:

Hvilken glans bruger man i køkkenet?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken glans bruger man i køkkenet?
 2. Hvilken maling er bedst til køkken?
 3. Kan man male på Laminatlåger?
 4. Kan man male på melamin?
 5. Hvilken glans maling til stuen?
 6. Hvilken glans til dørkarme?
 7. Kan man spraymale Køkkengreb?
 8. Kan man male et gammelt køkken?
 9. Kan man male ovenpå finer?
 10. Hvilken maling til laminat?
 11. Hvilken glans skal man male vægge med?
 12. Hvilken glans til vægge stue?
 13. Hvilken maling til dørkarme?
 14. Hvilken glans er halvblank?
 15. Kan akryl bruges til beklædning?
 16. Kan du vaske akryl igen og igen?
 17. 5 grunde til at bruge akryl?
 18. Er akryl et alternativ til uld?

Hvilken glans bruger man i køkkenet?

Skal du i gang med at male køkken, anbefaler vi dog at du bruger en glans 10-25. Har du et køkkenalrum, kan det være en god ide at vælge en glans 10 for at skabe det samme udtryk igennem hele rummet. Glans 10 kan nemlig bruges til vægge i både køkken og opholdsrum og egner sig også godt til lofter.

Hvilken maling er bedst til køkken?

Til maling af køkkenlåger anbefales det at bruge en træmaling med glans 50 (halvblank) eller 90 (blank), som f. eks. Dyrup Dekstrem Træ & Metal, som giver døren en ekstra slidstærk overflade, og som er nem at rengøre.

Kan man male på Laminatlåger?

Laminat er ikke ligefrem noget ideelt underlag for maling, men det kan godt lade sig gøre. Du kan altså godt male dine køkkenlåger eller bordplade i laminat og du kan endda skifte farve ofte, da malingen typisk ikke vil holde mere end et par år.

Kan man male på melamin?

Uanset om dine køkkenlåger er lavet af træ, laminat, folie eller melamin, er du nødt til give lågerne en overflade, malingen kan sidde fast i. Lågerne skal nemlig slibes, hvis grunder og maling skal have en jordisk chance for at hænge ved - men vær forsigtig, så du ikke kommer til at slibe igennem overfladen.

Hvilken glans maling til stuen?

Til maling af stuen vil du ofte skulle vælge en forholdsvis mat maling for at mindske genskæret. Derfor vil en maling med glans 7 ofte være god som maling til stuen. Maling med glans 7 er også god til maling af gang og maling af værelser, hvor væggene ikke er udsat for særlig meget berøring.

Hvilken glans til dørkarme?

Du kan anvende alle glansgrader som maling til døre, paneler og dørkarme. Dog er glans 25-60 ofte at foretrække, da de er nemmere at rengøre.

Kan man spraymale Køkkengreb?

De sjove køkkengreb Med en gang spraymaling og superlim, kan du nemt forvandle dem til de fineste greb, der med sikkerhed vil gøre dit køkken helt unikt.

Kan man male et gammelt køkken?

Over årene samler fedt og snavs sig på væggene. Selvom du kan gøre meget for at holde overflader rene, vil malingen over årene slides. Ny maling kan forvandle dit køkken fra gammelt til nyt både i udseende og holdbarhed.

Kan man male ovenpå finer?

Møbler af finer eller laminat: Anbefales ikke at male på. Hvis du vil male dem, er det samme fremgangsmåde som med luddet træ, men dog med forbehold for risiko for afskalninger, da maling ikke hæfter godt på finer/laminat.

Hvilken maling til laminat?

Du skal blandt andet bruge en grundrens, en klud, sandpapir (helst korn 120/150), en hæftegrunder, en glat malerrulle og en blank/halvblank vandbaseret maling, som egner sig til træ.

Hvilken glans skal man male vægge med?

DecoFarver anbefaler. Maling med lav glans til lofter og vægge. Maling med glans mellem 10 og 35 til køkkener og vådrum, hvor du ønsker at beskytte vægge, lofter mod fugt. Glans maling på 50 og opefter til paneler, døre, vinduer, vindueskarme, træværk, møbler og ikke mindst gulve.

Hvilken glans til vægge stue?

Hvilken glans til maling af stuen? Til stuen anbefaler vi normalt maling med glans 5, 6 eller 7. Ønsker du at kunne tørre væggene af, og udsættes de jævnligt for kontakt og slid, anbefaler vi glans 7, da det giver væggene en god robusthed, uden at de bliver alt for blanke.

Hvilken maling til dørkarme?

En god maling til døre, paneler og dørkarme er afgørende for resultatet. Vi anbefaler Dyrup Træ og Metal Ekstra Stærk og DYRUP Træ & Metal Ekstra Dækkende, når du skal vælge maling til døre og andet træværk. Begge varianter er nemme at arbejde med og fylder flot sammen.

Hvilken glans er halvblank?

Pari-Dan 50, er glans 50 og det man kalder en halvblank lak.

Kan akryl bruges til beklædning?

 • Akryl tilføjes ofte til garntyper der bruges til beklædning, såsom sokker, fordi det er så godt til at holde på varmen, og når det kombineres med f.eks. uld, får du et garn-nøgle som indeholder de bedste kvaliteter fra både akryl og uld. Akryl er desuden allergivenligt.

Kan du vaske akryl igen og igen?

 • Du får altså mere garn for pengene. En af akryls bedste egenskaber er, at det holder både form og farve i vask i meget lang tid. Du kan derfor vaske akryl igen og igen, uden frygt for, at det bliver kedeligt og uformeligt at se på. Akryl betegnes derfor som et meget slidstærkt garn, som holder til mange års brug.

5 grunde til at bruge akryl?

 • Akryl er en garntype, som er under stor kritik for tiden, hvilket har været med til at give garnet et lidt dårligt ry. Men jeg har fundet 5 grunde til, at du skal bruge akryl! Så hvis du godt kunne tænke dig at blive bare lidt klogere på akryls mange gode egenskaber så læs med :-) 5.

Er akryl et alternativ til uld?

 • Det sker, at folk udvikler allergi for uld og dermed ikke kan arbejde med det, eller bruge det i projekter, som berører huden. Her er akryl et rigtig godt alternativ, da det indeholder mange af de samme egenskaber som uld, men er billigere, og der er ikke lanolin i, som kan være med til at udløse allergi for uld.