:

Hvornår får man leverpletter?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår får man leverpletter?
 2. Kan leverpletter blive til kræft?
 3. Er pigmentforandringer farlige?
 4. Hvor store kan leverpletter blive?
 5. Hvad er årsagen til leverpletter?
 6. Hvordan fjerner man leverpletter på hænderne?
 7. Hvad er en Leverplet?
 8. Hvordan ser Gammelmandspletter ud?
 9. Kan man selv fjerne pigmentpletter?
 10. Hvad er pigmentforandringer?
 11. Hvordan fjerner man brune pletter på huden?
 12. Kan man få fjernet leverpletter?
 13. Hvad kommer Gammelmandspletter af?
 14. Hvad kan man gøre ved pigmentpletter i ansigtet?
 15. Kan man fjerne brune pletter på huden?
 16. Kan du have problemer med leveren?
 17. Hvad er en dårligt fungerende lever?
 18. Hvad er symptomerne på dårlig leverfunktion?
 19. Hvordan behandles leversvigtshjerne?

Hvornår får man leverpletter?

Både mænd og kvinder får leverpletter med alderen. Faktisk skal du typisk ikke meget længere op end i 30'erne eller 40'erne, før din hud er blevet udsat for så meget sollys, at den begynder at danne leverpletter. Du vil typisk finde de første pletter på armene, håndryggene og i ansigtet.

Kan leverpletter blive til kræft?

Leverpletter kan ikke blive til kræft. De kan altså ikke, ligesom modermærker udvikle sig til modermærkekræft, og leverpletter er heller ikke årsag til hudkræft. Hvis du har mørke pletter på huden, som ser unormale ud, eller vokser, bør du altid gå til din læge og få dem undersøgt.

Er pigmentforandringer farlige?

Er pigmentpletter farlige? Selvom pigmentpletter kan være nok så irriterende, er de mørke pletter og plamager udelukkende et kosmetisk problem og heldigvis ikke farlige.

Hvor store kan leverpletter blive?

Leverpletter er flade, brune og afgrænsede forandringer i huden. De er ensartede med samme farve i hele området. Pletterne kan blive 3-4 cm i diameter. De klør ikke og kan ikke mærkes på huden.

Hvad er årsagen til leverpletter?

Hvorfor får du solar lentigo - leverpletter? Årsagen er stærk og/eller langvarig udsættelse for sol eller anden type ultraviolet stråling. Det ultraviolette sollys påvirker pigmentcellerne i huden (melanocytterne), således at der pletvis produceres mere farvestof, melanin, i huden.

Hvordan fjerner man leverpletter på hænderne?

Heldigvis er leverpletterne harmløse, og behøver derfor ingen medicinsk behandling. Hvis man har kosmetiske gener af leverpletterne, er det muligt at afblege dem. Afblegningen kan ske ved frysning med flydende kvælstof, lasere eller blegecremer.

Hvad er en Leverplet?

Solar lentigo er en type pigmentforandringer, der skyldes sol og lysudsættelse. Tilstanden betegnes også senil lentigo, alderdomspletter, eller "leverpletter". Det er dog en godartet tilstand, som ikke skyldes leversygdom.

Hvordan ser Gammelmandspletter ud?

Leverpletter er velafgrænsede, flade og jævne pletter på hud, der har været udsat for sol i lang tid. Ofte sidder de derfor i ansigtet og på håndryggen. Pletterne er ensfarvede, men farven kan variere fra lysebrun til helt mørk. Med alderen bliver leverpletterne ofte større og mørkere.

Kan man selv fjerne pigmentpletter?

Pigmentpletter i ansigtet, på brystpartiet og på hænderne skyldes hovedsagelig sol, hormonpåvirkninger og aldring af huden. Pletterne kan fjernes, men det må forventes, at de kan vende tilbage efter en periode hvorefter man kan genbehandle dem.

Hvad er pigmentforandringer?

Hvad er pigmentforandringer? Hvis du har mørke plamager og skjolder i ansigtet, eller hvis der er områder, som bliver mere brune, når du opholder dig i solen, så er det højst sandsynligt pigmentforandringer. Når solens lys rammer din hud, producerer huden melanin, som er dens naturlige forsvar mod de stærke UV-stråler.

Hvordan fjerner man brune pletter på huden?

Pigmentpletter i huden (leverpletter) ligger oftest i hudens øvre lag (epidermis), og for at ramme og fjerne denne type pigment, skal man anvende laser med lys i det synlige spektrum (500-700 nm) som er i stand til at ramme pigmentet i huden (melanin) uden at skade andre strukturer i huden.

Kan man få fjernet leverpletter?

Heldigvis er leverpletterne harmløse, og behøver derfor ingen medicinsk behandling. Hvis man har kosmetiske gener af leverpletterne, er det muligt at afblege dem. Afblegningen kan ske ved frysning med flydende kvælstof, lasere eller blegecremer.

Hvad kommer Gammelmandspletter af?

Solar lentigo er en type pigmentforandringer, der skyldes sol og lysudsættelse. Tilstanden betegnes også senil lentigo, alderdomspletter, eller "leverpletter". Det er dog en godartet tilstand, som ikke skyldes leversygdom. Hyppigheden af solar lentigo stiger med alderen.

Hvad kan man gøre ved pigmentpletter i ansigtet?

Hos hudlægen får man oftest lys- eller laserbehandling mod pigmentpletter. Kemisk peeling er også en mulighed. Disse indgreb er særligt effektive, men kan være smertefulde.

Kan man fjerne brune pletter på huden?

Pigmentpletter i huden (leverpletter) ligger oftest i hudens øvre lag (epidermis), og for at ramme og fjerne denne type pigment, skal man anvende laser med lys i det synlige spektrum (500-700 nm) som er i stand til at ramme pigmentet i huden (melanin) uden at skade andre strukturer i huden.

Kan du have problemer med leveren?

 • 18 tegn på, at du har problemer med leveren 1 Irritabel tarm 2 Dårlig ånde eller hvide pletter på tungen 3 Humørsvingninger, depression og dårlig hukommelse. Det kan være, fordi leveren ikke fungerer optimalt og ikke kan rense... 4 Feber, hudinfektioner og astma 5 Højt blodtryk 6 Oppustethed eller vækseophobning 7 Hovedpine 8 Ustabilt blodsukker 9 Galdesten eller sygdom i galdeblæren 10 Feber 11 Gullig hud og øjne 12 Smerte og hævet mave More ...

Hvad er en dårligt fungerende lever?

 • En uhyggelig konsekvens af organets stædige væsen og årsagen til, at leversygdomme opdages sent. De første og typiske tegn på en dårligt fungerende lever viser sig, hvis den er under kraftigt pres på grund af for meget arvæv, eksempelvis på grund af skrumpelever.

Hvad er symptomerne på dårlig leverfunktion?

 • Symptomerne er af vekslende art og intensitet. De er ofte uspecifikke i form af træthed, nedsat appetit, nedsat initiativ og seksuallyst. Den dårlige leverfunktion kan påvirke hjernefunktionen, se nedenfor, med ændrede søvnvaner og hukommelsesbesvær, samt ændret adfærd hvor personen bliver meget forvirret.

Hvordan behandles leversvigtshjerne?

 • Leversvigtshjerne behandles med laktulose evt. suppleret med antibiotika (rifaximin), og evt. kosttilskud af forgrenede aminosyrer. Der er ingen behandling af selve cirrosen, dvs. den øgede forekomst af bindevæv i leveren. Der kan ses en vis bedring, når årsagen til skrumpeleveren fjernes eller kommer under kontrol.