:

Hvor længe klør helvedesild?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor længe klør helvedesild?
  2. Kan helvedesild smitte baby?
  3. Er helvedesild farligt?
  4. Kan børn få helvedesild?
  5. Hvor meget smitter helvedesild?
  6. Hvad kan man smøre på helvedesild?

Hvor længe klør helvedesild?

I de fleste tilfælde går helvedesild over af sig selv i løbet af nogle uger. Hos enkelte varer smerterne imidlertid i måneder eller op til et år efter, at udslættet er helet. Denne tilstand kaldes postherpetisk neuralgi, som betyder nervesmerter efter helvedesild.

Kan helvedesild smitte baby?

Børn med skoldkopper kan ikke smitte voksne, der har haft skoldkopper, så de får helvedesild. Voksne med helvedesild kan derimod smitte et barn, som ikke har haft skoldkopper, så barnet får skoldkopper.

Er helvedesild farligt?

Helvedesild er ikke en farlig eller livstruende sygdom. Smerterne kan dog være så intense, at ældre og svækkede personer kan være svært at klare sig selv, når sygdommen er i udbrud.

Kan børn få helvedesild?

Helvedesild kan ramme alle aldersgrupper, men ses hyppigst hos personer over 60 år, hos børn, der er smittet med skoldkopper indenfor det første leveår, og hos personer med nedsat immunforsvar. Helvedesild kan således være tegn på, at immunforsvaret ikke fungerer, som det skal.

Hvor meget smitter helvedesild?

Kan man smitte andre med helvedesild? Nej, man kan ikke smitte andre med helvedesild, fordi helvedesild kun kan opstå ved, at en tidligere infektion med skoldkopper blusser op igen. Hvis man har helvedesild, kan man til gengæld smitte dem, der ikke tidligere har haft skoldkopper med skoldkopper.

Hvad kan man smøre på helvedesild?

Der er i princippet to forskellige angrebspunkter, når man behandler helvedesild. Behandling med antivirale midler: Det første er at hæmme skoldkoppevirussen med et såkaldt ”antiviralt” middel, så forløbet forkortes, og sværhedsgraden, både hvad angår smerter og udbredelse, mindskes.