:

Hvad er fordelen ved AGM batterier?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er fordelen ved AGM batterier?
 2. Hvor længe holder et AGM batteri?
 3. Hvilket batteri skal jeg vælge?
 4. Hvad står AGM for?
 5. Hvordan lader man et AGM batteri?
 6. Hvad er koldstartsstrøm?
 7. Hvad er forskellen på et startbatteri og et forbrugsbatteri?
 8. Hvorfor GEL batteri?
 9. Hvad er hvilespænding på et batteri?
 10. Hvilken lader til AGM batteri?
 11. Hvordan virker en batterioplader?
 12. Hvordan ser man om et batteri er faldet sammen?
 13. Hvad er AGM batteri?
 14. Er AGM batteriet dyrere?
 15. Hvordan oplades startbatteriet?

Hvad er fordelen ved AGM batterier?

Batteriet er væsentlig hurtigere at oplade end traditionelle batterier og tager kun halvt så lang tid som et gelbatteri. Opladningen sker hurtigere på grund af en meget lav intern modstand, dog må lade spændingen ikke overstige 14,9V da AGM batteriet lukket.

Hvor længe holder et AGM batteri?

AGM batteri (Absorbed Glass Mat) Forventet levetid er 1-2 år som solcellebatteri.

Hvilket batteri skal jeg vælge?

Søg efter bilbatteriet til din bil Hvis du bliver præsenteret for flere bilbatterier i din søgning, anbefaler vi, at du tjekker dit nuværende batteri. Du skal tjekke dets dimensioner, koldstartsstrøm og batterikapacitet og vælge netop dét batteri, der matcher dit nuværende batteri.

Hvad står AGM for?

AGM står for Absorbent Glass Mat og er en gruppe af ventilregulerede batterier, hvor en speciel glasfiltmåtte anvendes som separator. Al elektrolyt absorberes i separatorer og plader, og konstruktionen har en lav intern modstand, hvilket resulterer i en meget høj startkraft.

Hvordan lader man et AGM batteri?

Anvisninger angående sikker opladning af et batteri

 1. Lad batteriet helt op så hurtigt som muligt efter hver afladning.
 2. Undersøg altid om batteriopladeren passer til batteriet.
 3. Brug aldrig en batterioplader uden automatisk afbryder.

Hvad er koldstartsstrøm?

KoldstartstrømKoldstartstrømmen er af afgørende betydning for en god startevne. Der er tale om den strømstyrke, som et batteri kan levere i 30 sek. ved en temperatur på –17,8° C, inden batterispændingen falder til et ubrugeligt niveau.

Hvad er forskellen på et startbatteri og et forbrugsbatteri?

Forskellen mellem et startbatteri, og et forbrugsbatteri, er at startbatteriet skal kunne yde en stærk strøm over kort tid - for eksempel når man starter en bil, mens forbrugsbatteriet skal kunne levere strøm over en længere periode.

Hvorfor GEL batteri?

GEL-batterier har lige så meget syre som almindelige åbne batterier, men takket være batterisyrens stivnede konsistens, så sidder blypladerne som faststøbt i “gele'en”, hvilket beskytter mod skader forårsaget af vibrationer og rystelser.

Hvad er hvilespænding på et batteri?

Hvilespændingen er et udtryk for et ubelastet batteri, der har været i ro (ubenyttet) i et stykke tid. De opgivne værdier på hvilespændingen måles med et præcisions voltmeter men lader sig næppe praktisere med skibets voltmeter, der er af grovere type.

Hvilken lader til AGM batteri?

I dag findes der mange forskellige typer bilbatterier, inklusive vådbatterier, calcium- og AGM-batterier (Absorbed Glass Mat). De skal alle vedligeholdes på hver deres måde, men de kan alle oplades og vedligeholdes med en 24 V- eller 12 V-batterioplader fra CTEK.

Hvordan virker en batterioplader?

En almindelig autolader består hovedsagelig af en transformator og en ensretter. Transformatoren reducerer 230V netspænding ned til ca. 14V, og ensretteren laver disse 14V om til en (ofte meget ustabil) jævnspænding. Problemet med denne type batteriladere er, at de ikke automatisk vil afbryde, når batteriet er opladet.

Hvordan ser man om et batteri er faldet sammen?

Prøv at mærke, hvordan bilen starter. Er den langsom om at starte, kan det skyldes et sløvt batteri. Kig på batteriet – hvis der er synlige tegn på utæthed (indtørret hvid væske) ved polerne eller midt på batteriet, kan det være tegn på, at det er utæt og skal undersøges på et værksted.

Hvad er AGM batteri?

 • AGM står for Absorbed Glass Mat og dækker over måden hvorpå batteriet er konstrueret på. De er konstrueret glasmåtter hvori at syren er absorberet i. Dette har mange fordele kontra et traditionelt. Batteriet har ingen fritliggende syre og derfor er betragtelig mindre risiko for læk ved brug af et AGM batteri.

Er AGM batteriet dyrere?

 • AGM batteriet er på grund af dets egenskaber marginalt dyrere end traditionelle batterier men kommer til sin ret på grund af dets robusthed og dets evne til at holde på strømmen. Kim Jørgensen er en passioneret lystfisker, lystsejler og naturelsker, som opholder sig det meste af sin fritid på eller nær vandet.

Hvordan oplades startbatteriet?

 • Startbatteriet skal afgive en stor mængde strøm på kort tid og herefter oplades hvor driftsbatteriet skal køre kontinuerligt. Fælles for dem begge er at du er dybt afhængig af at de virker når du skal bruge dem. Eksempelvis kan potentielt farligt hvis dit startbatteri ikke virker og du er ude på det åbne hav.