:

Hvor mange danskere døde i koncentrationslejre?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor mange danskere døde i koncentrationslejre?
  2. Hvor mange overlevede koncentrationslejr?
  3. Hvor mange døde i kz lejre under 2. verdenskrig?
  4. Hvor mange danskere var i kz lejre?
  5. Hvornår lukkede Auschwitz?

Hvor mange danskere døde i koncentrationslejre?

Danskere i koncentrationslejre Omkring 600 omkom, selvom de havde bedre forhold end så mange andre, idet de fik lov at modtage tøj og fødevarer hjemmefra. De danske fanger fordelte sig på følgende grupper: Modstandsfolk (2850) Politifolk(1900)

Hvor mange overlevede koncentrationslejr?

I 1945 var der mellem 100.0.000 jødiske overlevende i koncentrations- og udryddelseslejre, men i månederne efter døde tusinder af underernæring og sygdom. Efter den lange udsultning var der mange, som ikke længere kunne optage føde ordentligt.

Hvor mange døde i kz lejre under 2. verdenskrig?

I perioden blev mellem 5 og 6 millioner jøder dræbt. Heraf døde 4 millioner i de såkaldte koncentrationslejre (også kaldet kz-lejre), der var tvangsarbejdslejre eller udryddelseslejre. Lejrene lå dels i Tyskland og dels i de områder, Tyskland besatte under 2. Verdenskrig.

Hvor mange danskere var i kz lejre?

Næsten 6.100 danskere blev deporteret til kz-lejr eller tugthus i Tyskland. Deportationerne startede den 1. oktober 1943, umiddelbart efter den danske regering havde trukket sig. Først jøderne og kommunisterne, derefter modstandsfolk, kriminelle, såkaldte 'asociale', politifolk og grænsegendarmer.

Hvornår lukkede Auschwitz?

Auschwitz
Periode benyttetMaj 1940-januar 1945
IndsatteHovedsagelig jøder, polakker, romaer og sovjetiske soldater
Døde1.1 millioner (anslået)
BefrietAf Sovjetunionen den 27. januar 1945