:

Hvad er fordelen ved omskæring?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er fordelen ved omskæring?
 2. Hvorfor bliver man omskæring?
 3. Hvor kan jeg få min søn omskåret?
 4. Hvilke argumenter bruges for og imod omskæring?
 5. Hvad fjernes ved omskæring?
 6. Er omskæring smertefuldt?
 7. Hvornår er det bedst at omskære?
 8. Er det lovligt at omskære børn i Danmark?
 9. Hvor mange procent af danskere er omskåret?
 10. Hvornår falder ringen af efter omskæring?
 11. Hvor lang tid tager en omskæring?
 12. Hvad gør man efter omskæring?
 13. Hvornår kan man onanere efter omskæring?
 14. Hvem omskære piger?
 15. Hvilke argumenter er der for og imod omskæring?
 16. Hvad er omskæring?
 17. Hvad er fordelene ved omskæring?
 18. Hvem har ansvaret for omskæring?
 19. Hvorfor foretages omskæring af muslimer?

Hvad er fordelen ved omskæring?

Amerikanske børnelæger konkluderede i 2012, at der flere medicinske fordele ved at omskære drengebørn end ved ikke at omskære dem; f. eks. kan det nedsætte risikoen for urinvejsinfektioner samt forebygge sexsygdomme som hiv og syfilis og hindre overførsel af HPV, der kan forårsage underlivskræft hos kvinder.

Hvorfor bliver man omskæring?

Amerikanske forskere mener at have fundet en lang række sundhedsmæssige fordele ved omskæring. Blandt andet skulle omskæring reducere risikoen for HIV, AIDS, herpes, peniscancer og urinvejsinfektioner.

Hvor kan jeg få min søn omskåret?

I Danmark er det kun læger, der må omskære børn, uanset hvor det foregår. Rent teknisk sker det i løbet af de første uger, men kan sagtens foretages senere. Der er da også mange, som mener, at omskæring først skal ske, når drengen selv kan vælge det til.

Hvilke argumenter bruges for og imod omskæring?

· Omskæring af drenge er lemlæstelse og bør ikke accepteres, fordi det udføres af jøder, hvis kultur vi er godt bekendt med. · Omskæringen er forældrenes ønske og ikke barnets, og derfor er det forældrenes religiøse rettigheder, der sættes over barnets ret til selvbestemmelse.

Hvad fjernes ved omskæring?

Det er indgreb, hvor dele af kvindens ydre kønsorganer (vulva) fjernes. Ofte fjernes de små kønslæber, evt. hele eller en del af klitoris og eventuelt også forhuden over klitoris. Hvor meget der fjernes, og hvordan indgrebet foretages, varierer.

Er omskæring smertefuldt?

Det mener Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin (Dasaim), der i et høringssvar til Styrelsen for Patientsikkerhed fremhæver, at ingen af de former for lokalbedøvelse, der bruges i dag, giver sikkerhed for smertefrihed under omskæring.

Hvornår er det bedst at omskære?

Hos muslimer finder omskæringen sted, mens drengen er spæd eller i hans første leveår, som regel inden 7-års alderen, men i andre tilfælde kort før puberteten. Mænd, der konverterer til islam som voksne, bliver som regel omskåret kort efter konverteringen. Det samme gælder mænd, der konverterer til jødedom.

Er det lovligt at omskære børn i Danmark?

Dit spørgsmål kan besvares med et ja, det er lovligt at omskære drengebørn. Der skal foreligge informeret samtykke fra forældremyndighedens indehaver. Operationen er forbeholdt læger, og lægen skal sikre sig, at barnet er smertedækket under og efter operationen.

Hvor mange procent af danskere er omskåret?

I Danmark praktiseres rituel omskæring primært af muslimer og jøder. Det anslås, at omkring 125.000 danske mænd er rituelt omskåret.

Hvornår falder ringen af efter omskæring?

Ringen ikke er faldet efter 10 dage.

Hvor lang tid tager en omskæring?

Operationen tager 30 45 minutter. Hvis forhuden kan trækkes tilbage over penishovedet, vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastik kirurgisk operation på forhuden.

Hvad gør man efter omskæring?

Efter bedøvelse og frigørelse af forhuden fra glansen, trækkes forhuden gennem sprækken, og når den del af forhuden, man ønsker fjernet, er igennem, strammes og låses klemmemekanismen i op til 5 minutter for at sikre sig mod blødning. Forhuden kan nu skæres bort på den flade overside af Mogen-klemmen.

Hvornår kan man onanere efter omskæring?

Giv huden tid til at hele. Det er stadig ikke så lang tid siden, du fik din operation, og hud tager tid om at hele. Måske skal du vente lidt længere, før du igen onanerer, så huden kan hele helt op. Når det tager lang tid at få udløsning i forbindelse med masturbation, risikerer du at skade huden pga.

Hvem omskære piger?

Traditionen er kulturel eller religiøst funderet. Kvindelig omskæring praktiseres af visse muslimer i visse lande, men også visse afrikanske kristne, jøder og andre traditionelt religiøse folk praktiserer kvindelig omskæring.

Hvilke argumenter er der for og imod omskæring?

· Omskæring af drenge er lemlæstelse og bør ikke accepteres, fordi det udføres af jøder, hvis kultur vi er godt bekendt med. · Omskæringen er forældrenes ønske og ikke barnets, og derfor er det forældrenes religiøse rettigheder, der sættes over barnets ret til selvbestemmelse.

Hvad er omskæring?

 • Omskæring (eller omskærelse) består i bortskæring af forhuden af glans penis, forhuden af klitoris eller klitoris/ indre skamlæber. Omskæring kan være sundhedsmæssigt, kulturelt eller religiøst motiveret (f.eks. jødedom, islam eller stammekulturer).

Hvad er fordelene ved omskæring?

 • Amerikanske forskere mener at have fundet en lang række sundhedsmæssige fordele ved omskæring. Blandt andet skulle omskæring reducere risikoen for HIV, AIDS, herpes, peniscancer og urinvejsinfektioner. Men de effekter afviste Morten Frisch sammen med 37 andre professorer og overlæger fra hele Europa og Canada i 2013.

Hvem har ansvaret for omskæring?

 • Nemlig Morten Frisch, der er overlæge i epidemiologisk forskning på Statens Serum Institut og adjungeret professor i seksuel sundhedsepidemiologi ved Aalborg Universitet. Morten Frisch fortæller, at selvom omskæring er meget udbredt, så er der desværre stor uvidenhed om, hvad den vigtige forhud er til for. Den har nemlig flere funktioner.

Hvorfor foretages omskæring af muslimer?

 • Omskæring af muslimske drenge foretages af samme grund som blandt jøder. Muslimerne opfatter Abraham som en stor profet og sig selv som efterkommere af ham. I muslimernes hellige bog, Koranen, står der ikke noget om mandlig omskæring, men Koranen opfordrer til at følge Abrahams religion, og det tolkes af de fleste muslimske teologer som et krav om]