:

Hvad bruger man PMMA til?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad bruger man PMMA til?
 2. Hvad koster plexiglas?
 3. Hvad gør man plexiglas rent med?
 4. Er der forskel på PLEXIGLAS?
 5. Hvordan limer man acryl?
 6. Hvordan laves akryl?
 7. Hvor kan man købe plexiglas?
 8. Kan man bore i plexiglas?
 9. Kan man pudse plexiglas?
 10. Hvordan får man kalk af plexiglas?
 11. Hvordan limer man plexiglas sammen?

Hvad bruger man PMMA til?

Typiske anvendelser for PMMA/Akrylplast

 • tv-skærme.
 • ovenlysruder.
 • skilte.
 • displays.
 • flyruder.
 • lampeglas.
 • urglas.
 • badekar.

Hvad koster plexiglas?

39,95 /stk. Transparent plade der kan anvendes til utallige formål. 249,00 /stk.

Hvad gør man plexiglas rent med?

Til rengøring af akrylplader og PLEXIGLAS anbefales lunkent sæbevand eller stærkt fortyndede opløsninger af milde, syntetiske rengøringsmidler. Til arbejdet anbefales en blød klud eller svamp. For at fjerne sæberester eftervaskes med rent vand – der kan tilsættes skyllemiddel for at minimere statisk elektricitet.

Er der forskel på PLEXIGLAS?

Den eneste forskel på plexiglas og akryl er navnet, da plexiglas er et varemærke. Typisk vejer akryl halvdelen af normalt glas i tilsvarende størrelse, og det tåler tilmed tilskæring, tryk, slid, silende regn og bagende sol.

Hvordan limer man acryl?

Det bedste lim du kan bruge, er hjemmelavet. Små stykker akryl/plexiglas der bliver sat i blød i acetone, 24-48 timer. Styrken på det er absolut flere gange større end det lim man køber i butikkerne, da du nærmest svejser det sammen.

Hvordan laves akryl?

Akryl bliver fremstillet af polymer der er syntetiske fibre, og ved hjælp af disse fibre bliver akrylgarn til. Fibrene bliver findelt, og herefter blive de produceret i en rang fra 0,9 til 15 der skæres i korte filamenter. De kan anvendes til trøjer, hatte, sokker, tæpper, polstring samt hækle og strikke garn.

Hvor kan man købe plexiglas?

Hos BygMax kan du købe Plexiglas plader billigt, og du finder et stort udvalg af både klar og farvet plexiglas. Du kan bestille dine acrylplader på mål, så de leveres pænt skåret til på lige netop de mål, som du skal bruge pladerne i. Du får en god pris på plexiglas på BygMax.dk.

Kan man bore i plexiglas?

Trinbor HHS 4 - 20 mm, kan bruges til hulboring i plastikplader, som f. eks. Plexiglas og akryl. Man kan bruge denne type af bor til Plexiglas, da almindelige metalbor vil forårsage at Plexiglasset knækker, idet boret går igennem materialet.

Kan man pudse plexiglas?

Ved hjælp af den særlige polering fra QUIXX Acryllic Scratch Remover kan dybe og brede ridser i akryl- og Plexiglas®-overflader let, hurtigt og sikkert fjernes. Nye som gamle. På den måde kan du undgå dyre reparationer og endda en eventuel udskiftning af det ridsede.

Hvordan får man kalk af plexiglas?

Afvaskning af fedtrester og sæberester, ajax vand, afkalkning og derefter neutraliseres der efter kalkbehandlingen som godt kan foretages flere gange, vigtig er dog altid vaske ind fra neden og opefter, så man ikke får løbere på som erendnu sværer at fjerne.

Hvordan limer man plexiglas sammen?

Det bedste lim du kan bruge, er hjemmelavet. Små stykker akryl/plexiglas der bliver sat i blød i acetone, 24-48 timer. Styrken på det er absolut flere gange større end det lim man køber i butikkerne, da du nærmest svejser det sammen.