:

Hvem styrer Pusher Street?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem styrer Pusher Street?
  2. Hvordan har Christiania udviklet sig frem til i dag?
  3. Hvad er Christianias grundlov?
  4. Er Pusher Street lukket?
  5. Er Pusher Street åbent?
  6. Hvordan er Christiania i dag?
  7. Hvad betaler Christiania?
  8. Er Christiania stadig lukket?
  9. Er Christiania åben 2022?

Hvem styrer Pusher Street?

I det såkaldte nok-er-nok-manifest udfordrer christianitterne de kræfter i Pusher Street, som styrer et gigantisk hashmarked cirka 1.000 meter fra Christiansborg. Søndag er manifestet hovedtema for et ekstraordinært fællesmøde blandt Christianias beboere om hashmarkedet.

Hvordan har Christiania udviklet sig frem til i dag?

Christiania har nu organiseret sig i mindre områder med lokalt selvstyre. Fællesmødet er for alle beboere den højeste myndighed, og mens skraldeholdet arbejder med affaldssortering, er Smedjen i gang med ovne af gamle olietønder.

Hvad er Christianias grundlov?

I bogen ”Christiania Plakater 1971-78” (se kilder) kan man læse fristadens ”Grundlov”: “På Christiania er der frihed til at gøre, hvad man har lyst til – så længe man ikke forhindrer andre i at gøre det samme”.

Er Pusher Street lukket?

Pusher Street lukker ikke, og den eneste løsning, man mener er bæredygtig, er at få politikerne til at legalisere hash, lyder det. - Det er ikke lykkedes for os at opnå konsensus på fællesmødet.

Er Pusher Street åbent?

Pusher Street lukker ikke, og den eneste løsning, man mener er bæredygtig, er at få politikerne til at legalisere hash, lyder det. - Det er ikke lykkedes for os at opnå konsensus på fællesmødet.

Hvordan er Christiania i dag?

I dag bor mange af de oprindelige indbyggere stadig i den kollektivt styrede landsby, og området har da også en umiskendelig 70'er aura. Der bor omkring 1000 mennesker fast på Christiania, og hvert år besøges fristaden af cirka en halv million gæster.

Hvad betaler Christiania?

Voksne beboere på Christiania betaler en grundbrugsleje til fælleskassen på 1.4 00 kroner. Er man på overførelsesindkomst kan man søge om at få den halveret. Derudover betaler beboerne en kvadratmeterpris på pt. 29 kroner.

Er Christiania stadig lukket?

Under coronanedlukningen, da Christiania lukkede for adgang til Staden for udefrakommende for at mindske smittespredningen, flyttede hashsalget i stedet ud i Christianshavns gader og skabte utryghed. Julius Lund er klar over, at det kan ske igen, hvis salget af hash på Pusher Street lukkes.

Er Christiania åben 2022?

21. maj 2022. Kære Freetown Christiania & Festival-gæst Christiania og Freetown Festival inviterer til sommer arrangement lørdag den 21 maj 2022 med et antal musikscener og hygge. Arrangementet er en opvarmning til den længe ventede Freetown festival, som vi desværre må udskyde til 6.