:

Hvilken regulerbar seng er best?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken regulerbar seng er best?
 2. Hvor lenge varer en kontinentalseng?
 3. Hva er en kontinental seng?
 4. Hvor lenge varer en seng?
 5. Hvilken seng er best for vond rygg?
 6. Hvordan finne en god seng?
 7. Når bør man bytte ut senga?
 8. Hvorfor velge kontinentalseng?
 9. Hva er IntelliGel?
 10. Hvor lenge holder en madrass?
 11. Er myk eller hard seng best for ryggen?
 12. Er Tempurmadrass bra for ryggen?
 13. Hva er polstret seng?
 14. Hvilken vei skal madrassen ligge?
 15. Hvor ofte bør man bytte madrasser?

Hvilken regulerbar seng er best?

God søvn er viktig for å fungere optimalt i hverdagen, og for en god nattesøvn er sengen kjempeviktig. Formålet med denne regulerbar seng testen er å hjelpe deg med å finne en regulerbar seng som passer ditt behov. Etter grundige analyser har vi kommet frem til at Senses er best i test.

Hvor lenge varer en kontinentalseng?

For en god kontinentalseng holder lett i 20+ år. Det blir til over 60 000 timer med opphold i sengen. Det er derfor ekstra viktig at du velger rett. Vi kommer her med en rekke tips til gode kontinentalsenger, hvor du med sikkerhet får mye verdi for pengene.

Hva er en kontinental seng?

Hva er kontinentalseng? Kontinentalsengen består av tre lag: rammemadrass nederst, skumgummi- eller springfjærmadrass i midten og overmadrass på toppen. Flere lag betyr at du kommer høyere opp fra gulvet, og at du samtidig kan la kroppen synke dypere ned i madrassen. Det gir god komfort og støtte til kroppen.

Hvor lenge varer en seng?

Vekt og kroppsfasong har også stor betydning for hvor lenge madrassen din lever. Større mennesker sliter mer på underlaget, og bør derfor investere mer i en solid madrass. En madrass fra Jensen har 5 års totalgaranti, og 25 års garanti mot ramme- eller fjærbrudd.

Hvilken seng er best for vond rygg?

Velg madrass til senga En fjærfri madrass er enten lagd av lateks eller et såkalt viskoelastisk materiale, som Tempur, som tilpasser seg kroppsvekta. De stedene på kroppen som belaster madrassen mest, synker lenger ned, slik at ryggsøylen holdes rett. Derfor føles den svært myk, men den gir god støtte for ryggen.

Hvordan finne en god seng?

Sjekk at sengen har en god skuldersone slik at skulderen din kan komme godt ned når du sover på siden. Det er også viktig å finne riktig fasthet slik at hoften får riktig støtte. En rett ryggsøyle gir kroppen den beste avslapningen. Du skal ikke nødvendigvis ha en hard seng om du har ryggplager.

Når bør man bytte ut senga?

Utgangspunktet er at en god seng har maksytelse i mellom åtte og femten år, men de fleste har nok sengen sin i mellom femten og tjue år. Vi anbefaler å bytte overmadrass hvert femte år, altså ca. tre ganger i løpet av madrassens levetid, sier han.

Hvorfor velge kontinentalseng?

– En av fordelene med en kontinentalseng er at den er dobbeltfjærende, og har to fjærsystemer, til forskjell fra den klassiske rammemadrassen eller vendbare madrassen som bare har ett. Det betyr i praksis at sengen tilpasser seg bedre etter kroppen, og at du kommer dypere ned i madrassen, forteller sengeeksperten.

Hva er IntelliGel?

Det unike materialet IntelliGel®, som du kun får i Svane-senger, er nøye konstruert for å gi deg bedre søvn. Materialet har de fysiske egenskapene til både faste og flytende stoffer, noe som gir IntelliGel fordelene av å være myk og fast på samme tid.

Hvor lenge holder en madrass?

En god madrass kan du regne med å kunne nyte i mellom 15 og 20 år før du bør bytte den ut. Det er med andre ord et viktig møbel du skal leve sammen med en god stund. Men som i alle gode forhold, krever det at du investerer litt tid i å ta vare på madrassen din, for at den skal holdelenge som mulig.

Er myk eller hard seng best for ryggen?

– En for hard madrass vil føre til at hofte og skulder ikke synker ned i madrassen slik at midjen får dårlig støtte og synker ned. Er madrassen for myk vil det føre til at hoftepartiet synker for dypt ned i madrassen. I begge tilfelle får ryggen en feil stilling og vi snur oss oftere, sier Myhre.

Er Tempurmadrass bra for ryggen?

TEMPUR Madrassen og Putene kan foruten å gi ethvert menneske en utrolig søvn komfort, i mange tilfeller også virke smertedempende. Et overveldende antall brev fra fornøyde kunder bekrefter kontinuerlig effekten TEMPUR har på søvnkvalitet og rygg- og smerte problemer.

Hva er polstret seng?

Polstring på en seng er et lag som ligger mellom det ytterste trekket og fjærene, slik at du ikke ligger rett på fjærene. Polstringen bidrar derfor blant annet til å øke komforten og øke levetiden på fjærene.

Hvilken vei skal madrassen ligge?

Den ruglete siden gjør det lettere å komme ned i overmadrass/madrassen slik at man ligger korrekt og godt. Lette personer eller barn anbefales å ha den ruglete siden opp. Mens normale voksne skal bruke den glatte siden opp.

Hvor ofte bør man bytte madrasser?

En god madrass kan du regne med å kunne nyte i mellom 15 og 20 år før du bør bytte den ut. Det er med andre ord et viktig møbel du skal leve sammen med en god stund. Men som i alle gode forhold, krever det at du investerer litt tid i å ta vare på madrassen din, for at den skal holde så lenge som mulig.