:

Hvordan får man en infektion?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan får man en infektion?
 2. Hvilke andre sygdomme skyldes virus?
 3. Hvorfor stiger Infektionstallet?
 4. Hvorfor kan man blive syg af en virus?
 5. Hvad er en smittekæde?
 6. Hvordan smitter luftvejsinfektioner?
 7. Hvilke kræftsygdomme giver forhøjet CRP?
 8. Hvor højt er et normalt infektionstal?
 9. Hvad er Inokulationssmitte?
 10. Hvad er smitte via levnedsmidler?
 11. Hvor mange mennesker er døde af kopper?

Hvordan får man en infektion?

En infektion opstår når en skadelig bakterie eller virus trænger ind i kroppen, for eksempel gennem huden eller lungerne, og begynder at formere sig. Det kan huskes på at det opstår når kroppen inficeres af en 'fremmed' mikroorganisme (bakterie eller virus), som kommer udefra.

Hvilke andre sygdomme skyldes virus?

Typiske sygdomme der skyldes bakterier og virus De mere alvorlige infektioner er lungebetændelse, blodforgiftning og sårinfektioner. De mest almindelige virusinfektioner er luftvejsinfektioner (forkølelse, influenza) og diaresygdomme.

Hvorfor stiger Infektionstallet?

Produktionen af CRP stiger ved sygdomme, hvor der sker skade i kroppens væv, fx hvis der er iltmangel eller betændelse i kroppen. Ved infektioner med bakterier ses meget høje værdier fra 40 mg/L til over 200 mg/L, hvorimod virusinfektioner sjældent giver værdier over 20 mg/L.

Hvorfor kan man blive syg af en virus?

Når en person er blevet inficeret med en virus, bliver kroppen til et reservoir af viruspartikler, som kan udløses igennem kropsvæsker – for eksempel nys og host – eller ved at sprede døde hudceller, og i nogle tilfælde ved at røre ved overflader.

Hvad er en smittekæde?

– En smittekæde består af en række led, som er afhængige af hinanden. Bryder man et led i kæden, kan man forhindre, at der overføres smitte fra en person til en anden, forklarer hygiejnesygeplejerskerne Karen Dyhr Pedersen, Karin Winther og Karina Lausten fra Hospitalsenhed Midt.

Hvordan smitter luftvejsinfektioner?

Luftvejsvirus smitter ved indirekte kontakt (sekret på hænder) og i mindre omfang ved dråbeinfektion. Tiden fra smitte til symptomer varierer afhængigt af virus, men for de mest almindelige luftvejsvirus vil der typisk gå 1-2 dage.

Hvilke kræftsygdomme giver forhøjet CRP?

Har man et øget indhold af CRP-protein i blodet, er risikoen for at udvikle en kræftsygdom 30 procent større, end hvis proteinet ikke er til stede. Og når det kommer til lungekræft, er risikoen fordoblet, skriver Berlingske Tidende.

Hvor højt er et normalt infektionstal?

et udtryk for mængden af CRP i blodet. Et normalt infektionstal for raske mennesker, ligger fra under 1 til 5.

Hvad er Inokulationssmitte?

Inokulationssmitte. Smitteoverføring: Via forurenet skarp genstand (kanyle, skalpel, knust glas o.l.), som gennemtrænger huden.

Hvad er smitte via levnedsmidler?

De fleste fødevarebårne sygdomstilfælde i Danmark skyldes bakterier og virus. Mest kendt er nok infektioner med salmonella, men campylobacter er en endnu hyppigere årsag til infektioner overført via maden. Roskildesyge, der forårsages af et virus, norovirus, er også meget almindelig.

Hvor mange mennesker er døde af kopper?

Kopper har eksisteret i flere tusinde år. Sygdommen opstod i Mellemøsten, da man omkring 10.000 f.v.t. begyndte at leve som bønder. Man har undersøgt det mumificerede lig af den egyptiske farao Ramses 5., som døde i 1142 f.v.t. Det skønnes, at mellem 3 mio. mennesker er døde af kopper i tidens løb.