:

Hvad er loftet lavet af?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er loftet lavet af?
 2. Er trælofter ulovlige?
 3. Hvorfor sænker man loftet?
 4. Hvad koster det at få lavet gipsloft?
 5. Hvor meget kan et træloft bære?
 6. Er sænkede lofter ulovlige?
 7. Hvorfor bruger man 2 lag gips?

Hvad er loftet lavet af?

De mest almindelige lofter er:

 • Gipslofter.
 • Lofter med trælister eller brædder.
 • Pudsede lofter.
 • Lofter af lyddæmpende plader af træbeton eller presset mineraluld.
30. mar. 2017

Er trælofter ulovlige?

Reglerne omkring trælofter er ret komplicerede jf. BR 1995. Brædderne skal som minimum være brændimprægnerede med offenlig godkendelse.

Hvorfor sænker man loftet?

”Nedhængte lofter Det fremgår af BR18, kap. 5, § 109, at indvendige overflader skal designes og udføres, så de ikke bidrager væsentligt til brand- og røgspredning. Der er ofte et ønske om at anbringe et nedhængt loft under en etageadskillelse eller under en tagkonstruktion.

Hvad koster det at få lavet gipsloft?

Gipspladeloftet er er ikke et af de dyreste lofter. Materialeprisen til et gipspladeloft med 2 lag gips, spartling af samlinger og maling ligger på mellem er ca. 3 kroner pr. kvadratmeter.

Hvor meget kan et træloft bære?

Muligheder for ophæng af ting i loftet Omvendt kan både trælofter, gipslofter og pudsede lofter klare op til omkring 5 kg. Ved trælofter skruer du blot ophænget direkte ind i træet, og ved gipslofter eller pudsede lofter, skruer du ophænget fast i ét af de brædder, der ligger under gipsen eller pudsen.

Er sænkede lofter ulovlige?

Hvis du vil lave et sænket loft, så skal du sørge for, at man kan inspicere tekniske installationer anbragt i hulrummet mellem det sænkede loft og det oprindelige loft. Hvis dette ikke er muligt, så er loftet ulovligt.

Hvorfor bruger man 2 lag gips?

Ved at anvende to lag gips styrker du samtidig stabiliteten af væggen, og derudover gør du det nemmere at hænge billeder, hylder og reoler op, og de vil samtidig sidde bedre og mere sikkert fast. Når du anvender to lag gips, skal du sørge for, at samlingerne er forskudte.