:

Hvad er afrikaans sprog?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er afrikaans sprog?
 2. Hvad hedder det sydafrikanske sprog der siden 1600 tallet har udviklet sig af kolonisternes hollandske?
 3. Hvor mange forskellige sprog er der i Afrika?
 4. Kan man tale afrikansk?
 5. Hvilket sprog taler man i Namibia?
 6. Hvad er Sydafrika mest kendt for?
 7. Hvor mange farver er der i det sydafrikanske flag?
 8. Hvilket land har flest officielle sprog?
 9. Hvorfor taler man engelsk i Sydafrika?
 10. Hvilke lande i Afrika er kristne?
 11. Hvor mange spansktalende lande er der?
 12. Hvilket land har flest Officielle sprog?
 13. Hvilket land har 6 farver i deres flag?

Hvad er afrikaans sprog?

Afrikaans eller (meget sjældent) boersprog (fordi det oprindeligt blev talt af boerne) er et vestgermansk sprog, udviklet fra det nederlandske sprog, der blev talt af bønder i 1600-tallets Nederland.

Hvad hedder det sydafrikanske sprog der siden 1600 tallet har udviklet sig af kolonisternes hollandske?

Kapkolonien

Kapkolonien Kaapkolonie Cape Colony
Nationalmelodi: God Save the Queen
Kapkolonien (i rødt)
HovedstadKapstaden
SprogEngelsk, Hollandsk ¹

Hvor mange forskellige sprog er der i Afrika?

Afrikastudier undersøger i dybden, hvor mange sprog der findes i Afrika. I dag går man ud fra, at der er 2.138 sprog i alt.

Kan man tale afrikansk?

Der tales ca. 1800 forskellige sprog i Afrika, men tallet er usikkert. Det skyldes, at dialekt kan afgrænses over for selvstændigt sprog på forskellige måder. Sprogene kan inddeles i fire kategorier: europæiske sprog, varianter af europæiske sprog, indiske sprog og egentlige afrikanske sprog.

Hvilket sprog taler man i Namibia?

EngelskNamibia / Officielt sprog Officielt sprog er engelsk, mens afrikaans er det vigtigste lingua franca. Det tidligere kolonisprog tysk er udbredt især hos det hvide mindretal.

Hvad er Sydafrika mest kendt for?

Sydafrika har Afrikas største økonomi og har traditionelt været kontinentets økonomisk mest velstående land med veludviklet infrastruktur, stor råstofproduktion, alsidig industri ... Læs mere om Sydafrikas økonomi.

Hvor mange farver er der i det sydafrikanske flag?

Artikelstart. Sydafrika - nationalflag, Flaget blev antaget officielt i 1994. Det er enestående ved at have seks ligevægtige grundfarver, men ingen af dem har en egen symbolsk værdi. Flaget skal fremme landets enhed, idet alle befolkningsgrupper er repræsenteret i de seks farver.

Hvilket land har flest officielle sprog?

Det land, som har flest officielle sprog, er Zimbabwe med 16 officielle sprog.

Hvorfor taler man engelsk i Sydafrika?

Én ting er landets modersmål, noget helt andet er, hvor god befolkningen er til fremmedsprog som engelsk. Gode engelskkundskaber giver som bekendt en god chance for, at man kan skabe kontakt og kommunikere med de lokale i de fleste dele af verden.

Hvilke lande i Afrika er kristne?

Bedst kendt er kongeriget Kongo ved Congoflodens udmunding, hvor der fra ca. 1550 og et par hundrede år frem eksisterede et kristent kongedømme, grundlagt af Alfonso 1. Også på Afrikas østkyst, navnlig i det nuværende Mozambique, virkede katolske missionærer i kølvandet på den portugisiske indflydelse.

Hvor mange spansktalende lande er der?

1. Modersmål for 400 millioner mennesker i 20 forskellige lande. Spansk er officielt eller sekundært sprog i 20 lande spredt ud over Europa, Afrika, Central-, Syd- og Nordamerika, og modersmål for mere end 400 millioner mennesker.

Hvilket land har flest Officielle sprog?

Det land, som har flest officielle sprog, er Zimbabwe med 16 officielle sprog.

Hvilket land har 6 farver i deres flag?

Sydafrika - nationalflag, Flaget blev antaget officielt i 1994. Det er enestående ved at have seks ligevægtige grundfarver, men ingen af dem har en egen symbolsk værdi. Flaget skal fremme landets enhed, idet alle befolkningsgrupper er repræsenteret i de seks farver.