:

Hvorfor Halekuperer man grise?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvorfor Halekuperer man grise?
 2. Hvor meget spiser et slagtesvin?
 3. Hvordan lever svin?
 4. Hvordan lever svin i Danmark?
 5. Hvor mange grise sover en gris?
 6. Hvordan fodrer grise grise?
 7. Hvordan lever grise i naturen?
 8. Hvor mange grise får en racer i snit?

Hvorfor Halekuperer man grise?

Hvorfor halekuperer nogle landmænd deres grise? Hvis halebid blandt grise er et problem ude hos landmanden, må man halekupere grisene i dagene lige efter fødslen. Når halen kuperes, reducerer det nemlig risikoen for halebid væsentligt og dermed også for, at grisene får smerter som følge af halebid.

Hvor meget spiser et slagtesvin?

En smågris æder omkring 1 kg foder. Et slagtesvin æder omkring 2,3 kg foder. En so æder omkring 3,5 kg foder.

Hvordan lever svin?

De allerfleste grise lever indendørs i en grisestald. Nogle grise har et liv udenfor i en indhegning. Her kan du læse om, hvordan grisen bor i en grisestald og hvordan de bor i det fri. I en grisestald bor der mange grise - det kaldes en grisebesætning.

Hvordan lever svin i Danmark?

af danske grise er økologiske eller frilandsgrise. Resten lever i det industrielle landbrug, hvor de ikke har adgang til det fri, hvor stort set alle grise får klippet halen af, og hvor der afses i omegnen af 0,65m2 plads til en gris på 100 kg uden adgang til at udleve dens naturlige behov for fx at rode i jorden.

Hvor mange grise sover en gris?

 • Grisens krop er kort, og ørerne hænger ned foran øjnene. Den giver lidt mindre kød end de andre griseracer, men den vokser til gengæld hurtigere. Durocen stammer oprindelig fra USA og Canada. Den får ca. 10 grise pr. kuld. Hvor meget sover en gris?

Hvordan fodrer grise grise?

 • Grisene fodres 1-3 gange om dagen - nogle grise har fri adgang til foder døgnet rundt. Foderet til grise består typisk af korn (byg og hvede), sojaskrå, vitaminer og mineraler. Der kan også bruges havre, rapsskrå, fiskemel, majs, tørrede sukkerroer, mælkepulver samt forskellige slags olier, f.eks. palmeolie.

Hvordan lever grise i naturen?

 • Grise, der lever udenfor og vildsvin lever af planter, rødder, frø, blade, regnorme, larver, frøer, små pattedyr og fugle. Hvis du vil vide mere om vildsvin - altså grise, som lever vildt i naturen - kan du læse om dem nederst på siden her.

Hvor mange grise får en racer i snit?

 • Ofte får man forstærket egenskaberne ved at krydse racerne, fx hvis en race i snit får 12 grise pr. kuld mens en anden i snit får 11 grise pr. kuld – krydsningssøer af de to får ikke 11,5 grise i gennemsnit pr. kuld, men omkring 12,5. Det kaldes krydsningsfrodighed. Dansk Landrace (L): Dansk Landrace har lyserød hud med lyse børster.