Afrika Indien og Kina?

Forhandlingerne med den lokale rajah endte dog ikke, som den danske ekspedition havde håbet og forventet, og resultatet blev i stedet en aftale med nayakaen af Thanjavur og grundlæggelsen af en handelsstation ved en eksisterende handelsplads og fiskerlandsby på Indiens sydøstlige kyst.

Hvad er definitionen af et kontinent?

 • Ordbogens ’definition’ af et kontinent er altså ikke specielt dækkende for den måde, vi rent faktisk har inddelt kloden i kontinenter. Forskellige faggrupper arbejder da også med forskellige definitioner og opfattelser af, hvad et kontinent er.

Var Indien selvstændigt i 1947?

 • Indien blev et selvstændigt land i 1947. De mange hundrede indiske fyrstedømmer, der havde udgjort den britiske kronkoloni, blev her indlemmet i de nye lande, Pakistan og Indien, der blev etableret som selvstændige stater.

Hvad er kontinentet?

 • Men verden er faktisk ikke opdelt så simpelt, som man måske umiddelbart skulle tro. Hvis du troede, der fandtes et simpelt svar på, hvad et kontinent er, kan du godt tro om igen. (Foto: Shutterstock) Hvis du troede, der fandtes et simpelt svar på, hvad et kontinent er, kan du godt tro om igen. (Foto: Shutterstock)

Er kontinentet en sammenhængende landmasse?

 • Slår man op i ordbogen eller i Gyldendals leksikon, kan man imidlertid læse, at et kontinent er en »større sammenhængende landmasse.« »De fleste almindelige mennesker opfatter et kontinent på samme måde, som det man kan læse i ordbogen. Det skal være en større, sammenhængende landmasse.