:

Hvordan er Australien delt op?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan er Australien delt op?
 2. Hvor mange kænguruer er der i Australien?
 3. Hvor stor en del af Australien er ørken?
 4. Hvad kalder man de indfødte i Australien?
 5. Hvad betyder det australske flag?
 6. Hvad er den australske valuta?
 7. Hvor mange kænguruer er der i verden?
 8. Hvad er en kænguruunge på størrelse med?
 9. Hvor mange danskere bor i Australien?
 10. Hvad er The Aboriginal?
 11. Hvad tror aboriginals på?
 12. Hvorfor er der stjerner på det australske flag?
 13. Hvordan ser det østrigske flag ud?
 14. Hvad er valutaen i New Zealand?
 15. Who are the Aboriginal people of Australia?
 16. Did you know there are 250 Aboriginal and Torres Strait Islander languages?
 17. What is the status of Aboriginal rights in Australia?
 18. What are the human rights of Aboriginal and Torres Strait Islanders?

Hvordan er Australien delt op?

Australien består af kontinentet Australien, øen Tasmanien og omkring 8.000 småøer. Det grænser op til Papua Ny Guinea, Indonesien og Østtimor mod nord, Salomonøerne og Vanuatu mod nordøst og New Zealand mod sydøst.

Hvor mange kænguruer er der i Australien?

Antallet af kænguruer i Australien er næsten fordoblet på ganske kort tid; for seks år siden var bestanden på 27 millioner hoppende dyr - i dag findes der 44 millioner af Australiens nationaldyr.

Hvor stor en del af Australien er ørken?

I nord er der tropisk klima med regnskov, mens vegetationen skifter til slettelandskab og ørken i midten af landet. Ørkenklimaet dækker et ellipseformet centralt område, omtrent tredjedelen af Australiens areal.

Hvad kalder man de indfødte i Australien?

Australien er en af de ældste landmasser i verden, og det menes, at Australiens oprindelige befolkning, aboriginerne, har boet på det australske kontinent i 60.000 år. Aboriginerne var indtil for godt to hundrede år siden de eneste, der befolkede Australien.

Hvad betyder det australske flag?

De syv takker i den store stjerne symboliserer de seks oprindelige delstater, med en ekstra tak for territorierne og eventuelle fremtidige stater. I stjernebilledet er der en lille femtakket stjerne og fire større syvtakkede.

Hvad er den australske valuta?

Australsk dollarAustralien / Valuta Den lokale valuta hedder australske dollar og skrives typisk A$ eller AUD. Du kan veksle penge hjemmefra eller hæve penge i hæveautomater (i Australien kaldet en ATM) – de findes i samme antal, som man typisk ser det i de danske bybillede.

Hvor mange kænguruer er der i verden?

Kænguruer kendetegnes ved de tydeligt længere bagben og er planteædere, der overvejende er aktive i skumringen og om natten. Familien omfatter cirka 60 nulevende arter. Flere arter er uddøde i moderne tid....

Kænguruer
OrdenDiprotodontia
FamilieMacropodidae Gray, 1821
Hjælp til læsning af taksobokse

Hvad er en kænguruunge på størrelse med?

Kænguru. Når en kænguruunge bliver født, er den ikke større end det yderste led på en lillefinger og vejer under 1 gram. Kun forpoterne og lugtesansen er udviklet, og det er netop, hvad ungen har brug for: Den kravler fra kloakken (kønsåbningen) op til pungen ved egen hjælp.

Hvor mange danskere bor i Australien?

9000 danske førstegenerationsindvandrere i Australien og ca. 11.000 af anden generation. Danskerne bor fortrinsvis i delstaterne New South Wales, Queensland og Victoria.

Hvad er The Aboriginal?

Aboriginere er den betegnelse, som man på dansk anvender om den oprindelige befolkning på det australske kontinent. Ordet kommer fra latin og er sat sammen af 'ab', der betyder fra og 'origo', der betyder oprindelse. Aboriginer kan i nogle sammenhænge referere til oprindelige folk generelt, f.

Hvad tror aboriginals på?

Her skabte de bjerge, floder, mærker i landskabet og naturfænomener. Aboriginerne tror på, at forfædrene stadig er til stede. Det er ved at kende dem, at det oprindelige folk fortsat navigerer i et for andre barsk og fladt landskab, og det er fra dem, de kender deres stammes historie.

Hvorfor er der stjerner på det australske flag?

De syv takker i den store stjerne symboliserer de seks oprindelige delstater, med en ekstra tak for territorierne og eventuelle fremtidige stater. I stjernebilledet er der en lille femtakket stjerne og fire større syvtakkede.

Hvordan ser det østrigske flag ud?

Østrigs flag består af en horisontal hvid stribe på rød bund. Sammen med det danske flag gør Østrig krav på at have et af verdens ældste flag. Imidlertid har det røde og hvide flag ikke været i kontinuerlig brug som Østrigs flag gennem historien.

Hvad er valutaen i New Zealand?

Newzealandsk dollarNew Zealand / Valuta Newzealandske dollar (New Zealand dollar) har været valutaen i New Zealand siden 1967. Valutakoden er NZD og en NZD deles op i 100 cent.

Who are the Aboriginal people of Australia?

 • Australian Aboriginal peoples. Written By: Australian Aboriginal peoples, one of the two distinct groups of Indigenous peoples of Australia, the other being the Torres Strait Islander peoples. fish-trapping fenceFish-trapping fence in north-central Arnhem Land, Northern Territory, Australia.

Did you know there are 250 Aboriginal and Torres Strait Islander languages?

 • Did you know that there were over 250 distinct Aboriginal and Torres Strait Islander languages at the time of colonisation? Of the 145 languages left, 110 are critically endangered. On average, Aboriginal and Torres Strait Islander Australians have a life expectancy that is 10- 17 years shorter than other Australians.

What is the status of Aboriginal rights in Australia?

 • Aboriginal Australians still struggle to retain their ancient culture and fight for recognition—and restitution—from the Australian government. The state of Victoria is currently working toward a first-of-its-kind treaty with its Aboriginal population that would recognize Aboriginal Australians’ sovereignty and include compensation.

What are the human rights of Aboriginal and Torres Strait Islanders?

 • This history of injustice has meant that many Aboriginal and Torres Strait Islanders have been denied access to basic human rights, such as rights to health, housing, employment and education. Did you know that there were over 250 distinct Aboriginal and Torres Strait Islander languages at the time of colonisation?