:

Hvad er forskellen på hollandsk og flamsk?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er forskellen på hollandsk og flamsk?
 2. Hvad hedder det hollandske sprog?
 3. Hvor stammer det hollandske sprog fra?
 4. Hvad består Nederlandene af?
 5. Hvad snakker hollændere?
 6. Hvad er hovedsproget i Belgien?
 7. Er det svært at lære hollandsk?
 8. Hvor stammer flamsk fra?
 9. Hvor kommer det danske sprog fra?
 10. Hvorfor kalder man Holland for Nederlandene?
 11. Hvad er det officielle navn på det kongedømme der indtil 1830 også omfattede Belgien?
 12. Hvad kendetegner en hollænder?
 13. Hvad er indbyggertallet i Belgiens hovedstad?
 14. Hvad hedder den belgiske konge?
 15. Er hollandsk et svært sprog?

Hvad er forskellen på hollandsk og flamsk?

Ordet flamsk bruges i to betydninger: Det nederlandske talesprog i Belgien. Det officielle sprog hedder nederlandsk. Den belgiske variant af nederlandsk kaldes også sydnederlandsk (Zuid-Nederlands), når man vil betegne forskellen fra sproget i Nederlandene.

Hvad hedder det hollandske sprog?

NederlandskHolland / Officielt sprogNederlandsk eller hollandsk er et vestgermansk sprog, som tales i Nederlandene, den nordlige halvdel af Belgien, samt i Fransk Flandern. I Sydamerika tales sproget i Surinam, på Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten og desuden i nogle områder af Canada og USA. Wikipedia

Hvor stammer det hollandske sprog fra?

Hvor historisk ukorrekt opdelingen på dansk er, fremgår af det faktum, at de ældste tekster på hollandsk overvejende stammer fra Flandern, ligesom bibeloversættelsen, grundlaget for det moderne nederlandsk, blev til med bistand fra mange calvinistiske flamlændere, der havde forladt deres tvangskatolicerede egn.

Hvad består Nederlandene af?

Kongeriget Nederlandene består af fire ligeværdige lande med hver sin forfatning og hver sin regering.

 • Nederlandene (Holland) med sine 12 provinser og særkommunen BES-øerne (Bonaire, Sint Eustatius og Saba)
 • Aruba.
 • Curaçao.
 • Sint Maarten.

Hvad snakker hollændere?

Holland har to officielle sprog: hollandsk og frisisk. Hovedsproget i Holland er hollandsk. Hollandsk hedder også nederlandsk.

Hvad er hovedsproget i Belgien?

Belgien - sprog, I Belgien tales nederlandsk, fransk og tysk. Flandern og Vallonien er officielt ensprogede; grænsen mellem fransk og nederlandsk, også kaldet flamsk, blev i 1962-63 fastlagt ved lov. Kun Bruxelles udgør et særskilt område, hvori de to sprog er sidestillede.

Er det svært at lære hollandsk?

Det er som regel ikke svært for en dansker at lære hollandsk, for mange af ordene er de samme eller ligner meget, så man kan gætte. Mange danskere har familie i Holland og vil derfor gerne lære sproget.

Hvor stammer flamsk fra?

Flamsk, egentlig kun dialekterne af germansk oprindelse i det tidligere grevskab Flandern, de nuværende belgiske provinser Østflandern og Vestflandern.

Hvor kommer det danske sprog fra?

Dansk (sprog)

Dansk
Ophav protoindoeuropæisk urgermansk urnordisk olddansk gammeldansk
Sprogstamme:Indoeuropæisk Germansk Nordisk Østnordisk Dansk
Officiel status
Officielt sprog i:Danmark Færøerne EU

Hvorfor kalder man Holland for Nederlandene?

Holland er alene et fælles navn for de to provinser Nordholland og Sydholland, men da disse provinser bl. a. omfatter de vigtige byer Amsterdam, Rotterdam og Haag, centrum for landets økonomi og regering, er Holland kommet til at betegne hele Nederlandene.

Hvad er det officielle navn på det kongedømme der indtil 1830 også omfattede Belgien?

Kongeriget Nederlandene (Koninkrijk der Nederlanden) har siden 1815 været det officielle navn på et kongedømme i Nordvesteuropa, som indtil 1830 også omfattede Belgien.

Hvad kendetegner en hollænder?

Hollænder kan have flere betydninger: En betegnelse for en indbygger i Holland (Nederlandene) eller i provinsen Holland, se hollændere. Hollænder (papirfremstilling) − en maskine opfundet i Holland i 1600-tallet til sønderdeling af klude ved papirfabrikation.

Hvad er indbyggertallet i Belgiens hovedstad?

Bruxelles eller Bryssel (nederlandsk: Brussel; fransk: Bruxelles; tysk: Brüssel) indeholder Belgiens hovedstad, Bruxelles-Ville. Bruxelles er sæde for NATO og mange af EU-institutionerne, inklusive Kommissionen og det ene af Europa-Parlamentets to mødesteder. Bruxelles har 1.218.255 indbyggere.

Hvad hedder den belgiske konge?

Philippe af BelgienBelgien / Konge Philippe af Belgien. Philippe, Belgiernes Konge (fransk: Philippe Léopold Louis Marie; nederlandsk: Filip Leopold Lodewijk Maria; født 15. april 1960) er konge af Belgien siden 21. juli 2013.

Er hollandsk et svært sprog?

For en dansker lyder hollandsk som en blanding af tysk og engelsk tilsat et stænk fransk. Hollandsk er dog langt tættere på engelsk end på tysk, da det tyske sprog lydmæssigt har udviklet sig i en selvstændig retning. For en dansker er hollandsk ikke særlig svært at læse.