:

Hvad koster det at uddanne en tandlæge?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster det at uddanne en tandlæge?
 2. Hvad kræver det og blive tandlæge?
 3. Hvor lang tid tager det at læse til tandlæge?
 4. Hvilke uddannelser findes der?
 5. Hvad koster det at uddanne?
 6. Hvilket snit skal du have for at blive tandlæge?
 7. Kan man blive tandlæge med en HHX?
 8. Er tandlæge studiet hårdt?
 9. Hvor meget får man i løn som tandlæge?
 10. Hvor mange uddannelsesinstitutioner er der i Danmark?
 11. Hvilke videregående uddannelser findes der?
 12. Hvad koster det at uddanne en læge i Danmark?
 13. Hvad koster det at læse medicin?
 14. Hvor meget tjener en privat tandlæge?
 15. Kan man blive tandlæge med en hhx?

Hvad koster det at uddanne en tandlæge?

I aftalen om udflytning af uddannelser, der blev fremlagt i juni 2021, har Folketinget afsat 200 millioner kroner til at etablere uddannelsen og herefter 11 millioner kroner i årligt tilskud.

Hvad kræver det og blive tandlæge?

Tandlægeuddannelsen er en professionsuddannelse, og for at blive tandlæge er det er krav, at du læser kandidatuddannelsen i Odontologi. Efter et års arbejde som færdiguddannet tandlæge kan du få autorisation til at arbejde som selvstændig tandlæge.

Hvor lang tid tager det at læse til tandlæge?

Uddannelsen til tandlæge tager 5 år, når du har en gymnasial eksamen. Uddannelsesvejen består af: En gymnasial eksamen. En bacheloruddannelse.

Hvilke uddannelser findes der?

Der er erhvervsuddannelser, erhvervsakademiuddannelser, professionsbacheloruddannelser og universitetsuddannelser samt en kategori, vi kalder 'andre uddannelser', hvor blandt andet politi, forsvar, farmakonom og forfatter hører ind under.

Hvad koster det at uddanne?

En faglært uddan- nelse koster i gennemsnit 120.000 kr., mens en kort videregående uddannelse koster ca. 500.000 kr., en mellemlang videregående uddannelse koster 740.000 kr. og en kandidatud- dannelse koster knap en million kr., inklusive udgifter til en gymnasial uddannelse.

Hvilket snit skal du have for at blive tandlæge?

For at søge om optagelse skal du have mindst 6,0 i gennemsnit fra din adgangsgivende eksamen eller søge ind i kvote 2, hvor du skal bestå kvote 2-prøven.

Kan man blive tandlæge med en HHX?

For at komme ind på tandlægeuddannelsen skal du have en gymnasiel eksamen fra fx gymnasiet, HF, HHX eller HTX. Derudover skal du have følgende fag på bestemte niveauer: Dansk og matematik på A-niveau. Engelsk og fysik på B-niveau.

Er tandlæge studiet hårdt?

Det er et meget hårdt studie, især psykisk, der er meget undervisning og meget af det er sågar obligatorisk. Derfor kan det godt være meget hårdt på denne måde, men det er ikke nødvendigvis negativt, da det i sidste ende gavner os, at vi bliver udfordret.

Hvor meget får man i løn som tandlæge?

Tandlæger kan være alt fra nyuddannet til mange års erfaring eller ejer af egen tandlægeklinik. Derudover vil et arbejde i det private give en højere løn end i det offentlige. I følge Cepos tjener en tandlæge i gns. 891.100 om året, hvilket svare til 74.258 kr.

Hvor mange uddannelsesinstitutioner er der i Danmark?

Uddannelsesaktivitet

20172018
I alt427 938417 393
H10 Grundskole187 451181 025
H15 Forberedende uddannelser5 2365 317
H20 Gymnasiale uddannelser58 84357 706

Hvilke videregående uddannelser findes der?

Videregående uddannelser

 • Erhvervsakademi.
 • Professionsbachelor.
 • Bachelor og kandidat.
 • Politi og forsvar.
 • Andre uddannelser.
 • Enkeltfag.

Hvad koster det at uddanne en læge i Danmark?

»Det koster ca. 560.000 kr. at uddanne en læge i Danmark. Den nordiske overenskomst om adgang til videregående uddannelser sikrer, at de andre nordiske lande inklusive Norge og Sverige betaler for 75 pct.

Hvad koster det at læse medicin?

Starten på en videregående uddannelse er ofte forbundet med udgifter på mange tusinde kroner til bøger. Lægestuderende bruger 30.000 kr., mens jounaliststuderende kan nøjes med 3.000 kr.

Hvor meget tjener en privat tandlæge?

Lønstatistikken omfatter tandlæger indenfor sundhed og behandling og viser, at en tandlæge i gennemsnit tjener 52.566 kroner om måneden og har 6,8 års erfaring .

Kan man blive tandlæge med en hhx?

For at komme ind på tandlægeuddannelsen skal du have en gymnasiel eksamen fra fx gymnasiet, HF, HHX eller HTX. Derudover skal du have følgende fag på bestemte niveauer: Dansk og matematik på A-niveau. Engelsk og fysik på B-niveau.