:

Hvilke kræftformer er der?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke kræftformer er der?
 2. Hvor mange kræfttilfælde kan forebygges?
 3. Hvilke årsager er der til cancer?
 4. Hvad er den værste slags kræft?
 5. Hvor mange forskellige kræftsygdomme findes der?
 6. Hvilke kræftformer kan forebygges?
 7. Hvordan undgår jeg kræft?
 8. Hvem er mest udsat for kræft?
 9. Hvordan starter kræft?
 10. Hvad er de værste former for kræft?

Hvilke kræftformer er der?

Om de forskellige kræftformer

 • Bindevævskræft (Sarkom) Om bindevævskræft i bløddele eller knogler (Sarkom)
 • Blærekræft. Om kræft i blære og nyrebækken.
 • Brystkræft. Om behandling af kræft i brystet.
 • Bugspytkirtelkræft. Om behandling af kræft i bugspytkirtel.
 • Galdeveje- og galdeblærekræft. ...
 • Hjernekræft. ...
 • Hoved-halskræft. ...
 • Hudkræft.

Hvor mange kræfttilfælde kan forebygges?

Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Ved at følge anbefalingerne herunder, kan du selv gøre noget for at nedsætte din risiko for at få kræft. Mange former for kræft opstår, uden at vi kender årsagen. Og ofte er det et uheldigt samspil af mange faktorer, der gør at kræft opstår.

Hvilke årsager er der til cancer?

Arv og det miljø, vi lever og arbejder i, har også betydning for udviklingen af kræft. Kræft skyldes ofte en blanding af livsstil, miljø og arvelige forhold. Der er god grund til at spise sundt, bevæge sig mere, undgå rygning og lade være med at drikke alkohol. Usund livsstil og kræft kan nemlig hænge sammen.

Hvad er den værste slags kræft?

Ifølge sundhedsstyrelsen rammes 32.000 danskere af kræft om året. Og mange tusinder overlever ikke deres sygdom. Det danske dødsårsagsregister viser præcist, hvor mange der dør hvert år af de enkelte kræftformer, og her topper lungekræft, tyktarmskræft og brystkræft som de største dræbere.

Hvor mange forskellige kræftsygdomme findes der?

Der findes over 200 forskellige kræftsygdomme. En kræftsygdom får som regel navn efter det organ, den er opstået i - f. eks. brystkræft, hvis kræftknuden er opstået i brystet.

Hvilke kræftformer kan forebygges?

Forskning viser, at fysisk aktivitet kan være med til at nedsætte risiko for kræft i tyktarmen, samt reducere risiko for brystkræft. Overvægt, fedme og meget fedt omkring maven fører til øget risiko for en række former for kræft, blandt andet i spiserør, tyktarm, endetarm, bugspytkirtlen, livmoder, nyre, brystkræft.

Hvordan undgår jeg kræft?

Man kan øge chancerne for et liv uden kræft ved at være fysisk aktiv, spise sund mad og lade være med at stege i solen eller gå i solarium. Man skal helt undgå rygning og røg. Man kan lade sig vaccinere mod livmoderhalskræft. Og så skal man også være varsom med at drikke for meget alkohol.

Hvem er mest udsat for kræft?

Næsten halvdelen af dem, der får kræft i Danmark, er over 70 år. I tabellen længere nede kan du se, hvor mange personer mellem 30-34 år og 75-79 år, der får en kræftdiagnose hvert år i Danmark. Tabellen viser, at der er flest personer mellem 75-79 år, der rammes af kræft.

Hvordan starter kræft?

Kræft er en sygdom i kroppens celler. Kræft opstår, hvis cellerne et sted i kroppen begynder at vokse uden kontrol og uden formål. Kræft kaldes også cancer. I alle kroppens celler findes arvemateriale, som styrer cellens aktivitet. Kræftceller kan udvikle sig, hvis arvematerialet bliver beskadiget og muterer.

Hvad er de værste former for kræft?

Det danske dødsårsagsregister viser præcist, hvor mange der dør hvert år af de enkelte kræftformer, og her topper lungekræft, tyktarmskræft og brystkræft som de største dræbere.