:

Hvilke farver passer ikke sammen?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilke farver passer ikke sammen?
 2. Hvordan sætter man farver sammen?
 3. Hvad er komplementære farver?
 4. Hvilke farver passer sammen med olivengrøn?
 5. Hvilken farve passer til cognacfarvet sofa?
 6. Kan man sætte blå og sort sammen?
 7. Er blå og rød kontrastfarver?
 8. Hvad er en Egenkontrast?
 9. Hvilken farve væg til grøn sofa?
 10. Hvad matcher med grøn tøj?
 11. Hvilke farver passer sammen med lyserød?
 12. Hvilke farver passer sammen med hvid?

Hvilke farver passer ikke sammen?

hvis en brun farve har en undertone af pink, skal du ikke koble den sammen med en grøn farve (komplementær farve til rød) fordi det vil skabe ubalance/støj. Husk at neutrale farver ofte har undertoner også. En grå farve med en svag blå undertone vil blive set som blå.

Hvordan sætter man farver sammen?

Du finder dem ved at se hvilke farver, der ligger overfor hinanden på farvepaletten. Rød og grøn, gul og lilla samt blå og orange er hinandens komplementærfarver. Det betyder, at de er hinandens modsætninger, men at de klær' hinanden utrolig godt.

Hvad er komplementære farver?

Komplementærkontrast. Enhver farve har en modsat farve. Den modsatte farve kaldes komplementærfarven og ligger lige overfor i farvecirklen. Det drejer sig om farveparrene rød/grøn, gul/lilla og blå/orange.

Hvilke farver passer sammen med olivengrøn?

Grøn er en farve, der er nem at indrette med i alle hjemmets rum. Farven passer nemlig godt sammen med de mere neutrale farver som grå, hvid og sort, der typisk er til stede i hjemmet.

Hvilken farve passer til cognacfarvet sofa?

Som farve passer cognac særligt godt til hvide eller sorte spiseborde eller spiseborde af mørkt/røget træ. Spiseborde i varme og meget levende træfarver egner sig mindre godt til cognacfarven, grundet for stor lighed mellem nuancerne.

Kan man sætte blå og sort sammen?

Sort + mørkeblå eller brun I dag er man ikke stilforvirret, hvis man blander sort med en af disse farver, fortæller vores moderedaktør. “Tidligere var det et no-go, fordi det driller øjet lidt. Man kan ikke helt finde ud af, om det er en fejl. Men det fungerer faktisk rigtig godt sammen,” siger Frederik Lentz Andersen.

Er blå og rød kontrastfarver?

Det er rød, gul og blå, og det er de farver, alle andre farver eller nuancer dannes ud fra. De kaldes også primærfarver. Komplementærfarverne er de to farver, der står i størst kontrast til hinanden. Grøn er komplementærfarve til rød, orange er komplementærfarve til blå, og violet er komplementærfarve til gul.

Hvad er en Egenkontrast?

Farvens egenkontrast er den enkleste af de syv farvekontraster. Alle farver bruges rene i deres stærkeste strålekraft. Gult, rødt og blåt giver det stærkeste udtryk for farvens egenkontrast. Alle tre farver afviger klart fra hinanden, og virkningen er altid broget, kraftfuld og bestemt.

Hvilken farve væg til grøn sofa?

Lyserød og grøn er komplementærfarver, der sidder modsat hinanden på farvehjulet, hvorfor de passer super godt sammen og skaber kontrast uden at skære i øjnene. Også blå nuancer kan matches med en sofa i en kold rosa. Hvis du ikke vil male væggene, kan du nøjes med at bringe blåt i spil med puder, plaider eller tæpper.

Hvad matcher med grøn tøj?

Det er samme farvekontrast, der gør at blå jeans med brune sko, fungerer så godt. Af samme grund er grøn og lyserød gode sammen – de kommer af grøn og rød – komplementær kontrast.

Hvilke farver passer sammen med lyserød?

Grøn og lyserød er en af de lettere kombinationer at efterligne, fordi du kan bruge planter som det grønne element. Den lyserøde farve kan enten påføres på væggen eller du kan vælge et lidt større møbel i den sarte farve og lade væggen være neutral i hvid eller grå.

Hvilke farver passer sammen med hvid?

Brun, sort, grå og hvid er neutrale farver, som du kan sætte sammen med stort set alt – men pas alligevel lidt på med den sorte; udtrykket bliver hurtigt meget skarpt, hvis du sætter den sammen med en vild farve.