:

Hvad er symptomerne på urinvejsinfektion?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er symptomerne på urinvejsinfektion?
 2. Hvad er blæresten?
 3. Hvad er symptomerne på blærekræft?
 4. Kan man selv tjekke om man har blærebetændelse?
 5. Hvad er forskellen på blærebetændelse og urinvejsinfektion?
 6. Kan urinvejsinfektion gå væk af sig selv?
 7. Kan blæresten forsvinde af sig selv?
 8. Hvordan føles smerter i blæren?
 9. Hvordan ser blærekræft ud?
 10. Hvor farlig er blærekræft?
 11. Kan man købe test for blærebetændelse?
 12. Kan blærebetændelse gå over af sig selv?
 13. Hvor længe varer en urinvejsinfektion?
 14. Hvad sker der ved en ubehandlet blærebetændelse?
 15. Hvordan får man blærebetændelse til at gå væk?

Hvad er symptomerne på urinvejsinfektion?

Svie eller smerter ved vandladning er det mest almindelige. Andre symptomer kan være hyppig vandladningstrang samt uklar og ildelugtende urin. Børn under fem år har ofte nogle mindre karakteristiske symptomer, såsom slaphed, irritabilitet, nedsat appetit og opkast.

Hvad er blæresten?

Blæresten (cystolithiasis) dannes ved, at der udfældes salte og dannes konkrementer/sten i blæren. Her bliver de typisk liggende og kan blive opholdssted for urinvejsbakterier. Nogle personer har enkelte blæresten, mens andre har samlet en lille "grusgrav".

Hvad er symptomerne på blærekræft?

De hyppigste symptomer på blærekræft er blod i urinen, hyppig vandladning, fornemmelse som ved blærebetændelse og trykkende smerter bag kønsbenet.

Kan man selv tjekke om man har blærebetændelse?

Quicktest Urinvejsinfektion selvtest til påvisning af blærebetændelse. Quicktest Urinvejsinfektionstest er en hjemmestest, som hurtigt indikerer, om der foreligger urinvejsinfektion. Selvtesten er CE-mærket. Selvtesten er kun til udvortes brug.

Hvad er forskellen på blærebetændelse og urinvejsinfektion?

Blærebetændelse (også kaldet blærekatar) er en infektion i urinblæren, en urinvejsinfektion, som hos raske kvinder skyldes bakterier. Bakterier trives godt i kropsvarm urin, og de formerer sig hurtigt, når de kommer ind i blæren.

Kan urinvejsinfektion gå væk af sig selv?

Det er ikke farligt at have blærebetændelse, og hos raske kvinder går sygdommen ofte over af sig selv uden behandling. Blærebetændelse kan dog være forbundet med svie, smerte og i nogle tilfælde feber, og derfor kan det være aktuelt at få behandlet sin blærebetændelse ved at til lægen.

Kan blæresten forsvinde af sig selv?

Blæresten er en lidelse, der sjældent giver problemer eller symptomer. Normalt forsvinder de helt af sig selv ud gennem urinrøret med urinen, men er de store og giver problemer, kan vi knuse dem med laser. En blæresten kan godt stamme fra nyrerne, men oftest dannes de i selve blæren på samme måde som i nyren - dvs.

Hvordan føles smerter i blæren?

Symptomerne på smertefuldt blæresyndrom Smerter i blæren. Hyppig trang til at lade vandet dag og nat. Stor trang til til at lade vandet. Smerter før og under vandladning, hvorimod der falder ro på den tomme blære.

Hvordan ser blærekræft ud?

Hvad er symptomerne på blærekræft? Synligt blod i urinen er som regel det første tegn på sygdommen. Ser man blod i urinen, bør man derfor betragte det som et symptom på mulig kræft og derfor kontakte egen læge med henblik videre undersøgelser i et kræftpakkeforløb.

Hvor farlig er blærekræft?

Prognosen for blærekræft er generelt god. Omkring tre ud af fire personer vil således være i live fem år efter konstatering af sygdommen. Prognosen afhænger dog af stadiet af kræftsygdommen. Grundet risikoen for tilbagefald af sygdommen vil mange have behov for kontrol eller behandling.

Kan man købe test for blærebetændelse?

ValMeds urinvejsinfektionstest benyttes til undersøgelse for leukocytter og nitrit i urin, som hjælp til screening og test for urinvejsinfektion. Testen kan benyttes allerede den første dag, hvor der mistænkes urinvejsinfektion. Det anbefales, at der tages prøve af morgenurin, da denne er mest koncentreret.

Kan blærebetændelse gå over af sig selv?

Det er ikke farligt at have blærebetændelse, og hos raske kvinder går sygdommen ofte over af sig selv uden behandling. Blærebetændelse kan dog være forbundet med svie, smerte og i nogle tilfælde feber, og derfor kan det være aktuelt at få behandlet sin blærebetændelse ved at til lægen.

Hvor længe varer en urinvejsinfektion?

Urinvejsinfektion behandles med antibiotikatabletter. Ukompliceret blærebetændelse hos yngre kvinder behandles i tre dage, andre patienter kan det være nødvendigt at behandle 6 dage. Sommetider vil lægen bede om en urinprøve efter endt behandling for at sikre sig, at infektionen er kureret.

Hvad sker der ved en ubehandlet blærebetændelse?

– En ubehandlet urinvejsinfektion kan udvikle sig til nyrebækkenbetændelse, som kan give feber og stærke smerter og kræve indlæggelse. I visse tilfælde kan infektionen gå over i blodbanen og give blodforgiftning med risiko for død, siger speciallægen.

Hvordan får man blærebetændelse til at gå væk?

Du kan selv behandle blærebetændelse ved at holde en god hygiejne, drikke rigeligt med væske (uden sukker) og tage smertestillende håndkøbsmedicin som panodil og ibuprofen. Går blærebetændelsen ikke væk af sig selv, skal den behandles med antibiotika, som du får udskrevet ved lægen, når der er stillet en diagnose.