:

Hvornår opfandt man lommeregner?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvornår opfandt man lommeregner?
  2. Hvornår blev regnemaskine opfundet?
  3. Hvor er min lommeregner?
  4. Hvem opfandt den første lommeregner?
  5. Hvem opfandt kugleramme?
  6. Hvor finder jeg lommeregner på iPad?
  7. Hvor er min regnemaskine?
  8. Hvordan ganger man på en kugleramme?

Hvornår opfandt man lommeregner?

Opfinderen af den første funktionelle regnemaskine blev derfor den blot 22-årige franske videnskabsmand Blaise Pascal i 1645. Hans far var skatteopkræver, og “pascalinen” skulle hjælpe ham og andre embedsmænd med deres udregninger.

Hvornår blev regnemaskine opfundet?

De første mekaniske regnemaskiner blev konstrueret af Wilhelm Schickard () ca. 1624, Blaise Pascal fra 1642 og G.W. Leibniz ca. 1670. Pascals var en additionsmaskine, mens Leibniz' også kunne udføre multiplikationer halvautomatisk.

Hvor er min lommeregner?

Du kan bruge appen Lommeregner i Android 6.0 og nyere versioner. Hent appen Lommeregner i Google Play Butik.

Hvem opfandt den første lommeregner?

Det var først i 1645, at den 22-årige franske videnskabsmand Blaise Pascal opfandt den første funktionelle regnemaskine. En regnemaskine der først og fremmest var bygget med formålet om, at hjælpe hans far som var skatteopkræver og andre embedsmænd med deres udregninger.

Hvem opfandt kugleramme?

Kalkrullestenen hed 'calculus' på latin, og herfra stammer verbet at kalkulere. Abacusen blev ført videre af handelsveje til Østen. Her kopierede og videreudviklede kineserne og japanerne abacusen og opfandt kuglerammen, hvor man kunne lave beregninger ved hjælp af trækugler, som glider på pinde.

Hvor finder jeg lommeregner på iPad?

Steve Jobs skrottede den lommeregner-app til den første iPad fordi den var for ringe - og det er grunden til, at iPad stadig ikke har en lommeregner. De fleste smartphones har en lommeregner-app med fra starten.

Hvor er min regnemaskine?

For at komme i gang skal du vælge knappen Start og derefter vælge Lommeregner i listen over apps. Vælg knappen Åbn navigation for at skifte tilstand.

Hvordan ganger man på en kugleramme?

Kuglerammer styrker hjerneceller Luk øjnene, og forestil dig en kugleramme. Regn så ud, hvad 243 gange 177 er. Teknikken er udbredt i flere asiatiske lande, hvor mange børn træner den i skolen.