:

Hvordan bliver grise slagtet i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan bliver grise slagtet i Danmark?
 2. Hvor gammel er en gris når den bliver slagtet?
 3. Hvordan bliver dyr slagtet i Danmark?
 4. Hvor mange grise der vil blive slagtet i år?
 5. Hvordan drives grisene i slagteriet?
 6. Hvornår skal grisene afhentes?
 7. Hvordan undgår du bevidstløse grise?

Hvordan bliver grise slagtet i Danmark?

De bevidstløse grise hæves op i det ene bagben i en kæde, hvorefter de stikkes i halspulsåren og dør som følge af blodtab. Som regel stikkes de med en særlig kniv, der er hul og forsynet med en slange, så blodet automatisk opsamles gennem kniven. Blodet bliver efterfølgende skilt i plasma (ca. 60 pct.)

Hvor gammel er en gris når den bliver slagtet?

Grisene opholder sig i slagtesvinestalden fra de vejer 25-30 kg og indtil de vejer ca. 105 kg, hvor de leveres til slagteriet. De er da 5-6 måneder gamle.

Hvordan bliver dyr slagtet i Danmark?

Alle dyr der bliver slagtet i Danmark, bedøves før de bliver slagtet. Dyrene bedøves ved at de via en boltpistol får et kraftigt slag i panden, så de bliver bevidstløse og intet kan mærke. Efter bedøvelsen hænges dyret op i en kæde, der slås rundt om det ene bagben, så dyret hænger med hovedet nedad.

Hvor mange grise der vil blive slagtet i år?

 • De danske slagterier ventes at blive ramt af et brat fald i antallet af slagtninger det kommende år, skriver Finans. En ny prognose fra Landbrug & Fødevarer, L&F, indikerer, at der i år vil blive slagtet 930.000 færre grise på de danske slagterier.

Hvordan drives grisene i slagteriet?

 • På slagteriet drives grisene ud af vognene, hvorefter de kontrolleres af en dyrlæge, før de drives ind i slagteriets stalde. I stalden holdes grisene i de samme små grupper som under transport. Efter et par timer i foldene drives de enkelte grupper af grise frem til bedøvelse.

Hvornår skal grisene afhentes?

 • Det giver slagteriet tid til at planlægge afhentning og slagtning. Samme dag eller dagen inden at grisene skal hentes, flyttes de til et særligt udleveringsrum, der er adskilt fra den øvrige produktion på gården. Det sker for at udgå, at eventuel smitte fra andre grise i vognen skal blive ført ind i besætningen.

Hvordan undgår du bevidstløse grise?

 • De bevidstløse grise hæves op i det ene bagben i en kæde, hvorefter de stikkes i halspulsåren og dør som følge af blodtab. Som regel stikkes de med en særlig kniv, der er hul og forsynet med en slange, så blodet automatisk opsamles gennem kniven.