:

Hvornår skal en bil have ABS?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår skal en bil have ABS?
 2. Kan man køre uden ABS?
 3. Hvad er ABS på en bil?
 4. Hvordan virker et ABS system?
 5. Hvad er lovens krav til parkeringsbremsen?
 6. Hvordan er reglerne for slør i hjulophæng?
 7. Hvad betyder ABS lampen?
 8. Er ESP lovpligtigt?
 9. Hvordan kontrolleres frigangen på bremsepedalen?
 10. Hvilke bremser skal en lastbil være forsynet med?
 11. Hvad kan stor eller stødende modstand i rattet under svingning skyldes?
 12. Hvad er formålet med trykregulatoren?

Hvornår skal en bil have ABS?

I Europa har ABS-bremser været et lovkrav siden 2004. Hvilket betyder, at nye biler fra og med det år skal være udstyret med ABS-bremser. I hvert fald hvis de skal sælges inden for EU. Omvendt betyder det også, at systemet skal virke.

Kan man køre uden ABS?

Eller er bilen ulovlig at køre rundt i nu? Det skal lige siges, at bilen bremser fint, men bare uden ABS! Når din bil er "født" med ABS-bremser, skal de også virke. Din bil vil ikke kunne gå gennem syn uden.

Hvad er ABS på en bil?

Mange spørger: "Hvad betyder ABS?" Forkortelsen ABS står for antilock-bremsesystemet (Anti-Lock Braking System). I dag er antilock-bremserne en uundværlig del af alle biler og er også en vigtig del af sikkerhedsstandarden.

Hvordan virker et ABS system?

ABS fungerer ved, at sensorer ved hvert hjul måler hastigheden kontinuerligt og registrerer således, hvornår et hjul er ved at blokere og dermed i risiko for at glide hen over underlaget. I så fald vil systemet lette trykket på bremserne i et brøkdel af et sekund, hvorefter trykket genopbygges.

Hvad er lovens krav til parkeringsbremsen?

Parkeringsbremsen skal være en mekanisk bremse, der skal virke på mindst 2 hjul. Den skal kunne holde bilen på en 18 % hældning. Skal blive stående i fastspændt tilstand, efter den er trukket.

Hvordan er reglerne for slør i hjulophæng?

Når der drejes forsigtigt på rattet, skal der fra førerens side straks kunne ses en bevægelse af hjulene. Ratslør kan skyldes: Slør i styrekugler, Styrehuset sidder løst på chassis, fra selve styrehuset eller slør fra hjullejer og hjulophæng. LOVKRAV: Som hovedregel må der ikke findes ratslør.

Hvad betyder ABS lampen?

ABS-system deaktiveret ABS-systemet giver dig mulighed for at trykke bremsepedalen helt i bund uden at bekymre dig om at blokere hjulene. Hvis ABS-lampen lyser, betyder det, at ABS-systemet ikke fungerer, som det skal. Du kan køre bilen, men vær ekstra forsigtig og tag på værksted til kontrol så hurtigt som muligt.

Er ESP lovpligtigt?

Allerede fra 1. november i år bliver det et krav at nye bilmodeller har ESC, også kendt som ESP, som standard. Det betyder, at helt nye bilmodeller fra den dato kun kan typegodkendes i Den Europæiske Union, hvis alle varianter er forsynet med det elektroniske stabilitetssystem.

Hvordan kontrolleres frigangen på bremsepedalen?

Lovkrav til driftsbremsen Bremsepedalen skal have en skridsikker overflade og den skal have 1 cm frigang, for ikke at bremse hele tiden(hænge). Pedalen må kun kunne trykkes halvvejs ned. Bremsemodstanden skal føles fast og bremsepedalen må ikke synke hvis den holdes nedtrådt i ca. 30 sekunder.

Hvilke bremser skal en lastbil være forsynet med?

1) Lastbilen skal være forsynet med to-kreds driftsbremse, nødbremse og parkeringsbremse. 2) Lastbiler skal være forsynet med ABS-bremsesystem. 3) Driftsbremsen skal virke på alle hjul, og kunne afbremse og standse lastbilen på en sikker, hurtig og virksom måde ved enhver hastighed og under alle belastningsforhold.

Hvad kan stor eller stødende modstand i rattet under svingning skyldes?

Tegn på fejl i styreapparatet 15) Stor eller stødende modstand i styreapparat med servostyring ved svingning kan blandt andet skyldes manglende olie, defekt servostyring, herunder servopumpe. 16) Ujævnt/skævt dækslid kan være tegn på forkert indstilling af styreapparatet.

Hvad er formålet med trykregulatoren?

Trykregulatorer - En trykregulator er en ventil, som automatisk lukker for strømmen af en væske eller gas ved et bestemt tryk. Trykregulatorer anvendes til at muliggøre reduktion af højtryks forsyningslinier eller tanke til at sikre og/eller opnå anvendelige tryk til forskellige formål.