:

Hvornår har man en bred fod?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår har man en bred fod?
 2. Kan man få en smallere fod?
 3. Hvad er en bred læst?
 4. Hvad er en smal fod?
 5. Hvordan ved jeg om mit barn har en bred fod?
 6. Er herresko bredere end damesko?
 7. Hvor kan man købe brede sko?
 8. Er det godt at gå på bare fødder?
 9. Hvad betyder en læst?

Hvornår har man en bred fod?

Der er forskel på fødder. Nogle er smalle, nogle er brede og nogle er mere almindelige. En bred fod kan forekomme, hvis du har gigt, knyster eller måske vand i fødderne. Når vi taler om en bred fod, så er det en fod, der måler mere end 8 cm over forfoden.

Kan man få en smallere fod?

En sidste mulighed for behandling er at opereret sine fødder smallere. Det kan gøres ved at ændre på den første - og eventuelt også på den femte - mellemfodsknogles retning. Man kan ved denne operation ofte opnå en 1-2 centimeter smallere fod. Operationsmetoden kan variere afhængig af knoglernes stilling i foden.

Hvad er en bred læst?

Vore læster er brede og har mere volumen sammenlignet med normale sko, så en smal læst i læstegruppe S (Slim) er bred i forhold til gængs fodtøj. Selvom læstegrupperne dækker over flere forskellige læster, så kan de bruges som rettesnor for at finde de sko, der passer til din fod.

Hvad er en smal fod?

Smalle fødder er fødder, der måler mindre end 8 cm henover forfoden. Det gør, at en sko kan føles for stor henover forfoden, hvis der ikke er reguleringsmuligheder. Det er vigtigt, at din sko føles til at sidde godt på foden - både foran og i vristen.

Hvordan ved jeg om mit barn har en bred fod?

Tjek om der er plads nok til foden i højde og bredde ved at stikke lillefingeren ned under pløsen øverst på skoen. Der skal være plads til fingeren mellem pløs og fodryg – men heller ikke mere end det. Tjek at skoen sidder fast på foden, er fleksibel og samtidig har justerbar lukning og fast hælkappe.

Er herresko bredere end damesko?

Den største forskel er pasformen. – Damesko er smallere i hælen og bredere ved forfoden, men som helhed lidt smallere end herreskoene. Herresko har en mere lige læst, så kvinder kan føle, at herresko sidder løst, og at der ikke er plads til forfoden.

Hvor kan man købe brede sko?

Sko til brede fødder

 • Tilbud. PodoWell Granit terapisko. ...
 • Sort overgangssko til dig der sveder meget. Fra: 499,00 DKK. ...
 • Skechers work sko med skridhæmmende såler. Fra: 849,00 DKK. ...
 • Smarte Arcopedico ballerinaer i sort. Fra: 649,00 DKK. ...
 • Skridhæmmende Skechers med de kendte skumbunde og komfort. ...
 • Terapisko, skoen alle kan passe.

Er det godt at gå på bare fødder?

At med bare fødder stimulerer føddernes reflekszoner, som bl. a. påvirker kroppens organer og giver dermed “gratis zoneterapi”. Kort sagt har sunde fødder en lang række fysiske og psykiske fordele, som kan smitte af på din præstationsevne i hele din hverdag, både på jobbet, i træningssalen og hjemme.

Hvad betyder en læst?

En læst er et værktøj, stykke træ, der er formet som en fod, der bruges af skomagere som model for en fod til at fremstille fodtøj over.