:

Hvordan maler man listelofter?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan maler man listelofter?
 2. Hvilken maling til profilbrædder?
 3. Hvad maler man først væg eller loft?
 4. Hvilken farve til loft?
 5. Hvordan maler man trælofter hvide?
 6. Kan man bruge almindelig maling til træ?
 7. Hvordan maler man et gammelt træloft?
 8. Hvilken maling til træloft?
 9. Hvad er forskellen på loft og vægmaling?
 10. Hvad skal man gøre inden man maler?
 11. Hvilken farve hvid til loft?
 12. Hvordan lysner man trælofter?
 13. Kan man male ovenpå ludbehandling?
 14. Hvordan maler man træstole?

Hvordan maler man listelofter?

Mal gerne mere end én gang for at få det flotteste resultat – især hvis loftet i forvejene er mørkt. Start med at male hjørner og kanter med en pensel og slut med at male de store flader (på langs med brædderne) med en bred malerrulle (evt. på teleskopstang).

Hvilken maling til profilbrædder?

Du undgår gennemslag ved at anvende en særlig spærrende maling til profilbrædder og trælofter. Denne type maling sørger for, at knaster og harpiksudtræk ikke bliver synlige på det færdigmalede loft. Malingstypen kaldes for spærremaling eller isolérmaling.

Hvad maler man først væg eller loft?

Mal i korrekt rækkefølge. Skal du male både væg og loft i et rum, skal du altid starte med loftet. Herefter males væggene, mens indendørs træværk som lister, paneler og karme males til sidst.

Hvilken farve til loft?

At ændre lidt på loftets farve kan gøre en stor forskel. For eksempel kan en lys nuance åbne op for et lille rum,” siger Susanne Gadeberg. Hun anbefaler dog, at man ikke maler loftet i præcis samme farve som væggene – medmindre de er hvide – da du så risikerer at skabe en indelukket fornemmelse i rummet.

Hvordan maler man trælofter hvide?

Sådan foregår maling af træloft:

 1. Dæk af omkring og under dig, da maling af trælofter kan risikere at dryppe.
 2. Vask loftet grundigt med grundrens.
 3. Lad træet tørre helt.
 4. Mal med den spærrende maling eller grunder – brug eventuelt også knastlak.
 5. Lad det tørre.
 6. Mal med træmalingen i jævne lag.
 7. Lad det tørre.

Kan man bruge almindelig maling til træ?

Kan man bruge vægmaling på træ? Hvis du maler med vægmaling på træ, vil malingen falde af i flager. Derfor er det ikke en god idé at bruge vægmaling på træ. Hvis du alligevel vil bruge vægmalingen, bør du først komme en hæftegrunder på.

Hvordan maler man et gammelt træloft?

Som det første, skal du derfor rengøre dit loft med grundrens for at fjerne støv, harpiks og eventuel sod. Derefter skal du male med en speciel maling eller grunder, som blokerer eventuelle knaster og så videre i at trænge igennem malingen. Du kan bruge en spærrende maling eller en spærregrunder.

Hvilken maling til træloft?

Når du skal male gipslofter, skal du anvende en almindelig, vandbaseret loftmaling. Du kan også vælge at bruge en vægmaling med en lav glans. Er det trælofter, du har, skal du anvende panelhvid eller lignende træmaling til indendørs brug for at få det bedste resultat.

Hvad er forskellen på loft og vægmaling?

Den store forskel mellem vægmaling og loftmaling er, at vægmaling har en overflade med højere slidstyrke. Det kan nemlig være mere nødvendigt at kunne rengøre væggene, da man er i tættere kontakt med dem. Vægmaling er tilført bindemiddel, så det ikke ændrer struktur, når man vasker det eller skal tørre et areal af.

Hvad skal man gøre inden man maler?

Det er vigtigt at man husker at få renset og spartlet huller i væggen før du begynder at male væggen, så får du det flottest mulige resultat.

 1. Afrensning og rengøring af væggen. ...
 2. Reparation af huller og ujævnheder i væggen. ...
 3. Slibning af vægge før de skal males. ...
 4. Fugning langs vægge. ...
 5. Afdæk med malertape før du maler.

Hvilken farve hvid til loft?

Industriens standardhvide farve kaldes for RAL 9010 og de fleste indvendige, malede døre eller færdigmalede gerigter og lister er ofte i nuancen RAL 9010. Denne hvide farve er varm og lys og har et let gyldent skær.

Hvordan lysner man trælofter?

Ludbehandling af paneler, lofter og vægge

 1. FAXE Panellud påføres nemt med pensel el. svamp i et tyndt, jævnt lag i træets længderetning. Dunken rystet grundigt før og under brug.
 2. Undgå/udjævn overlapninger.
 3. Ønskes et mere hvidligt udseende, påføres yderligere et lag, når første lag er tørt efter ca. 1 time v/20°C.

Kan man male ovenpå ludbehandling?

Maling af et ludbehandlet træloft kan nemlig sagtens lade sig gøre med en god tilgang til opgaven. Et ludbehandlet træloft er flot og har et særligt udseende, som mange har stor glæde af. Ønsker du dog at male dit ludbehandlede loft over med loftmaling, kan du evt. følge denne proces, hvis du selv vil klare opgaven.

Hvordan maler man træstole?

Brug enten en kortluvet malerrulle eller en god pensel, der passer til møblet, du skal male, til at påføre grunderen. Når du bruger en grunder inden du maler møblet, får du et langt mere holdbart og ensartet resultat. Inden du påfører grunder, anbefaler vi, at du dækker af med malertape, hvis det er nødvendigt.