:

Hvor svært er det at lære at spille saxofon?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor svært er det at lære at spille saxofon?
 2. Hvor meget koster en saxofon?
 3. Hvad stemmer en saxofon i?
 4. Hvor mange forskellige saxofoner findes der?
 5. Hvad hedder en lille saxofon?
 6. Hvor stammer saxofon fra?
 7. Hvor meget vejer en saxofon?
 8. Hvornår er saxofonen opfundet?
 9. Hvordan Transponerer man?
 10. Hvordan stemmer man en trompet?
 11. Hvilken saxofon skal jeg vælge?
 12. Hvem har opfundet saxofoner?
 13. Hvad hedder de forskellige musikinstrumenter?
 14. Hvad kaldes Klarinettens lille mundstykke?
 15. Hvem har opfundet saxofonen?

Hvor svært er det at lære at spille saxofon?

Der kan være langt mellem knapperne, saxofonen kan være tung, og der skal bruges en del lungekapacitet. Derfor er det altid sværere for børn eller fysisk små personer at spille, og derfor er det også vigtigt at vælge saxofonen med omhu.

Hvor meget koster en saxofon?

Priserne her er for alt 1.500-10.000- kr. og for tenor 2.500,-12.000- kr. Yamaha saxofoner kræver forholdsvis meget vedligeholdelse, men er til gengæld p.g.a. deres praktiske justeringsmekanikker billige at reparere.

Hvad stemmer en saxofon i?

Saxofonen anvendes inden for næsten alle musikgenrer, herunder især klassisk musik, jazz, blues, rock, funk, ska og elektronisk musik. De mest almindelige saxofontyper er sopran-, alt-, tenor- og barytonsaxfonen, stemt i henholdsvis b, es, b og es.

Hvor mange forskellige saxofoner findes der?

Normalt snakker man om 4 forskellige typer af saxofoner: en sopransaxofon, altsaxofon, tenorsaxofon og barytonsaxofon. Der findes også flere, men disse typer er klart de mest gængse når det kommer til stykket.

Hvad hedder en lille saxofon?

Små mennesker som kan være fra 6 til 13 år, men også ældre, er bedst tjent med en let saxofon som Yamahas altsax YAS 280 eller, hvis armene og fingrene kan nå, tenoren; YTS 280.

Hvor stammer saxofon fra?

En saxofon er et transponerende instrument af typen træblæser, selvom den normalt er lavet af messing. Den blev opfundet i 1840'erne af den belgiske instrumentbygger Adolphe Sax.

Hvor meget vejer en saxofon?

En saxofon vejer fra ca. 1,5 – 6 kg (sopran-, alt -, tenor- og barytonsax hhv. ca. 1,5 – 2,5 – 3,0 og 6,0 kg.) .

Hvornår er saxofonen opfundet?

En saxofon er et transponerende instrument af typen træblæser, selvom den normalt er lavet af messing. Den blev opfundet i 1840'erne af den belgiske instrumentbygger Adolphe Sax.

Hvordan Transponerer man?

Afstanden mellem tonen c og den tone, det transponerende instrument er stemt i, er lig det interval, som instrumentet transponerer de noterede toner op eller ned. En altsaxofon stemt i es, vil således transponere alle noterede toner en stor sekst ned, da afstanden fra tonen c til tonen es er på en stor sekst.

Hvordan stemmer man en trompet?

Som udgangspunkt er trompeten stemt til blot at kunne producere én tone, men man kan ved at ændre sin læbestilling frembringe en række af denne tones overtoner. Ved dertil at benytte forskellige kombinationer af de tre ventiler, er det muligt at frembringe alle 12 forskellige toner i den kromatiske skala.

Hvilken saxofon skal jeg vælge?

De 3 mest almindelige typer er sopran, alt og tenor. Altsaxofon er god til begyndere, især yngre spillere på grund af dens mindre størrelse. Tenorsaxofoner er den mest populære saxofon, og det er normalt, hvad folk tænker på, når de tænker på en saxofon.

Hvem har opfundet saxofoner?

Saxofon er et blæseinstrument, oftest af metal, som blev udviklet i af den belgiske instrumentmager Adolphe Sax (). Han tog patent på det i Paris i 1846.

Hvad hedder de forskellige musikinstrumenter?

Træblæsere

 • Blokfløjte.
 • Didgeridoo.
 • Engelskhorn.
 • Fagot.
 • Fløjte.
 • Ney.
 • Klarinet.
 • Obo.

Hvad kaldes Klarinettens lille mundstykke?

I særdeleshed skal birnen være varm (af tysk: Birne = pære, da den er en smule pæreformet) Birnen er det lille stykke som sidder efter mundstykketklarinetten.

Hvem har opfundet saxofonen?

Saxofon er et blæseinstrument, oftest af metal, som blev udviklet i af den belgiske instrumentmager Adolphe Sax (). Han tog patent på det i Paris i 1846.