:

Er der additiver i OK benzin?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er der additiver i OK benzin?
 2. Er motorrens godt?
 3. Hvilken additiv skal jeg vælge?
 4. Hvilke biler har direkte indsprøjtning?
 5. Hvor meget benzin additiv?
 6. Hvor får OK deres benzin fra?
 7. Hvad gør motorrens?
 8. Hvad koster en motor rens?
 9. Hvad gør additiver?
 10. Hvordan fungerer direkte indsprøjtning?
 11. Kan det betale sig at tanke oktan 100?
 12. Hvordan bruger man additiv?
 13. Hvorfor er oliepriserne så høje?
 14. Hvorfor er benzinpriserne så høje?
 15. Hvad koster en motorrens?
 16. Hvad er mere end et additive?
 17. Kan du anvende additivprodukter i din bil?
 18. Hvad er et additiv?

Er der additiver i OK benzin?

Ja, OK's benzinprodukter tilsættes additiver, der blandt andre fordele har en rensende effekt og forhindrer aflejringer i motoren.

Er motorrens godt?

Bedre samvittighed for miljøet. Når du får lavet en motorrens, giver du miljøet en tanke ved at holde din motor ren, så den forurener mindre. En motorrens renser din bils brændstofsystem for snavs og sodaflejringer, og det giver din motor en renere udstødning til gavn for miljøet.

Hvilken additiv skal jeg vælge?

FDMs undersøgelser viser, at der ikke er nævneværdig forskel på, hvilke additiver man tilsætter til benzinen, ligesom der heller ikke viste sig at være forskel på, om man selv tilsætter additiver, eller om man blot tanker benzin med tilsatte renseadditiver.

Hvilke biler har direkte indsprøjtning?

Langt de fleste nyere benzinbiler har direkte indsprøjtning, og hvis du har en bil med en mindre benzinmotor og turbo - eksempelvis TFSI, DIG, EcoBoost, TSI, DISI, TCe, FSI, DFI, HPi, GDI – kan du være sikker på, at der er direkte indsprøjtning.

Hvor meget benzin additiv?

Afhængig af produktet er merprisen for at tilsætte additiver over 20.0-1.700 kroner. for en bil, der kører 15 km/l. Generelt må vi sige, at additiverne har en forebyggende effekt. Og tager man med, at udgiften til additiver er relativt beskeden, er det noget, vi anbefaler, at man bruger.

Hvor får OK deres benzin fra?

OK henter sine produkter som færdigvarer i Norge og Sverige. Råolien, som danner basis for produkterne, kommer for langt hovedpartens vedkommende fra Nordsøen.

Hvad gør motorrens?

En motorrens er en indvendig rengøring af din bils motor, hvor vi fjerner sodaflejringer og andre forurenende partikler med en rensevæske. Det foregår ved, at vi kobler rensemaskinen med rensevæske direkte til motorens indsugningssystem.

Hvad koster en motor rens?

Vores vejledende pris for en standard-rens er DKK 899,- inkl. moms. Prisen kan variere afhængig af værksted eller type af motor. Hvis værkstedet har en anden pris, vil det typisk fremgå på vores partnerkort.

Hvad gør additiver?

Additiver er skånsomme for miljøet. Rene motorer forbrænder brændstof mere effektivt og bruger energien optimalt. De forbruger mindre brændstof end motorer, der smudset til af aflejringer. Det giver lavere CO₂-emission og er en fordel for miljøet.

Hvordan fungerer direkte indsprøjtning?

Forskellen mellem direkte indsprøjtning og traditionel elektronisk indsprøjtning er, at i direkte indsprøjtningssystemer, sprøjtes benzin direkte ind i cylinderen ved højt tryk, som navnet antyder. Det gør, at brændstoffet forstøves, hvilket er en fordel, når benzinen alligevel skal blandes med luft.

Kan det betale sig at tanke oktan 100?

I praksis bliver den nuværende 99 oktan udskiftet med 100 oktan. Men for de fleste bilejere er der ingen fordele ved den nye type benzin. »En større gruppe bilister behøver det ikke, men kan med 100 oktan få lidt højere ydelse,« siger seniortekniker i FDM's rådgivning, Jørgen Jørgensen, til FDM.

Hvordan bruger man additiv?

Ved at tilsætte et additiv i brændstoffet, blødgøres affaldsstofferne, så de brændes af i forbindelse med forbrændingen. Det vil sige, at motoren renses indvendig, mens du kører i bilen. Rensningen kan sammenlignes lidt med en afkalkning af kaffemaskinen.

Hvorfor er oliepriserne så høje?

Hovedårsagen til prisstigningen er væksten i den globale olieefter- spørgsel, drevet primært af Kina og USA. Udviklingen i USA har over- ordnet været som ventet af internationale organisationer, investerings- banker mfl., mens efterspørgslen i Kina har været overraskende høj.

Hvorfor er benzinpriserne så høje?

Når vi taler om udbud og efterspørgsel, er det vigtigt, der er balance mellem produktion og forbrug af råolie. Hvis udbuddet er større end efterspørgslen, falder priserne, hvis det omvendte er tilfældet, stiger de.

Hvad koster en motorrens?

Vores vejledende pris for en standard-rens er DKK 899,- inkl. moms. Prisen kan variere afhængig af værksted eller type af motor. Hvis værkstedet har en anden pris, vil det typisk fremgå på vores partnerkort.

Hvad er mere end et additive?

 • Mere end et additive Der findes forskellige niveauer inden for indvendig rensning af motorerbrændstofsystemet. Der findes servicerens, som du selv eller værkstedet kan hælde i brændstoftanken, det kan virke forebyggende, men også rense begyndende ophobning.

Kan du anvende additivprodukter i din bil?

 • Visse additiv-produkter bør du ikke anvende, hvis din bils efterbehandlingssystem har separat additivtilskud, f.eks. Adblue. Du skal derfor læse vejledningen på etiketten, inden du bruger et produkt. Læs mere: Adblue til bilen

Hvad er et additiv?

 • Et additiv er udviklet til at rense og beskytte komponenterne i brændstofsystemet. Mange får påfyldt servicerens i forbindelse med serviceeftersyn. Et additiv er udviklet til at rense og beskytte komponenterne i brændstofsystemet. Mange får påfyldt servicerens i forbindelse med serviceeftersyn.