:

Hvad er strengene på en violin lavet af?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er strengene på en violin lavet af?
 2. Hvad hedder strengene på en violin?
 3. Hvad kaldes verdens bedste violiner?
 4. Hvad koster det at gå til violin?
 5. Hvor kan man købe violiner?
 6. Hvilke violinstrenge skal jeg vælge?
 7. Hvad hedder guitar strengene?
 8. Hvad koster en ægte Stradivarius?
 9. Hvor mange Stradivarius violiner findes der?
 10. Hvor meget koster den dyreste violin?
 11. Hvilken violin skal man købe?
 12. Hvad koster en Stradivarius?
 13. Hvad størrelse violin skal jeg have?
 14. Hvordan holder man på en cello bue?
 15. Hvad hedder tonerne på en guitar?

Hvad er strengene på en violin lavet af?

Strengene. Strengene var tidligere lavet af blandt andet tarme fra får og katte, som efter at være blevet strakt, tørret og snoet, blev klippet i længder på cirka en meter. Moderne strenge kan også være af stål eller syntetisk tarm, og det er langt det mest almindeligt brugte fremstillings materiale i dag.

Hvad hedder strengene på en violin?

Violinen er et strygeinstrument af træ med fire strenge, stemt i kvinter: G, D1, A1 og E2, hvor A-strengen stemmes i kammertonen (440hz). Strengene stryges med en bue med hestehår. Den er sopran-instrumentet blandt strygeinstrumenterne.

Hvad kaldes verdens bedste violiner?

Verdens bedst bevarede Stradivarius violiner Mesias fra 1716 Oxford Museum er sammen med Lady Blunt fra 1721 samtidig de mest kostbare violiner i verden. 500 års erfaringer og tradition har hermed dannet grunden for moderne nybygning og reparation af strygeinstrumenter.

Hvad koster det at gå til violin?

Indenfor musikinstrumenter er violinen et af de dyrere instrumenter. Den billigste fabrikslavede violin koster knap 500 kr., en hæderlig violin er oppe på omkring 1.000kr, mens en god violin koster kr. Skal man til gengæld have en håndlavet violin starter prisen ved 30.000-40.000 kr.

Hvor kan man købe violiner?

Vi forhandler alt i violintilbehør og -dele, det du kan i kategorierne finde buer, harpiks, undervisnings DVD og nodebøger, transportkasser, metronome, skulderstøtte, stativer, stole, strenge og tuner. Med vores violiner, som vi sælger, medfølger der altid bue, harpiks, transportkasse, stol og strenge.

Hvilke violinstrenge skal jeg vælge?

Nu til dags er de moderne violinstrenge oftest lavet af stål eller en syntetisk tarm. Det er den mest foretrukne måde at fremstille violinstrenge på. Violinstrenge vil springe efter noget tid, og derfor er det vigtigt at have nye violinstrenge med sig rundt. Det kan ske, når man mindst venter det.

Hvad hedder guitar strengene?

Guitaren har seks strenge stemt i tonerne e, a, d, g, h og e. Ved at trykke strengene ned mod guitarens gribebræt kan man gøre den svingende del af strengene kortere og derved ændre tonehøjden.

Hvad koster en ægte Stradivarius?

Stradivarius fundet efter tåbeligt tyveri Hvor meget violinen kommer til at koste, står hen i det uvisse. Men da den blev væk i 1980, var dens værdi på 250.000 dollars, hvilket nu svarer til 1,7 mio. kr. Sidste år blev en funden Stradivarius-violin sat til salg for knap 250 mio.

Hvor mange Stradivarius violiner findes der?

Der findes stadig over 600 eksemplarer af hans produktion, og de sælges til meget høje priser.

Hvor meget koster den dyreste violin?

45 mio. dollar - næsten en kvart mia. danske kroner - er prisen for verdens dyreste instrument. Instrumentet hedder en viola (et instrument i violin-familien) og er lavet af den legendariske italiener Antonio Stradivari.

Hvilken violin skal man købe?

Hvis du er en voksen begynder, har du sandsynligvis brug for en 4/4 (fuld størrelse) violin, men nogle voksne føler sig mere behagelige med at spille på en 7/8 eller 3/4 violin. Normalt, vil jeg mene at, hvis du er 155 cm eller højere, vil du sandsynligvis føle dig godt tilpas med en fuld størrelse.

Hvad koster en Stradivarius?

Hans evne til at bygge violiner i det bedste træ og med den bedste teknik er endnu ikke overgået. Det forklarer, at hans violiner i dag sælges til priser til omkring 10-11 mio. kr. Hans dyreste violin "Lady Blunt" blev solgt for knap 91 millioner kr.

Hvad størrelse violin skal jeg have?

En violin findes i forskellige størrelse. En fuldstørrelse violin som vi kalder for 4/4 bruges af voksne og børn over 13 år. En trekvart violin som vi kalder for 3/4 passer til børn mellem 10 - 13 år. En 1/2 størrelse violin passer til børn fra 8 til 9 år.

Hvordan holder man på en cello bue?

Hvordan du holderbue og cello, så du ikke overbelaster ryg og håndled. Intonation. Celloen handler meget om at lytte til og føle tonerne, så de lyder godt. Meget cello-musik er skrevet ned, så du skal højest sandsynlig stifte bekendtskab med nedskrevne noder og rytmer.

Hvad hedder tonerne på en guitar?

Guitaren har seks strenge stemt i tonerne e, a, d, g, h og e. Ved at trykke strengene ned mod guitarens gribebræt kan man gøre den svingende del af strengene kortere og derved ændre tonehøjden.