:

Hvad er et dørblad?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er et dørblad?
 2. Kan man skifte dør uden at skifte karm?
 3. Hvad er en Mellemdør?
 4. Hvad er dørplademål?
 5. Hvad er en Blændkarm?
 6. Hvad koster udskiftning af indvendig dør?
 7. Hvor bred er en karm?
 8. Hvad koster en glasdør?
 9. Hvad er låseblik?
 10. Hvad er hoveddøren i en lejlighed?
 11. Hvor stor skal en døråbning være?
 12. Hvad er et modulmål?

Hvad er et dørblad?

En dør er en barriere, oftest monteret med hængsler i en dørkarm, indsat i en åbning i en mur for at tillade eller hindre passage. En dør kan være åben, lukket eller stå på klem. Selve den bevægelige del kaldes dørblad.

Kan man skifte dør uden at skifte karm?

- uden at skifte karme og gerigter Let og hurtigt kan du skifte dine gamle døre til et helt nyt moderne look og samtidig beholde dine gamle karme og gerigter. Aflever dine gamle døre og ØRSØ-døren laver nye dørplader, samt flytter hængslerne over og isætter en ny lås. Nemt og uden store renoveringer til følge.

Hvad er en Mellemdør?

En yderdør er derfor en dør, der forbinder ude med inde og som f. eks. kan være entredør, fordøre/hoveddøre, terrassedøre, en kælderdør eller en bagdør der sidder i bryggerset. Man kan sige at fælles for dem alle er, at du kan gå ud ad eller komme ind i din bolig via dem.

Hvad er dørplademål?

Når man har dørplademål på en indvendig dør, så skal man ved en enkeltdør i bredden lægge 6,1 cm. til for at få yder karmmål. Ved en dobbeltdør skal man i bredden lægge 6,3 cm. til for at få yder karmmål.

Hvad er en Blændkarm?

En blændkarm lukker false hullet i murværket og giver den sidste finish til det færdige produkt. Bemærk, at der som udgangspunkt, altid skal tilkøbes en blændkarm, der er en modulstørrelse mindre end den valgte dør.

Hvad koster udskiftning af indvendig dør?

Ved dobbelte indvendige glasdøre med standard grebssæt og udskiftning i eksisterende karme starter prisen fra lige over 8.500 kr. Ved dobbelte glasdøre med montering af karm starter prisen fra ca. 10.000 kr. og opefter.

Hvor bred er en karm?

Bredderne er mm, 1 mm.

Hvad koster en glasdør?

489,00 /stk. Massiv fyldningsdør med 3 felter klar sikkerhedsglas. Mål: 82, cm. 1.389,00 /stk.

Hvad er låseblik?

Låseblik monteres i skabet, hvor selve låsen kan gribe fat i. Vi forhandler alle de gængse størrelser og typer af låseblik til møbler, og til yderst skarpe priser! Låseblik er hurtig og nemt at montere, blot med få skruer, og gør det altså derfor nemt at installere din egen lås i et skab.

Hvad er hoveddøren i en lejlighed?

Hoveddøren i en bolig er den dør, der er tiltænkt som den primære indgang. Den dør, som du vil lukke gæster ind ad, hvis det skal være rigtig fint.

Hvor stor skal en døråbning være?

Døre skal have en fri passagebredde på mindst 0,77 m. Åbner døren imod personen, skal der være mindst 0,5 m ved siden af døren modsat dens hængselside. Højden af dørtrin må højst være 25 mm.

Hvad er et modulmål?

Modulmål er en genvej i planlægningen. Vi arbejder med skabe, bordplader, aftræksskabe osv. i breddemål, der er delelige med 30 cm: 60 - - 150 cm osv. Det gør det nemt at ændre indretningen til nye funktioner, når andre inventardele har samme mål, eller kan sammensættes, så målene går op.