:

Hvordan feste chin up bar?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan feste chin up bar?
 2. Hvordan klare en chin?
 3. Hvorfor chins?
 4. Hva trener man med Pull-Ups?
 5. Hvordan montere Abilica DoorGym?
 6. Hvordan feste DoorGym?
 7. Hva er lettest av chins og pullups?
 8. Hvordan trene for å klare hangups?
 9. Hvilke muskler brukes i hangups?
 10. Hva må man trene for å klare pull ups?
 11. Hvilke muskler trener man med chins?
 12. Hvordan klare sin første pull ups?
 13. Hvordan trene pullups uten stang?
 14. Hvordan ta Pullup?
 15. Hvordan ta flere hangups?

Hvordan feste chin up bar?

Man fester den enkelt i dørkarmen ved hjelp av egen kroppsvekt, ingen skruer behøves (samme prinsipp som Iron Gym Xtreme). Du kan ha et vanlig grep i ulike bredder samt parallelt grep. Denne chin up baren kan også utmerket anvendes til andre øvelser som dips, armhevinger og mageøvelser.

Hvordan klare en chin?

Øvelse 1: Chin-up med strikk Stå på en forhøyning og plasser begge føttene i strikken. Slipp deg kontrollert ned slik at du henger med strake armer. Tenk at du skal trekke deg raskt opp og senk deg rolig ned igjen. Bruk en strikk som gir deg nok hjelp da det er viktig med god teknikk.

Hvorfor chins?

Sammen med markløft er chins og pullups de beste øvelsene for å bygge en bred og tykk rygg. Øvelsene går over flere ledd og aktiverer flere muskelgrupper samtidig, blant annet den store brystmuskelen, trapezius, latissimus dorsi, rombene, fremsiden av overarmen (biceps), underarmen og musklene i hendene dine.

Hva trener man med Pull-Ups?

Ved pull-ups bruker man hovedsakelig latissimus dorsi (brede ryggmuskelen), biceps og bakre del av skulder (i tillegg til annen støttemuskulatur). For å utføre en korrekt pull-up starter man i en ”død” hengende posisjon med fullt utstrakte albuer og trekker seg deretter opp slik at haka er godt over stanga.

Hvordan montere Abilica DoorGym?

Trapeset henges i døråpningen uten fester, og kan enkelt settes i og tas ut. Passer til døråpninger opp til 90 cm og veggtykkelse 10-15 cm (standard lettvegg).

Hvordan feste DoorGym?

Det er ingen festerDoorGym, det bare henges opp i døråpningen. På denne måten kan du enkelt ta det bort når du ikke bruker det. Det finnes flere forskjellige grep med behagelig mosegummi slik at du kan gjøre mange forskjellige øvelser.

Hva er lettest av chins og pullups?

– En chin er for de fleste lettere å ta enn en pull-up, så der kommer du mest sannsynlig til å klare øvelsen raskere og med mindre hjelp. Når det er sagt så er ikke den ene øvelsen bedre enn den andre, det er heller en bra idé å trene begge deler for å være sterk i så mange ulike situasjoner som mulig.

Hvordan trene for å klare hangups?

Start med en strikk du klarer å senke deg sakte nedover 20-30 sekunder. Fest strikken i stangen og under beina og med strake bein. Husk også at du må holde jevnt alle sekunder fra topp til bunn. Unngår du dette, vil du ikke ha styrken til å klare pullups når den tid kommer.

Hvilke muskler brukes i hangups?

Hvor mange hang ups du klarer kommer først og fremst an på hvor sterk du er i forhold til egen kroppsvekt. MUSKLER DU TRENER: Brede ryggmuskel (latissimus dorsi), armer (biceps). UTGANGSPOSISJON: Plasser armene med et smalt underhåndsgrep i et chinsapparat (eller i en solid grein ute i naturen).

Hva må man trene for å klare pull ups?

– Jeg vil anbefale alle og trene generell styrke som for eksempel ulike ro-øvelser og nedtrekk, kombinert med baseøvelser som markløft for å danne et relevant styrkegrunnlag som øvelsen krever. For å bli god på pull-ups kan det være lurt å også prøve seg på andre øvelser som går ut på å løfte egen kroppsvekt.

Hvilke muskler trener man med chins?

Øvelsene pullups og chins brukes i hovedsak for å trene den brede ryggmuskelen, latissimus dorsi. Armer, skuldre, brystkasse og flere ryggmuskler blir også trent i begge øvelser.

Hvordan klare sin første pull ups?

For å klare din første pull-ups bør du altså:

 1. Være så sterk som mulig – særlig i forhold til egen kroppsvekt.
 2. Være så sterk som mulig i forhold til hvor mye muskelmasse du har.
 3. Benytte pull-ups med strikk og pull-ups-apparat hvis mulig.
 4. Benytte pull-ups varianter som variasjon og for å styrke ulike deler av bevegelsen.

Hvordan trene pullups uten stang?

Bruk strikk som hjelpemiddel Ifølge Haslestad finnes det flere gode støtteøvelser man kan gjennomføre for å lære seg pull-ups. – Assisterende pull-ups ved hjelp av strikk kan være en fin måte å avlaste belastningen i øvelsen. Strikkene finnes i ulike lengde og tykkelse etter hvor mye hjelp du trenger.

Hvordan ta Pullup?

Start med en strikk du klarer å senke deg sakte nedover 20-30 sekunder. Fest strikken i stangen og under beina og med strake bein. Husk også at du må holde jevnt alle sekunder fra topp til bunn. Unngår du dette, vil du ikke ha styrken til å klare pullups når den tid kommer.

Hvordan ta flere hangups?

Når det står at du skal trene maks antall pull ups betyr det at du skal ta så mange du klarer med fin teknikk. Du skal ikke rykke, nappe og sparke med beina, men ha fine og jevne bevegelser. Tren gjerne med tunge vekter i stående foroverbøyd roing og enarms roing. Bruk reimer hvis grepet svikter!