:

Hvor stor er Kashmir?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor stor er Kashmir?
  2. Hvem er forsanger i Kashmir?
  3. Hvor er muslimer i Kashmir?
  4. Hvor er våbenstilstanden i Kashmir?
  5. Hvad var konflikten om Kashmir?
  6. Hvad er Jammu og Kashmir?

Hvor stor er Kashmir?

Kashmir er en del af Vesthimalaya, der grænser op til Kina mod nordøst, Indien mod sydøst, Pakistan mod vest, og et lille stykke af Afghanistan mod nordvest. Kashmir dækker et område på 222,236 km2.

Hvem er forsanger i Kashmir?

Kasper Eistrup har i mere end 20 år stået i spidsen som forsanger i det danske rockband Kashmir, men i sommer satte han karrieren som musiker på standby for at hellige sig fuldstændig til livet som billedkunstner.

Hvor er muslimer i Kashmir?

  • · og 43,685 km2 er kontrolleret af Kina. I den indiske del af Kashmir er over 60 procent af befolkningen muslimer, og Kashmir er dermed den eneste stat i Indien, hvor der er muslimsk flertal. Her ligger Kashmir-dalen, som er hjertet i konflikten, fordi op mod 90% af indbyggerne er muslimer.

Hvor er våbenstilstanden i Kashmir?

  • En våbenstilstandslinje (Line of Control) løber gennem bjergene og opdeler Kashmir i den indiske del i sydøst, hvor der bor ni millioner mennesker, og den pakistanske del, som pakistanerne kalder "Azad Kashmir" (det frie Kashmir), hvor der bor omkring tre millioner, og den kinesiske del, der er så bjergrig, at der kun bor nomadefamilier.

Hvad var konflikten om Kashmir?

  • Konflikten om Kashmir startede i 1947, da Storbritannien trak sig ud af deres tidligere koloni i Indien og delte den i to: Indien og Pakistan. Mens befolkningen i Pakistan primært var muslimer, var befolkningen i Indien mindre homogen i deres religiøse orientering.

Hvad er Jammu og Kashmir?

  • Jammu & Kashmir (i daglig tale Kashmir) er en sammensmeltning af forskellige regioner, der hver har deres egen befolkning og kultur. De fleste er muslimer, men der er også både hinduer og buddhister.