:

Hva heter jenta med den onde stemoren og stesøsteren vi kan se på julaften?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hva heter jenta med den onde stemoren og stesøsteren vi kan se på julaften?
 2. Er Askepott et eventyr?
 3. Hvilket land er Askepott fra?
 4. Hvor gammel er Askepott Disney?
 5. Hva heter søstrene til Askepott?
 6. Hva heter katten til Askepott?
 7. Når har Askepott bursdag?
 8. Hvilket språk er Askepott?
 9. Hvor ble Askepott spilt inn 2021?
 10. Hvor er slottet i Askepott?
 11. Når ble Askepott filmen laget?
 12. Hvilket språk snakker de i Tre nøtter til Askepott?
 13. Når går Tre nøtter til Askepott?
 14. Hva heter kattene i Aristokattene?
 15. Hva skjedde med Askepott?

Hva heter jenta med den onde stemoren og stesøsteren vi kan se på julaften?

Filmen handler om jenta Askepott som har mistet moren sin. Faren giftet seg på nytt med en kvinne som har to døtre. Senere dør faren, og Askepott blir prisgitt stemoren og de to stesøstrene som behandler henne dårlig.

Er Askepott et eventyr?

Askepott (tysk: Aschenputtel eller Aschenbrödel, fransk Cendrillon = cendre, aske, engelsk Cinderella) er et populært eventyr som inneholder en klassisk folkefortelling med mytiske elementer om urettferdig undertrykkelse og triumferende belønning. Det finnes utallige versjoner av eventyret i moderne tid.

Hvilket land er Askepott fra?

Artikkelstart. Tre nøtter til Askepott er en østtysk-tsjekkoslovakisk film fra 1973 som har blitt en juletradisjon i NRK. Eventyrfilmen har originaltittelen Tři oříšky pro Popelku, er basert på Božena Němcovás eventyr ved samme navn og regissert av tsjekkiske Václav Vorlíček.

Hvor gammel er Askepott Disney?

Med sine 19 år er Askepott den eldste Disney-prinsessen, sammen med Tiana (Prinsessen og frosken), som også er like gammel. De nest eldste Disney-prinsessene er Pocahontas (Pocahontas) og Rapunzel (To på rømmen) som begge er 18 år. Den yngste Diney-prinsessen er Snehvit på 14 år.

Hva heter søstrene til Askepott?

Gus og Jack er to mus som opptrer i Disney-tegneserier og tegnefilmer. De er små, og Gus er tykk mens Jack er tynn. De var første gang å se i tegnefilmen Askepott fra 1950.

Hva heter katten til Askepott?

5. Tidlig i manusarbeidet, var Lucifer katten til Askepott. 6.

Når har Askepott bursdag?

Da hun spilte i Tre nøtter til Askepott (1973), var hun 19 år gammel. Hun ble født i Brno 7. Juni 1953.

Hvilket språk er Askepott?

Tre nøtter til Askepott er basert på et eventyr av Božena Němcová, en bøhmisk variasjon av det kjente og kjære eventyret om Askepott. Filmen har både tjekkisk og østtyske skuespillere. I opptakene snakket skuespillerne faktisk sine egne språk, og ble så dubbet den andre veien, skriver NRK.

Hvor ble Askepott spilt inn 2021?

Deler av filmen er spilt inn på et middelalderslott i byen Trakai og interiørscener på et studio i Litauen. Andre innspillingssteder er på Maihaugen og Sjodalen i Norge.

Hvor er slottet i Askepott?

Slottet er i virkeligheten et tysk jaktslott i barokkstil fra 1500-tallet, 16 kilometer utenfor Dresden, ikke langt fra grensen til Tsjekkia.

Når ble Askepott filmen laget?

Askepott i film Den mest berømte filmversjonen er utvilsomt tegnefilmen Cinderella (1950), produsert av Walt Disney, som bidro vesentlig til å gi eventyret ny aktualitet i etterkrigstiden.

Hvilket språk snakker de i Tre nøtter til Askepott?

Tre nøtter til Askepott (1973)

Tre nøtter til Askepott
orig. Tři oříšky pro Popelku (tsjekkisk) Drei Haselnüsse für Aschenbrödel (tysk)
SpråkTsjekkisk og tysk
Bak kamera
RegissørVáclav Vorlíček

Når går Tre nøtter til Askepott?

Når sendes Tre nøtter til Askepott? Den gode, gamle klassikeren av "Tre nøtter til askepott" sendes på NRK klokken 11:00 på selveste julaften.

Hva heter kattene i Aristokattene?

Aristokattene (originaltittel: The Aristocats) er en amerikansk animert eventyr-musikal og filmkomedie fra 1970 produsert av Walt Disney Productions. Filmen handler om katten Duchesse og hennes kattunger, som kidnappes av en sleip butler som har tenkt bruke dem i en pengeutpressing.

Hva skjedde med Askepott?

Ett av de kjæreste TV-ansiktene på den norske julaften, Libuše Šafránková, er død. Hun ble 68 år gammel. Det er den tsjekkiske nyhetskanalen CT24 som melder dette.