:

Hvad er en bæredygtig tøjproduktion?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er en bæredygtig tøjproduktion?
 2. Hvordan påvirker tøjindustrien klimaet?
 3. Hvordan belaster tøjproduktion miljøet?
 4. Hvor meget forurener bomuld?
 5. Hvordan påvirker kemikalierne fra tøjet det enkelte menneske?
 6. Hvorfor forurener tøjproduktion?
 7. Hvad er tøjproduktion?
 8. Hvad er konventionel tøjproduktion?
 9. Hvorfor belaster tøjproduktion miljøet?
 10. Er bomuld miljøvenligt?
 11. Hvor meget CO2 udleder modebranchen?
 12. Hvordan påvirker kemikalierne økosystemet generelt?
 13. Hvilke kemikalier bliver benyttet i en konventionel tøjproduktion til forskel for en bæredygtig tøjproduktion?
 14. Hvor meget forurener tøjproduktion?
 15. Hvor foregår tøjproduktionen?

Hvad er en bæredygtig tøjproduktion?

Der er flere og flere tøjproducenter, der begynder at ændre deres tøjproduktioner, så de ikke bruger så mange kemikalier og de prøver at lave nogle kollektioner, der er mere bæredygtige end det almindelig masseproducerede tøj.

Hvordan påvirker tøjindustrien klimaet?

Hvert år produceres der på verdensplan 62 millioner ton tøj. Beklædningsindustrien regnes for en af de mest forurenende i verden, og produktionen af tøj står for over 10 procent af verdens samlede udledning af CO2. Det er mere CO2 end fly og shipping tilsammen.

Hvordan belaster tøjproduktion miljøet?

Hvordan belaster tøjproduktion miljøet? Der er mange miljøbelastende led i produktion af tøj. Faktisk er tøjproduktion en af de aktiviteter, der belaster klimaet allermest. Et af de mest anvendte materialer i produktionen af tøj er bomuld.

Hvor meget forurener bomuld?

Den samlede produktionskæde af bomuld udleder meget CO2, mere end produktionen af polyester, siger Torben Chrintz og fortsætter: – Til et kilo bomuld skønnes det, at der udledes omkring 40 kg. CO2 når hele produktkæden tages med , mens der til et kilo polyester udledes omkring 5 kg.

Hvordan påvirker kemikalierne fra tøjet det enkelte menneske?

Kræftfremkaldende og hormonforstyrrende konsekvenser er blandt virkningerne af kemikalier, der i stor stil bliver brugt i tøjproduktionen. Greenpeace har lavet en række omfattende tests af 141 stykker tøj fra de største tøjfirmaer i verden. 63 procent af alle prøver afslører farlige kemikalier.

Hvorfor forurener tøjproduktion?

Tøjproduktion forurener vandet Bomuldsplanten kræver store mængder vand. Derfor får markerne ofte vand fra nærliggende søer eller vandløb, og det kan betyde, at søerne tørrer ud. Kemikalier sviner også senere i processen, når de sammen med blege- og farvestoffer forurener spildevandet fra tekstilfabrikkerne.

Hvad er tøjproduktion?

Produktionen er fyldt med kemikalier Bomuld er et af de materialer, der er mest anvendt i tøjproduktionen. Bomuldsmarker optager store arealer, der ellers kunne være brugt til skov. Skove og træer er vigtige for vores klima, fordi de optager CO2 fra luften og på den måde er med til at rense vores luft.

Hvad er konventionel tøjproduktion?

En konventionel tøjproduktion svinger meget i forurening fordi nogle fibre er langt værre at forarbejde end andre. Forskellen kommer i produktionen af fibrene, for efter fibrene er lavet, forurener alle de konventionelle fibre lige meget. Der er to forskellige typer af fibre – naturlige og syntetiske.

Hvorfor belaster tøjproduktion miljøet?

Miljø-belastningen af tøjproduktionen er altså forbrug af olie, vand, kunstgødning og pesticider, men det er også vask og blegning af fibre, farvning med kemikalier og vask igen, hvor en masse spildevand udledes ofte uden at blive renset. Man har beregnet at et par jeans bruger 30.000 liter vand og en t-shirt ca.

Er bomuld miljøvenligt?

Bomuld er ikke miljøvenligt, faktisk er det en af de mest krævende afgrøder for miljøet, der findes. Selvom det er en bionedbrydelig fiber, så bruger de store mængder pesticider og ufattelige mængder vand, hvoraf begge ting er yderst problematiske.

Hvor meget CO2 udleder modebranchen?

Modeindustrien og især fast fashion (tøjproduktion med fokus på hyppige nye designs og lave produktionsomkostninger, red.) som H&M og Zara står for ti procent af verdens årlige CO2-udledning. Det er mere end den internationale fly- og skibsfragt til sammen. Hvert år bruger modeindustrien 93 milliarder kubikmeter vand.

Hvordan påvirker kemikalierne økosystemet generelt?

Miljøgifte er en betegnelse, der bruges for alle kemikalier, der er giftige for dyr og planter. Miljøgifte kan give skader på dyrenes kropsfunktioner og deres evne til at forplante sig og få unger. Man ved, at æggeskallerne hos nogle fugle bliver tyndere på grund af visse miljøgifte.

Hvilke kemikalier bliver benyttet i en konventionel tøjproduktion til forskel for en bæredygtig tøjproduktion?

En konventionel tøjproduktion svinger meget i forurening fordi nogle fibre er langt værre at forarbejde end andre. Forskellen kommer i produktionen af fibrene, for efter fibrene er lavet, forurener alle de konventionelle fibre lige meget. Der er to forskellige typer af fibre – naturlige og syntetiske.

Hvor meget forurener tøjproduktion?

Årligt bliver der produceret over 65 millioner tons tøj, hvor omkring halvdelen af alt tøjet aldrig bliver genbrugt eller genanvendt. Det vil altså sige at over 30 millioner tons tøj hvert år blot bliver smidt ud og forurener.

Hvor foregår tøjproduktionen?

I dag kan det ikke betale sig for en tøjvirksomhed at få tøj lavet i Danmark. Det er langt billigere at få det vævet, farvet og syet i Bangladesh. Efter Kina er Bangladesh det land, hvor de danske tøjfirmaer får produceret mest tøj.