:

Hvad er årsagen til tynd mave?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er årsagen til tynd mave?
 2. Hvad er forskellen på tynd mave og diarré?
 3. Hvad gør man hvis man har tynd mave?
 4. Hvor lang tid kan man have diarré?
 5. Hvad er tynd mave tegn på?
 6. Hvor længe kan man gå uden at have afføring?
 7. Hvornår er forstoppelse farligt?
 8. Hvad sker der hvis man ikke går på toilettet?
 9. Hvor mange børn dør af diarré?
 10. Hvor meget væske kan man miste i døgnet ved diarré?
 11. Kan kræft ses i afføring?
 12. Kan man se kræft i afføring?
 13. Hvor lang tid kan man gå med forstoppelse?

Hvad er årsagen til tynd mave?

Lidelsen er ikke bare ubehagelig og smertefuld, men kan føre til væsketab og i værste fald dehydrering. Der er mange årsager til diarré – fx infektioner pga. bakterier, virus ('Roskildesyge'), stress, visse former for medicin, krævende sport, hormonelle forandringer (fx menstruation) og irritabel tyktarm.

Hvad er forskellen på tynd mave og diarré?

Diarré er hyppige tynde afføringer og er en af kroppens måder at komme af med noget uønsket på. Ved diarré menes mindst tre vandtynde afføringer i døgnet. Børn kan have tynd afføring uden, at der af den grund er tale om diarré. Har barnet diarré, vil det ofte også kaste op og have feber.

Hvad gør man hvis man har tynd mave?

Hvis du lider af diarré, er det godt at spise:

 1. Bananer.
 2. Kogte eller bagte grøntsager.
 3. Henkogt frugt, f. eks. æblegrød.
 4. Knækbrød, kiks og ristet lyst brød.
 5. Kogt kylling.
 6. Syrnede mælkeprodukter.
 7. Fisk uden skind.
 8. Saltholdig mad, f. eks. chips.

Hvor lang tid kan man have diarré?

I de fleste tilfælde vil diarré gå over af sig selv i løbet af nogle dage. Har man diarré i mere end en uge, eller kommer der blod med ud, bør man søge læge. Såfremt man er påvirket af diarré-sygdommen fx med meget høj feber eller tegn på væskemangel, bør lægen også kontaktes.

Hvad er tynd mave tegn på?

Mave-tarm infektion Diarré er hyppigst forårsaget af virusinfektioner, for eksempel Roskildesyge (Norovirus), eller bakterier som bl. a. salmonella, campylobacter eller yersenia. Såkaldt rejsediarré skyldes oftest en infektion med bakterien E.

Hvor længe kan man gå uden at have afføring?

Det er meget forskelligt, hvor længe forstoppelse varer. Det kan være i korte perioder, fra et par måneder til 1 års tid, men det kan også vare i mange år, dog med færre symptomer i perioder.

Hvornår er forstoppelse farligt?

Det kan være i korte perioder, fra et par måneder til 1 års tid, men det kan også vare i mange år, dog med færre symptomer i perioder. Forstoppelse er ikke livsfarlig, men kan være meget generende og ubehagelig - selv om det ikke påvirker din evne til at gå på arbejde.

Hvad sker der hvis man ikke går på toilettet?

Langsom tarmpassage med ophobet afføring vil på sigt kunne påvirke slimhinden med udvikling af polypper eller udposninger til følge og hæmorider. De nødvendige undersøgelser foregår kun på Universitetshospitalernes kirurgiske mave-tarm-afdelinger, hvortil du så skal henvises.

Hvor mange børn dør af diarré?

Diarré - 500.000 børn dør årligt - Læger uden Grænser hjælper.

Hvor meget væske kan man miste i døgnet ved diarré?

Hvad er diarré? Diarré er hyppig, tynd afføring mere end 3 gange i døgnet (eller mere end hvad der er normalt for personen). Ved normal fordøjelsesfunktion flyder der 7-10 liter væske igennem fordøjelseskanalen i døgnet. Langt det meste af denne væske transporteres normalt tilbage gennem tarmvæggen til blodet.

Kan kræft ses i afføring?

De mest almindelige symptomer på kræft i endetarmen er blodig og slimet afføring. Desuden kan en knude i endetarmen give smerter og besvær med at tømme tarmen, når man går på toilettet.

Kan man se kræft i afføring?

De mest almindelige symptomer på tyktarmskræft er blod i afføringen, diarré, forstoppelse, ændrede afføringsvaner og mavepine. Symptomener kan optræde enkeltvis eller sammen, og der kan også være andre symptomer. Symptomerne på tyktarmskræft afhænger af, hvor knuden sidder.

Hvor lang tid kan man gå med forstoppelse?

Det er meget forskelligt, hvor længe forstoppelse varer. Det kan være i korte perioder, fra et par måneder til 1 års tid, men det kan også vare i mange år, dog med færre symptomer i perioder.