:

Er energidrik farligt for børn?

Indholdsfortegnelse:

  1. Er energidrik farligt for børn?
  2. Hvad er farligt ved energidrik?
  3. Er taurin farligt?
  4. Hvorfor skal børn ikke drikke energidrik?
  5. Hvor usund er monster?
  6. Hvad er taurin godt for?
  7. Hvad gør kaffe ved børn?
  8. Hvorfor må Danmark ikke forbyde energidrik?

Er energidrik farligt for børn?

Energidrikke er ikke for børn og unge Børn og unge bør ikke drikke energidrikke. I den alder er hjernen under stor udvikling, og den er derfor langt mere følsom overfor koffein, end voksnes hjerner er. Grænsen for, hvornår børn og unge får bivirkninger af koffein, er langt lavere end for voksne.

Hvad er farligt ved energidrik?

Ernæringsfaglig konsulent hos Hjerteforeningen, Natasha Selberg, peger på, at uro, irritabilitet, nervøsitet, angst og koncentrationsbesvær, hjertebanken, rastløshed og søvnbesvær er nogle af de typiske bivirkninger, man oplever ved at drikke energidrik.

Er taurin farligt?

Taurin får hjertet til at slå hurtigere og var derfor ulovligt i Danmark indtil 2009, da det er farligt for hjertepatienter eller folk, som lider af forhøjet blodtryk. I forbindelse med legaliseringen af Taurin og den lovlige mængde af koffein i fødevarer blev hævet i 2009, blev Red Bull igen lovligt i Danmark.

Hvorfor skal børn ikke drikke energidrik?

Koffein i større mængder kan betyde, at børn og unge bliver urolige, irritable og får svært ved at koncentrere sig. Samtidig kan de få mavesmerter, hovedpine og kvalme. Nogle bliver rastløse, mens andre får hjerte- banken og muskelrystelser. Andre får svært ved at sove ordentligt, når de har drukket energidrikke.

Hvor usund er monster?

Energidrik har et ry for at være usundt på grund af det høje indhold af koffein, men i virkeligheden kan man trygt drikke energidrikke, der er solgt på det danske marked. En dåse på 25 cl svarer nemlig til mængden af koffein, der er i en normal kop kaffe.

Hvad er taurin godt for?

Taurin er aminosyre, som er en nødvendig og vigtig byggesten i kroppen. Det er med til at opretholde vigtige funktioner i vores krop, og skaber sund balance imellem vores vitale organer. Det har b.la. en stor betydning for leverfunktionen, hjertemuskulaturen og blodsystemet.

Hvad gør kaffe ved børn?

Hun har ikke godt af koffeinen i kaffe, der hos børn kan give forbigående gener i form af uro, irritabilitet, nervøsitet og angst. Kort sagt, kan hun få det ubehageligt, efter hun har drukket kaffe og det er der jo ingen grund til, at hun skal have. Det anbefales, at børn ikke får mere end 2,5 mg koffein pr.

Hvorfor må Danmark ikke forbyde energidrik?

Energidrikke er skadelige Her er Fødevarestyrelsen på linje med købmanden i Daugård, når den fraråder, at børn og unge overhovedet drikker energidrikke. Det høje indhold af koffein kan nemlig medføre, at børnene får svært ved at sove, får hjertebanken, bliver irritable, nervøse eller angste.