:

Hvad betyder komplet svar?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad betyder komplet svar?
 2. Hvad betyder forhøjet blodplader?
 3. Hvad betyder mine laboratoriesvar?
 4. Hvorfor stiger hæmoglobin?
 5. Hvad betyder ekstern svar sundhed?
 6. Hvor kan jeg se mine lægejournaler?
 7. Hvad kan man gøre ved forhøjet trombocytter?
 8. Hvad sker der hvis man har for mange blodplader?
 9. Hvor kan jeg se mine laboratoriesvar?
 10. Hvad bliver tjekket i en blodprøve?
 11. Hvor højt må hæmoglobin B være?
 12. Hvad påvirker hæmoglobin niveau?
 13. Hvor kan jeg se mit testresultat?
 14. Hvor kan man se hvad lægen har skrevet?
 15. Hvem kan se min lægejournal?

Hvad betyder komplet svar?

Svar status; komplet betyder at svar på alle prøver i rekvisitationen er modtaget i XMO Farve; (rød, blå, gul, grøn) ses tidligere i vejledning Rekvisitationsstatus Regning i dag; viser om der er lavet en regning på patienten dd.

Hvad betyder forhøjet blodplader?

Et forhøjet niveau af trombocytter kaldes også trombocytose. Det kan skyldes at knoglemarven producerer for mange trombocytter, og kan gøre at blodet klumper sig sammen, hvilket kan sætte sig som blodpropper. Forhøjet trombocytniveau kan skyldes en underliggende årsag eller sygdom såsom: Blodtab eller akut blødning.

Hvad betyder mine laboratoriesvar?

Laboratoriesvar viser en oversigt over den enkelte patients samlede laboratoriesvar på landets laboratorier inklusive de svar, der laves på de klinisk mikrobiologiske laboratorier.

Hvorfor stiger hæmoglobin?

For højt hæmoglobin: Hvis man er dehydreret, vil hæmoglobinniveauet stige, fordi blodet er mere koncentreret. Her er problemet altså ikke for meget blod, men for lidt væske. Hvis ens iltmætning er for lav.

Hvad betyder ekstern svar sundhed?

​​Hvis et prøvesvar er udenfor normalområdet, skal det vurderes af en læge med henblik på behandling. At et svar er udenfor normalområdet, er dog nødvendig ikke ensbetydende med noget alvorligt. 'Se prøvesvar' er en funktion på minsundhedsplatform.dk.

Hvor kan jeg se mine lægejournaler?

Du kan se mange af dine sundhedsdata på sundhed.dk. Her kan du blandt andet se de oplysninger om din behandling på hospitalet, der er registreret i Landspatientregisteret. Hvis du vil se flere af de data, der er registreret om dig i Sundhedsdatastyrelsens registre, kan du søge indsigt i sundhedsdata om dig.

Hvad kan man gøre ved forhøjet trombocytter?

Essentiel eller primær trombocytose Ved denne tilstand kan det være nødvendigt at reducere mængden af blodplader i blodet med medicin. Da der er en øget risiko for blodprop, skal man have behandling, som mindsker risikoen for blodprop.

Hvad sker der hvis man har for mange blodplader?

Hvis man har for mange blodplader, og især hvis de ikke fungerer normalt, er der en øget risiko for blodpropper i f. eks. ben, lunger og hjerte. I nogle tilfælde kan et meget højt antal blodplader dog give en paradoks tendens til blødning.

Hvor kan jeg se mine laboratoriesvar?

Svar på blodprøver ligger på:

 • minsundhedsplatform.dk under 'Se prøvesvar'
 • sundhed.dk under 'Sundhedsjournalen'
 • Min læge app.
23. nov. 2021

Hvad bliver tjekket i en blodprøve?

Hvad er blodprøver? Blodprøver er blod udtaget fra en vene, som er de blodårer, der fører tilbage til hjertet. Blodet kan undersøges for sammensætning af salte, enzymer og proteiner, og i et vist omfang genetisk materiale. Herudover kan undersøges celletyper og cellemængder.

Hvor højt må hæmoglobin B være?

Hos kvinder ligger normalområdet fra 7,3 til 9,5 mmol/l og hos mænd fra 8,3 til 10,5 mmol/l. Hvis hæmoglobin er under 5 mmol/l er det en alvorlig anæmi, hvis niveauet er mellem 5 og 6 mmol/l er den moderat, og hvis den ligger mellem 6 mmol/l og nederste normalværdi er det en let anæmi.

Hvad påvirker hæmoglobin niveau?

Blodmangel kan opstå af flere årsager. Hyppigst er, at organismen ikke formår at producere nok hæmoglobin på grund af for få "byggesten". En vigtig byggesten er jern, og jernmangel er den hyppigste årsag til anæmi. Blodmangel kan også forekomme forbigående, hvis immunapparatet arbejder med at bekæmpe en anden sygdom.

Hvor kan jeg se mit testresultat?

Her kan du se resultatet af din COVID-19 test. Du kan også se resultatet af dit barns test. I få tilfælde kan resultatet ikke vises på sundhed.dk.

Hvor kan man se hvad lægen har skrevet?

På sundhed.dk har du mulighed for at se dine journaloplysninger fra de offentlige sygehuse i Danmark.

Hvem kan se min lægejournal?

Hvem har adgang til mine sundhedsdata? Du har selv adgang til at se og følge med i nogle af dine sundhedsdata på sundhed.dk. Sundhedspersonalet hos din læge, på hospitalet eller i kommunen, hvor du er i behandling, har adgang til oplysningerne i din journal.