:

Kan man male direkte på gipsplader?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man male direkte på gipsplader?
 2. Hvad er Microdispers?
 3. Kan man male på forankringsgrunder?
 4. Kan man tapetsere direkte på gipsplader?
 5. Er det nødvendigt at Fuldspartle?
 6. Hvordan maler man akustikplader?
 7. Kan man male et kalket hus?
 8. Hvad bruger man Microdispers til?
 9. Hvor mange gange skal man give forankringsgrunder?
 10. Er det nødvendigt at Fuldspartle gipsvæg?
 11. Hvorfor skal man Fuldspartle?
 12. Kan akustiklofter males?
 13. Kan man male akustikpaneler?
 14. Kan man male over kalkmaling?

Kan man male direkte på gipsplader?

Hvordan du behandler/maler vægge afhænger af, hvordan bunden er. Om det er på gipsplader, fibergips eller på tidligere opsat væv. Derudover afhænger kvaliteten af resultatet af, hvordan bunden er udført. Behandler/maler du på en meget ujævn overflade, vil resultatet også blive derefter.

Hvad er Microdispers?

Microdispers kaldes også forankringsgrunder, da den hæfter og forankre sig rigtig godt på den nypudsede (et år gamle) facade eller ubehandlede gipsplader på lofter og vægge, samt på sandspartel. Forankringsgrunder er også en støvbinder, som binder støvet på væggen.

Kan man male på forankringsgrunder?

Vandbaseret forankringsgrunder fra Stabile Forankringsgrunderen er alkalibestandig. Forankringsgrunderen er blålig, men kan let overmales.

Kan man tapetsere direkte på gipsplader?

Mange vælger at male nyopsatte gipsvægge i stedet for at tapetsere. Men gipsplader og tapet går udmærket sammen, hvis man blot er opmærksom på en lille detalje: De spartlede områder ved pladesamlingerne er så sugende, at det ikke er nok kun at sætte tapet hen over.

Er det nødvendigt at Fuldspartle?

Er der kun små huller eller andre mindre ujævnheder kan du muligvis nøjes med at spartle skruehuller og andre ujævnheder. Menn står du med en ny væg, eller er der mange ujævnheder eller huller, vil du få det flotteste resultat, hvis du vælger at fuldspartle væggen.

Hvordan maler man akustikplader?

Maling til akustikpladelofter Akustikplader bør sprøjtemales men ikke til mætning. Akustikplader er meget sugende og må ikke mættes med malingen, da de så mister lyddæmpende effekt. Mal og lad tørre, inden næste lag påføres.

Kan man male et kalket hus?

Maler du med moderne maling direkte ovenpå kalk, risikerer du, at der ophober sig fugt i muren, da kalk udvider sig, når det bliver fugtigt. Det kan sætte gang i afskalninger i det ydre lag maling. Har der tidligere været kalket, eller er der flere gamle lag maling på din facade, bør du rense den.

Hvad bruger man Microdispers til?

Microdispers kaldes også pudsgrunder eller forankringsgrunder, da den forankrer sig rigtig godt på den nypudsede facade eller nye ubehandlede gipsplader på lofter og vægge, samt på sandspartel, inden anden behandling eller maling direkte på gipspladerne eller lofterne.

Hvor mange gange skal man give forankringsgrunder?

Grunding/forankring af puds, beton, letbeton, gibskarton og eternitplader, der efterfølgende skal males med acrylplastmaling eller som forlimning før tapetsering. Stærkt sugende flader behandles to gange.

Er det nødvendigt at Fuldspartle gipsvæg?

Det burde ikke være nogen kunst. Men praksis har vist, at det er noget nær umuligt at skjule samlinger af gipsplader med de mest gængse spartel- og slibeteknikker. Plet- og sammenspartling med efterfølgende slibning er ikke nok. Der skal fuldspartling til for at sløre samlingerne mest muligt.

Hvorfor skal man Fuldspartle?

Fuldspartling giver det flotteste resultat, fordi du så er sikker på at få helt jævne og glatte vægge. Selvom der er sat nye vægge eller gips plader op, vil en fuldspartling skjule alle samlinger og give en mere holdbar væg. En korrekt spartlet væg er også nemmere at male eller tapetsere efterfølgende.

Kan akustiklofter males?

Akustik og maling I visse tilfælde er det muligt at male en akustik overflade med en stærkt fortyndet maling påført med sprøjte, så man kun mister en del af den lyddæmpende effekt, men i forhold til akustikken er maling altid af det onde. Hvis man maler et blødt materiale, vil det få en mere sprød og hård overflade.

Kan man male akustikpaneler?

Du kan få filtplader i modige og stærke farver, og det vil give dit rum et helt nyt udtryk, samtidig med at du får forbedret akustikken med akustikpaneler. Det gælder selvfølgelig, uanset om du vælger en raffineret, akustisk trævæg eller arkitektoniske filtplader.

Kan man male over kalkmaling?

maling ovenpå Kalkmalingen? Du kan godt male dine vægge over med alm. maling efter du har malet med denne maling. Det anbefales at du bruger en akrylgrunder først.